Sex pozitivně ovlivňuje zdraví - víte jak?

Pravidelná sexuální aktivita prospívá zdraví i duševní pohodě. Jaké zdravotní benefity můžete od milování a sexuálních hrátek očekávat? Neostýchejte se a přečtěte si článek. Zjistíte, že kvalitní sex dokáže mnohdy víc než celá hrst léků.

Posílení imunity

Věděli jste, že k posílení imunitního systému vám stačí souložit jednou až dvakrát týdně? Během sexu se zvyšuje hladina imunoglobulinu A, který poskytuje tělu ochranu před nachlazením, rýmou, chřipkou a dalšími infekcemi. Nutné je však podotknout, že pouhý sex nestačí. Velice důležitá je vyvážená strava, pravidelný pohyb a dostatek kvalitního spánku.

zoom

Lepší krevní tlak

Milování je skvělým lékem na srdce a cévy. Pravidelný sex zlepšuje hodnoty krevního tlaku, a to i přesto, že se během sexu tepová frekvence zvyšuje. Z průzkumů vyplývá, že díky pravidelnému sexu, se hodnoty krevního tlaku dokážou udržet na zdravé úrovni. Kromě toho je sex skvělou prevencí proti stresu

Méně stresu

Jak už bylo zmíněno v odstavci výše, pravidelné dopřávání si sexu snižuje míru stresu. Nejde přitom pouze o akt samotný, ale také o blízkost partnera či partnerky. Při vyjadřování intimity dochází ke snížení hladinu kortizolu, což je jeden ze stresových hormonů. A naopak se během intimních chvilek uvolňují hormony jako endorfiny a oxytocin, které navozují pocit pohody.

Kvalitnější spánek

Na kvalitní spánek není nic lepšího než se před usnutím pomilovat. A zase za tím stojí hormon oxytocin. Ten má, jak už bylo zmíněno, velmi pozitivní vliv na pocit pohody, ale i celkovou relaxaci a tedy i na kvalitu spánku. Pokud navíc dosáhnete orgasmu, do krve se uvolní další hormon na pohodu, a to prolaktin. Váš spánek tak bude naprosto dokonalý.

Zmírnění bolesti

Trápí vás bolest? Sex dokáže velice účinně utišit premenstruační syndrom, bolesti hlavy a dokonce i počínající migrénu. Pravidelný sex pomáhá rovněž při chronických bolestech zad a nohou. Jak je to možné? Podle odborníků za to může estrogen, jehož produkce se při sexu zvyšuje, ale zásluha je připisována také uvolňujícím se endorfinům, které přirozeně působí proti bolesti.

Prevence rakoviny

A teď něco výhradně pro muže. Podle řady lékařů představuje sex jednu z nejlepších prevencí rakoviny prostaty. Pokud věříte studiím, jedna z nich dokonce tvrdí, že mužům, kteří mají ejakulaci aspoň pětkrát týdně, se rakovina prostaty zcela vyhne. A aby ženy nepřišly zkrátka, tak oběma pohlavím sex údajně dokáže prodloužit život. Musíte však souložit aspoň dvakrát do týdne.

Zdravá pleť

Ženy potěší určitě také lepší kvalita pleti, které sexování přináší. Pohlavní styk podporuje cirkulaci krve, tím přivádí do kůže větší množství kyslíku a pleť díky tomu může vypadat zdravější, krásnější a dokonce i mladší. Kladný vliv má prý milování také na kvalitu vlasů a nehtů. 

Mladší a sebevědomější

Sexuálně aktivní člověk údajně může vypadat až o 10 let mladší, než mu ve skutečnosti je, a to jednak díky silnějšímu prokrvení (viz výše), ale i díky přirozenému sebevědomí, které mu na základě uspokojivého sexuálního života roste aneb když se cítíte sexy, jste sexy.

Štíhlejší a svalnatější

Sex představuje pohyb jako každý jiný. Sice během něj nespálíte tolik kalorií jako v posilovně nebo při běhu, přesto může být při hubnutí nápomocný. Navíc pokud si v posteli umíte pořádně zadovádět a rádi měníte polohy, posílíte při sexu i svaly. Sečteno a podtrženo. Sex je skvělou příležitostí k pohybu, podporuje zdraví srdce a cév, zmírňuje bolest a snížuje stresu. Zlepšuje kvalitu spánku a co je důležité, má pozitivní vliv na emocionální rovinu a propojení s partnerem.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?