Jak nastartovat tělo po zimě

Cítíte se po zimě fyzicky i psychicky vyčerpaná? Nastartujte své tělo tříměsíčním jarním detoxem. Máme pro vás několik typů, které vám dodají potřebnou energii bez nutnosti několikadenního odříkání a trápení.

zoom Zvětšit

Chřupavý chřest harmonizuje ledviny

Naložte si pořádnou porci zeleniny

Zahoďte zázračné pilulky a raději si dejte alespoň dvakrát denně porci detoxikační zeleniny. Ve vašem jídelníčku by neměl chybět chřest plný blahodárných oxidantů, který pomáhá harmonizovat ledviny. K urychlení látkové výměny je ideální řapíkatý celer, jenž dokonce funguje jako afrodiziakum. Úžasné detoxikační účinky mají červená řepa, brokolice nebo artyčok.

Pijte šťávu z granátových jablek

Nejen na jaře se doporučuje dodržovat pitný režim, jehož součástí by měla být zejména čistá neslazená voda. Během detoxu si můžete svůj pitný režim ozvláštnit čerstvě vymačkanou šťávou z granátových jablek. Granátové jablko má výborné detoxikační účinky, vede k větší plynulosti krevního oběhu, přispívá k lepšímu fungování ledvin, srdce i trávení.

Přidejte do bílého jogurtu semínka chia*

Jestliže si chcete zachovat štíhlou linii a zároveň se pročistit, nezapomínejte na svačinky. Během tříměsíčního detoxu doporučujeme bílý netučný jogurt, do kterého přidejte dvě až tři lžíce semínek chia. Semínka na sebe vážou vodu, díky čemuž hydratují organismus zevnitř a vy budete mít mnohem více energie. Získáte z nich vitamíny, vlákninu, proteiny, antioxidanty a další.

zoom

Na jaře je správná chvíle na detox

Udělejte si čas na procházky lesem

Očista těla i duše se neobejde bez procházek v přírodě. Bylo vědecky dokázáno, že procházky v lese snižují krevní tlak, hladinu stresu a povzbuzují imunitu. Udělejte si čas dvakrát v týdnu na dlouhou procházku lesem nebo si klidně vyjeďte na kole a vdechujte přirozenou vůni přírody. V lese byste měla strávit ideálně celý den nebo alespoň odpoledne.

Naordinujte si digitální půst

Důležitou součástí jarního detoxu je několikadenní digitální půst. Zkuste se na čtyři dny v měsíci (nebo alespoň víkend) odstřihnout od veškerých elektronických přístrojů. Po pár dnech bez sociálních sítí, telefonu, tabletu, televize a dalších vymožeností budete plná nové energie a neuvěřitelně kreativní. Zjistíte, že se občas vyplatí nebýt stále online.

*V případě zdravotních problémů se o užívání semínek chia poraďte se svým lékařem.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.