Trendy v líčení, na které už raději zapomeňte

Loňské sněhy odvál čas - a stejně tak některé make up trendy. Pokud se jich ještě držíte, je načase dát jim vale.

Nepřirozeně bronzová pleť 

Lehce opálená pokožka je zvláště v letních měsících stále v kurzu, ale umělé opálení s oranžovým podtónem á la Umpa-lumpa z filmu Karlík a továrna na čokoládu působí především v zimě poněkud směšně a nemoderně. Již několik sezón je navíc in přirozená až bledá barva pleti a samoopalovací přípravky, soláriem dobarvená pleť a nánosy bronzeru velmi rychle vycházejí z módy.

Výrazné konturování

Nic proti jemnému stínování obličeje, ale trend nepřirozeného kontrastního konturování tváře, který byl loni tolik in, měl naštěstí jen jepičí život. Vizážisté letos hlásí návrat k přirozenému vzhledu a jemnému zvýraznění kontur, takže už nemusíte trávit hodiny tím, že si podle šablony vymalujete část obličeje bíle a část pokryjete tmavým makeupem.

Nánosy rozjasňovače

Rozjasňovače pleti dovedou s naším vzhledem zázraky, ale jen když je s citem nanesete na správná místa. Pokud to s rozjasňovačem přeženete, budete vypadat jako mastný lívanec. Nadměrné užívání rozjasňovačů a třpytivých pudrů bylo velkým hitem uplynulé sezóny, v novém roce však raději se třpytkami šetřete.

Extrémně dlouhé řasy

Nalepovací řasy a prodlužování a zahušťování řas se stalo doslova mánií. Ale každá nepřirozenost a extravagance se časem okouká a mega dlouhé řasy různých tvarů a podob hodně rychle vyšly z módy. Pokud už z nějakého důvodu zvolíte umělé řasy, raději si vyberte přirozenější délku a hustotu a pokud si k dlouhým řasám pomáháte několika nánosy řasenky, uberte.

Přehnané kouřové líčení očí 

Kouřové líčení má být svůdné a sexy, nikoli děsivé a šokující. Loňská podoba kouřového líčení, která spočívala v hojném nánosu černých stínů pokrývajících oblast od řas až po obočí, proto neměla dlouhého trvání. Podobně drsné líčení tak zůstává výsadou proti všemu protestujících pubescentních dívek, ostatní by měly zvolit o dost jemnější verzi kouřového líčení.

Grafické linky

Bláznivé grafické linky, které byly loni k vidění na mnoha módních přehlídkách, vypadají skvěle, moderně a rebelsky. Na běžné nošení nebo na rande, pokud nechcete svou polovičku vyděsit, se však nehodí. Podobné líčení, kdy si na víčko namalujete hned několik různých linek, si raději nechte na párty, na běžné každodenní líčení bohatě postačí jednoduché oční linky.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.