Věci, které zhoršují celulitidu

Děsíte se obávané pomerančové kůže na stehnech? Pak si dejte pozor na věci, které ji mohou ještě zhoršit.

Dehydratace

Na vysušené pokožce jsou nevzhledné dolíčky více viditelné, ale bohužel to nespraví ani důkladný nános kvalitního hydratačního krému. Důležité je totiž dbát na dostatečný příjem tekutin, přičemž přednost byste měla dát zejména čisté neperlivé vodě a naopak se vyhýbat slazeným nápojům typu Coca-Cola, kávě a alkoholu. Denní příjem tekutin můžete navýšit také konzumací potravin bohatých na vodu.

Kouření 

Kouření cigaret je jednoznačně špatné pro celkové zdraví a rozhodně vám nepřidá ani na kráse. Kromě toho, že kouření cigaret má špatný vliv na stav pleti a urychluje stárnutí pokožky, je spojeno se zhoršením krevního oběhu. Nicméně hlavním důvodem, proč kouření zvyšuje viditelnost celulitidy je fakt, že může snižovat tvorbu kolagenu a tuk pod kůží tak bude více viditelný.

Sedavý způsob života

Nepatříte mezi sportovní nadšence, co berou posilovnu útokem a každý den chodí do parku běhat? Pokud máte navíc trochu nadváhu a vyšší BMI, celulitida vás nejspíš nemine. Nedostatek cvičení znamená méně svalové hmoty a na povolených stehnech je pomerančová kůže výraznější. I když se cvičením nemůžete zbavit celulitidy úplně, můžete alespoň trochu zlepšit její stav. Navíc cvičení prospěje celému organismu.

Nadměrné množství sacharidů 

Ke snídani houska s marmeládou, k obědu těstoviny s rajčatovou omáčkou a k večeři pizza zakončená sladkým čokoládovým dortíkem? Pak se není co divit, že vaše stehna mají do dokonalé hladkosti daleko. Nadbytek sacharidů přispívá k ukládání tuků a výrazně zhoršuje celulitidu. Snažte se příjem sacharidů, cukru a alkoholu omezit a přidejte do stravy více zeleniny.

Nízký příjem vitamínu C

Dostatek zeleniny a ovoce je při boji s pomerančovou kůží velice důležitý. Pokud svému tělu neposkytnete každý den pořádnou dávku vitamínu C, odrazí se to na stavu vaší pokožky a zvýšíte viditelnost celulitidy. Přírodní zdroje vitamínu C jsou vždy lepší než vitamíny v podobě doplňků stravy, proto se snažte svůj jídelníček obohatit o čerstvé ovoce a zeleninu, které jsou na vitamín C bohaté.

Vysoká hladina estrogenu

Estrogen sám o sobě nezpůsobuje celulitidu, ale patří mezi věci, které ji mohou výrazně zhoršit, zvláště když k tomu přidáte zvýšenou konzumaci sacharidů a nedostatek tělesného pohybu. Mnoho žen zaznamená viditelnější pomerančovou kůži v těhotenství a po porodu, kdy je hladina estrogenu v těle velmi vysoká



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.



NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.