Zimní péče o pleť

Studený vítr, mráz a časté přechody z vytopených místností do zimy pokožce příliš neprospívají. Proto je důležité dopřát pokožce v chladných měsících speciální péči.

Vitamíny a voda

Během chladným měsíců je vhodné zvýšit příjem vitamínů, což ovšem neznamená, že máte vykoupit lékárnu. Mnohem účinnější je přijímat vitamíny prostřednictvím jídla a potravinových doplňků. Důležitý je rovněž pitný režim. Doporučuje se pít čistá, neperlivá voda. Pro zahřátí jsou ideální bylinkové čaje. Zkuste nesladit, případně zvolte trochu medu nebo stévii.

Krémy a masti

V zimě se vyplatí používat mastnější varianty krémů, jelikož pleť bývá napnutá a vysušená. Pořiďte si kvalitní hydratační krém na bázi oleje a klidně jej aplikujte i několikrát denně, zabráníte tím ztrátě vlhkosti. Jakmile spadne rtuť teploměru hodně pod bod mrazu, chraňte svou pleť pomocí mastí, jež obsahují až 80 % oleje. Vyhněte se přípravkům obsahujícím alkohol.

zoom

Odolejte zimě

Balzámy na rty

Velkou pozornost věnujte v zimě svým rtům. V žádném případě si je neolizujte, místo toho použijte ochranný balzám na rty. Před odchodem z domu naneste na rty výživný krém, po celodenním chození po venku si udělejte jemný peeling kolem rtů a na noc naneste na rty vazelínu. Blahodárně působí i med, který necháte chvíli působit a poté jej olíznete.

Krém na ruce a rukavice

Ruce chraňte pomocí vyživujícího krému a hřejivých rukavic. Ruce krémujte minimálně dvakrát denně a jednou týdně jim připravte teplou olejovou lázeň, do které ruce na chvíli ponoříte. Jakmile je vyndáte, důkladně je osušte a oblečte se do rukavic. Již druhý den poznáte rozdíl, ruce budou dokonale regenerované a neuvěřitelně jemné.

Náš tip: Používejte make-up s ochranným faktorem a celoročně se otužujte. Najděte si alespoň jeden den v týdnu čas na návštěvu sauny. Odolnější se stane nejen vaše pleť, ale i organismus.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.