Jak nezešílet ze života v šíleném světě

Žijeme ve světě plném šílenství, šílenců a stresu? Žijeme ve světě, který jsme si sami stvořili a stejně tak si i my sami vytváříme stres – velice často úplně zbytečný. Jak to změnit a nakonec se vážně nezbláznit nebo z toho všeho nezkolabovat?

Musím? Nemusím!

zoom

Za stresem stojí domnělé „musím“

Jedním z důvodů, proč se často cítíme špatně je to, že se mylně domníváme, že musíme nebo bychom měli něco udělat. Některé věci je sice opravdu nutné udělat, například ráno vstát a jít do práce, pokud o tu práci nechceme přijít, ale pak jsou věci, které ve skutečnosti dělat nemusíme, zvlášť když nechceme. Stresujeme se tím, že něco musíme a zároveň tím, že pokud to neuděláme, tak nedostojíme nárokům druhých nebo nárokům vlastním. Zbavte se strachu z toho, že selžete. Získejte od situace odstup a nebojte se říct ne. Přestaňte myslet na to, co by se mohlo stát, místo toho se raději snažte pochopit, co se s vámi děje tady a teď.

Změňte své priority

Na zvládání stresu neexistuje jednoduchá rada, pokud si ale správně stanovíte své priority a dobře zorganizujete čas, můžete tím předejít kolapsu dříve, než bude pozdě. Člověk se totiž opravdu může ze stresu zhroutit. Obvykle si za to ale může jen on sám. Klíčovou roli hraje postoj ke světu, k úkolům v něm a k tomu, co považuje za nesnesitelné. Chcete-li být šťastnější a mít jednodušší život, naučte se věci přijímat a nezpochybňovat. Mnohdy pomůže i to, že slevíte z přehnaných nároků a očekávání. Kromě toho je důležité začít žít v přítomnosti, příliš se neupínat na budoucnost a nevracet se stále do minulosti. Chcete-li něco změnit, musíte nejdříve změnit sami sebe. Zjistěte, co vám dělá dobře a co vás naplňuje. Stejně tak zjistěte, co vás vysiluje a ubíjí. 

Přestaňte být online

zoom Zvětšit

Odpojte se a žijte skutečný život

Moderní technologie nám měly život usnadnit, ve skutečnosti nám ho ale spíše komplikují. Neustále nás rozptylují. U čehokoliv. Máme potřebu pravidelně kontrolovat e-maily, surfovat po internetu, nakupovat online a prohlížet si sociální sítě. Sdílíme prostřednictvím internetu své zážitky a očekáváme okamžitou pozitivní zpětnou vazbu. Jsme jako posedlí, navyklí na to být v neustálém kontaktu. Víte, je to k zbláznění – pro nás samotné i pro lidi kolem nás, zvlášť pro ty, kteří s námi chtějí trávit čas v reálném čase a na skutečném místě, mimo virtuální svět. Pokud nechceme žít v šíleném světě, měli bychom se odpojit. Aspoň na chvíli. Pravý smysl života totiž objevíme ve stavu offline.



Komentáře

Edy
Tak já jsem se odpojil ale ostatní všichni zů
stali tam a já jsem tady.Já se snad zblázním...!!
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?