Jak si udržet klid v situacích, které se zdají osobní. Praktické tipy

Dělá vám potíže vypořádat se s kritikou na vaši osobu? Zraňuje vás to či dokonce na několik dní rozhodí? Zkuste naše tipy, jak se nenechat vtáhnout do negativních emocí a nebrat si urážky či podlosti od druhých osobně.

Tip 1: Zbavte se zbytečných očekávání

zoom Zvětšit

Příliš očekávání přináší zklamání

Příčinou zklamání jsou naše očekávání, což neznamená, že máte na vše rezignovat a žít bez jakéhokoliv očekávání. Pokud se však naučíte nikoho si zbytečně neidealizovat, budete připraveni takřka na všechno. Zkuste si hned ráno po probuzení v duchu či nahlas říct, že během dne nejspíš potkáte i lidi, kteří budou hloupí, otravní, arogantní, nevychovaní či dokonce zlí! Z domu tak odejdete připraveni.

Tip 2: Přepněte se do empatického modu

Jakmile narazíte na člověka, se kterým nevycházíte, nechejte zmizet svou vlastní sebestřednost a přepněte se do empatického modu. Jak na to? Zamyslete se nad tím, proč se daný člověk chová tak, jak se chová. Není on sám zraněný? Týká se mě vůbec jeho poznámka? Není ten člověk i jistým způsobem psychicky nemocný?

Tip 3: Pozor na automatické reakce

zoom

Zbavte se naučených vzorců chování

Společnost nás naučila reagovat na různé situace automaticky. Jsme do jisté míry naprogramovaní všichni stejně a to nám způsobuje v mezilidských vztazích potíže. Pokud své automatické programy a naučené zvyky prokouknete, přijde velká úleva. Pomoc může například představa toho, jak by na danou situaci reagoval někdo jiný - někdo s nadhledem, vyrovnaný a klidný člověk. Máte ve svém okolí někoho takového?

Tip 4: Získejte zpětnou vazbu

Tady vás nejspíš čeká i troška sebezapření. Když vás totiž někdo kritizuje a vám se to nelíbí, neznamená to, že za to může pouze on, byť jsme si ve druhém bodě řekli, že zraněný je možná právě ten, který na vás "útočí". Na druhou stranu, pokud se nad jeho slovy zamyslíte, možná se dozvíte něco o sobě samém. Mnohdy nám totiž druzí ukazují to, co nechceme vidět nebo zrcadlí naše osobní nedokonalosti, které potlačujeme a nejsme si jich vědomi. A to, že nás někdo emočně vychýlí z naší rovnováhy, může nakonec být určitý druh zpětné vazby. Souhlasíte?



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!