Hygiena pro celou rodinu hravě a zdravě

Inspirujte se našimi tipy a triky, jak zábavnou formou naučit malé děti správným hygienickým návykům. Podporujte je ve sdílení hraček, ale šíření bakterií dejte červenou!

Když si děti společně hrají, půjčují si nejen hračky, ale často si bohužel i předávají bakterie. Určitě dáváte pozor, abyste je drželi dál od všech, kteří mají zjevné příznaky nachlazení, ale ochránit je před všemi nástrahami je téměř nemožné. Stačí se objevit na dětském hřišti nebo v hlídacím koutku a šíření bakterií se nevyhnete. 

Naštěstí je tu jednoduchá cesta, jak z toho ven. Zdraví totiž pomůže zajistit tak prostá činnost, jako je správné mytí rukou. Je rychlá a jednoduchá, a pokud se dělá dobře, jde o tu nejefektivnější ochranu před bakteriemi

Přečtěte si naše triky, jak na to, aby se mytí rukou stalo pro děti zábavou! 

Vyberte atraktivní stoličku 

Váš potomek se bude těšit na mytí rukou mnohem víc, když nebude muset pokaždé žádat, abyste jej zvedali k umyvadlu. Pořiďte mu malou stoličku, aby si mohl mýt ruce sám, a zvolte tu s výraznými barvami nebo oblíbenými pohádkovými postavičkami. Jste kreativní? Použijte vlastní nápady a společně ozdobte tu, kterou už doma máte. 

Použijte měřič času 

Správné mytí rukou zabere nejméně dvacet sekund. Ale malému dítěti může i tak krátká doba připadat jako věčnost. Vtipné stopky mohou pomoci odpočítávat čas a jejich nové a kreativní pojetí bude děti bavit. Vyberte třeba pestrobarevné přesýpací hodiny nebo kuchyňský budík s výraznou barvou. 

Kouzlete s mýdlem 

Zkuste zatraktivnit vaše mýdlo. I malá změna totiž může způsobit zázraky. Pořiďte třeba antibakteriální pěnu* nebo vyberte každému kostku mýdla v jeho oblíbené barvě. Jinou zábavnou a téměř magickou záležitostí je automatický dávkovač mýdla*. Zatímco u dětí bude evokovat hru, vy oceníte, že vydá přesné množství bez nutnosti sahat na dávkovač špinavýma rukama. 

Vytvořte si tabulku odměn 

Všichni víme, že děti reagují na odměny. I jednoduchá tabulka tak může být efektivní. Stačí udělat odstavce pro každý čas, kdy je potřeba si ruce mýt (před a po jídle, po použití toalety apod.), a společně tabulku vyzdobte. Pak sledujte, kdy si vaše ratolest sama na mytí rukou vzpomene, a vždy ji odměňte pěknou samolepkou. 

Náš tip: Maximální ochranu před bakteriemi může zajistit například Dettol – bezdotykový dávkovač mýdla*. Ten díky senzoru, a tedy bez nutnosti mačkání pumpičky, uvolní správné množství gelu a dokonalá očista vašich rukou je na světě. Stačí nastavit ruku, mýdlo je tu a bakterie jsou pryč** – ničeho se už nemusíte dotýkat! 

*Používejte biocidní přípravky bezpečně. Před použitím si vždy přečtěte údaje na obalu a připojené informace o přípravku.
**Ničí 99,9 % bakterií – prokázaný účinek: Salmonela, MRSA a E-coli. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.



NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.