Trendy účesy 2010

Přirozený vzhled bez výstředních barev a kontrastních melírů, návrat k ženskosti v podobě dlouhých vlasů a elegantních drdolů, bohémský hippie styl a inspirace venkovem, ale i strohé účesy v pánském stylu – inspirujte se letošními vlasovými trendy, třeba je načase změnit střih či barvu i vašich vlasů.

img

Docílit přirozeného vzhledu je často těžší než vytvarovat složitý společenský účes.

Přirozeně rozevlátý účes

zoom

Přirozeně rozevlátý účes

Docílit přirozeného vzhledu je často těžší než vytvarovat složitý společenský účes. Vlasy by měly mít dostatečný objem, lesk a pružnost a přitom působit, jako byste se právě vrátila z procházky po pláži.

Trend přirozenosti prosazovaly na svých přehlídkách značky Balenciaga a Givenchy, jejichž modelky měly vlasy hladké s pěšinkou uprostřed, lehce pocuchané dlouhé vlasy s velmi přirozeným navlněním předvedli Balmain nebo Just Cavalli. Na půvabné měkké vlny z velkých natáček zase vsadil romanticky založený Valentino.




Copy a culíky

zoom

Copy a culíky

Obdiv světových návrhářů k venkovu stále vzrůstá a je to vidět i na účesech jejich modelek. Dlouhé vlasy zapletené ze tří pramenů do copů byly k vidění na přehlídkách Miu Miu a Alexander Wang, dva rozverné culíky s hustou ofinou předvedla Prada, a modelky na přehlídkách DKNY oslňovaly klasickými hladkými ohony.

Základem tohoto vzhledu je opět především přirozenost, lehce uvolněné prameny s vlasy jakoby vybledlými od letního slunce. Vyzkoušejte, zda vám více sluší cop umístěný na stranu, dozadu nebo třeba dva koketní culíky. 




Klasika 40. let

zoom

Klasika 40. tých let

Retro inspiraci klasickou krásou z elegantního období pozdních 40. a raných 50. let podlehl módní dům Dior. Lesk krásných pevných vln vynikne především na tmavých vlasech s délkou nejméně po ramena. A pozor, nosí se s postranní pěšinkou, nikoli rozčíslé uprostřed. Podobný účes je vhodný spíše na společenskou událost než na běžné nošení a raději si jej nechte vytvořit od profesionálů. Tento styl nejlépe doladí klasický dobový make up s rudou rtěnkou a elegantní outfit.

Hippie 70. let

zoom

Hippie 70. tých let

Bohémský styl evokující éru květinových dětí je velmi oblíben u světových celebrit a s železnou pravidelností se rok co rok objevuje na módních přehlídkách předních světových návrhářů. Letos se mu vévodily lehké nepravidelné vlny přirozeného vzhledu s pěšinkou po straně nebo uprostřed a s vlasy dlouhými až po pás.

Pro doplnění bohémského vzhledu nezapomeňte na čelenku přes čelo a široký úsměv na tváři. Hippie styl v trošku divočejším podání předvedl Louis Vuiton, který hlavy modelek zatížil poněkud směšnými obrovskými afro parukami.




Gel, pomády a pánský styl

zoom

Gel, pomády a pánský styl

Jako protiklad k přirozeného ženskému vzhledu bez přílišných úprav byly na přehlídkách k vidění modelky se silně nagelovanými účesy mokrého vzhledu.

Vlasy vyčesané z čela směrem dozadu předvedl Alexander Wang. Androgynního stylu dosáhnete pomocí pánské pomády, kdy přísně rozdělíte linii vlasů a uhladíte do vysokého lesku s mokrým efektem.

Podobné účesy jsou však trochu výstřední a nehodí se pro každého. Náznak tohoto trendu však můžete vyzkoušet i vy - stačí, když si gelem ulíznete pár pramenů nebo jen ofinu.




Drdoly, uzly, zamotané prameny

zoom

Drdoly, uzly, zamotané prameny

Vyčesané vlasy odhalující ženskou šíji nikdy nevyjdou z módy. Letos je velmi trendy elegantní francouzský drdol umístěný vzadu na zátylku, který je nositelný přes den i na večer.

Klíčem je opět uvolněný vzhledbez přehnaného utažení a lakování, určitě byste neměla vypadat jako nevěsta.

Lehce rozcuchané drdoly měl na svých přehlídkách Karl Lagerfeld, uvolněné výčesy předvedla značka Chanel a nedbale zamotané vysoké drdoly si vymyslel Fendi.






Vysoké drdoly

zoom

Vysoké drdůlky

Samostatnou kapitolou jsou hravé pitoreskní drdůlky přísně usazené přímo na vršku hlavy ve stylu Marca Jacobse. Jeho modelky s jedním drdůlkem připomínaly křehké baletky, tento dojem ještě umocňovaly různé mašle a ozdobné sponky.

Stylové čertice s andělským vzhledem vytvořil Jacobs pomocí dvou drdůlků v podobě růžků. Tento typ účesu je vhodný především pro jemné vlasy s menším objemem.

Lanvin naopak vsadil na objem a jeho drdoly, i když vypadají jako rozčepýřené vrabčí hnízdo, budí dojem nonšalantní elegance. Podobného účesu dosáhnete bohatým tupírováním a lakováním.




Trendové barvy

Přírodní vzhled je letos základním požadavkem při výběru vhodné barvy vlasů. Barevné účesy plné do očí bijících kontrastních barev a melírů jsou letos opravdu passé.

Různé odstíny červené, fialové či jiných nepřirozených barev se hodí spíše pro pubertální dívky nebo extravagantní rebelky. Kombinujte maximálně dvě barvy, nejlépe tón v tónu, melíry by měly vypadat, jako by je vykouzlilo slunce a ne zručné ruce kadeřnice.

Hitem jsou tři základní barvy ve všech odstínech – blond, hnědá a sexy zrzavá. Tyto tři barvy mají tolik podtónů, že si určitě vybere každá z vás.





Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.



NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.