Jak ochránit barvu na vlasy

Šest tipů, jak docílit, aby nová barva vydržela na vlasech co možná nejdéle.

img

Vyzkoušejte tipy, které zamezí rychlému blednutí barvy na vlasy

Mahagonová, tmavě hnědá, středně plavá, měděná, oříšková, černomodrá, melíry - ať už si vyberete jakoukoli barvu na vlasy, přečtěte si, jaké triky doporučují vlasoví experti, aby nová barva na vlasech dlouho vydržela. 

Vyberte si správný šampón

Stejně, jako si vybíráte pleťový krém na základě typu vaší pleti, byste měly přistupovat k výběrů vlasových produktů. Vyberte si šampón a kondicionér speciálně určený na barvené vlasy, které obsahuje látky chránící barvu. Zároveň se vyhněte stylingovým produktům, které vlasy vysušují, jako jsou pěny a gely na vlasy, kde je alkohol uveden ve složení výrobku mezi pěti prvními přísadami. 


Nemyjte si vlasy moc často 

zoom

Časté mytí vlasů nové barvě neprospívá.

Je to jasné, čím častěji si budete mýt hlavu, tím rychleji se vám ta úžasná, nová, drahá barva vymyje. Vlasy si myjte obden a pokud se vám nemastí, tak i méně často. S mastnotou se také můžete poprat pomocí suchého šampónu a oddálit tak další umytí vlasů. 





Nezapomeňte vlasy vyživovat

zoom

Kvalitní maska na vlasy dodá barveným vlasům výživu.

Chemikálie v barvách na vlasy zanechávají vlasy vysušené a porézní, proto je vhodné alespoň jednou týdně použít kvalitní vyživující masku na vlasy. Masku naneste na vlasy kousek od kořínků, aby se vám vlasy nezmastily, nechte působit alespoň deset minut a poté opláchněte.





Smývejte šampon chytře

Největším zhoubou pro barvené vlasy je samozřejmě voda, kterou však nelze úplně “vypustit”. Existují ale možnosti, jak snížit její negativní působení. Pokud si myjete hlavu ve stoje, nestůjte přímo pod proudem celou dobu, ale jen když si potřebujete šampón smýt. Používejte jen teplou, nikoli horkou vodu. Můžete si také pořídit filtr na sprchovou hlavici, díky kterému snížíte obsah minerálů ve vodě. Minerály totiž rovněž přispívají k vyblednutí barvy. 


SPF není jen pro pleť

Existují i prostředky na ochranu vlasů před sluncem. Ultrafialové paprsky mohou proniknout do vlasové kutikuly a vybělit barvu. Než vyrazíte na pláž, použijte vlasové prostředky určené na ochranu před sluncem, a to zvláště na koruně hlavy, kde je působení slunečních paprsků nejvyšší. 


Chraňte svou barvu v bazénu 

zoom

Po vykoupání v bazénu můžete vypadat jako rusalka.

Jak se vypořádat s minerály, které jsou obsažené ve vodě v bazénu a které způsobují ono vodnické zelené zbarvení blond vlasů? Zkuste dětský olej. Vetřete si kapku nebo dvě do suchých vlasů a ihned po koupání vlasy opláchněte vodou z kohoutku. Jestliže už se vám poštěstilo dosáhnout nazelenalého odstínu, nezoufejte, pomoci vám může rajčatový džus, červená totiž zelenou barvu neutralizuje.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.