Masáže: regenerace těla i mysli

Zregenerujte své tělo i mysl pomocí reflexních doteků prstů, lávových kamenů, peelingovou masáží či manuální lymfodrenáží. Za vyzkoušení stojí také vaginální mapování, které ženám otevírá cestu k potěšení z milování.

Reflexní doteky prstů

Reflexní doteky vlastních prstů pomáhají v boji proti vráskám a napomáhají uzdravení orgánů. Výhodou této masáže je, že ji můžete provádět sama v pohodlí domova. Ušetříte čas, peníze a uděláte něco pro sebe. Jak na to? Umyjte si důkladně ruce a zbavte svůj obličej make-upu, abyste si během masáže nezanesla do pórů v pleti nečistoty. Během masáže vyvíjejte svými prsty jemný tlak na různá místa v obličeji. Začněte od brady (plíce), přes koutky úst (plíce), nezapomeňte na oblast mezi ústy a nosem (slezina), špičku nosu a oblast pod lícními kostmi (lymfatický systém).

zoom

Fyzická i psychická relaxace

Reflexními doteky se můžete zbavit také černých kruhů a otoků pod očima. Pomáhá poklepávání od kořene nosu směrem ke tvářím. Pokud máte pocuchané nervy a potřebujete nastartovat svou mysl, zaměřte se na stimulaci bodu mezi obočím, na oblast v koutech čela a na nejvrchnější bod ve středu čela, kde sídlí nervové centrum a centrum mentální bdělosti.

Hřejivé masáže

V chladnějším měsících oceníte masáže spojené s působením tepla. Hřejivé masáže si poradí se strnutím šíje, bolestmi zad i hlavy. Mezi hřejivé masáže patří masáž lávovými kameny, polynéská masáž toriki (hnětení horkými mořskými mušlemi) nebo masáž teplými měšci naplněnými rýží či směsí bylinek.

zoom Zvětšit

Blahodárné teplo

Méně známá je hřejivá relaxační Candella masáž, při které se využívá teplý olej z hořící aromatické svíčky Guergi. Speciální masážní svíčka Guergi je čistě přírodní a je ideální pro regeneraci svalů, fyzioterapeutickou masáž, relaxaci, ke zjemnění a ozdravění pokožky těla i obličeje. Svíčka má  antioxidační, regenerační a hydratační účinky. K dispozici je v různých provedeních: čokoládová, karamelová, vanilková, jasmínová a další.

Peelingové masáže

K získání zdravé a krásné pleti slouží peelingové masáže, při nichž se prokrvuje periferní krevní oběh a pokožka díky tomu může lépe dýchat. Nejčastější a nejoblíbenější jsou peelingové masáže využívající sůl z Mrtvého moře nebo surový cukr. K solím jsou přidávány i další pečující ingredience, které pleť zvláční a hydratují. Patří mezi ně zelený čaj, bambus nebo čokoláda.

zoom Zvětšit

Pomůže získat dokonalou strukturu pleti

Jemný peeling pleti si můžete dopřát nejen v masážním či kosmetickém salonu, ale i v pohodlí domova. Na trhu jsou k mání různé druhy peelingových krémů, stačí si jen vybrat. Jemné exfoliační ošetření poskytuje například Bio Bachovky Anti-stress exfoliační krém, jenž vyhlazuje a odstraňuje nedokonalosti pleti. Krém obsahuje prach z lávy a broskvových pecek, řepík lékařský, dub letní, netýkavku žláznatou, jírovec maďal, borovici lesní, jabloň lesní a sporýš královský.

Masáže proti celulitidě

Jestliže vás trápí celulitida, zatočte s ní pravidelným prováděním speciálních masáží. Účinná je manuální lymfodrenáž, která podporuje proudění lymfy a díky tomu odplavuje škodlivé toxiny i přebytečné tekutiny z tkání a mezibuněčných prostor. Za vyzkoušení stojí zábaly z mořských řas, jež snižují hladinu cholesterolu, rozšiřují přebytečné tukové buňky a podporují správnou funkci látkové výměny.

zoom Zvětšit

Pokožka je zpevněná a bez celulitidy

V boji proti celulitidě pomáhají také ozónové a bambusové masáže, které si dokážou poradit i s dalšími nedokonalostmi pokožky, jakými jsou například strie. Abyste dosáhla co nejlepších efektů, zbavila se celulitidy a zabránila jejímu dalšími vzniku, masírujte se pravidelně i doma. Vyzkoušet můžete třeba speciální sérum Talika Back Up 3D obsahující aktivní látky, které mají zpevňující a vyhlazující účinek, pomáhají v boji proti stárnutí, vyživují a zjemňují pokožku, odvodňují a účinně bojují proti celulitidě. Nezapomínejte zdravě jíst a pravidelně cvičit.

Vaginální mapování

O tantrických masážích jste určitě slyšela, ale pojem vaginální mapování (Vaginal Mapping) možná slyšíte poprvé. O co se jedná? Vaginální mapování je součástí sexuologické práce s tělem (metoda Sexuological Bodywork), při které se ženám otevírá nebo znovu ukazuje cesta k potěšení z milování.

zoom Zvětšit

Objevte svou intimitu

Podle této metody funguje naše tělo jako databanka, ve které se uchovávají veškeré zkušenosti a prožitky, jež pak ovlivňují způsob našeho chování, a to i v ložnici. Některé negativní  zážitky (znásilnění, problematický porod, hormonální výkyvy a další) vytváří bariéru v sexuálním životě, což představuje nemalý problém. Vaginální mapování dokáže tuto bariéru odstranit.

Zkušený terapeut se velmi jemně dotýká různých míst na vaginální stěně, přičemž vy sama přitom identifikujete, jak to vnímáte, jaké jsou během těchto dotyků vaše pocity. Jestliže žijete v partnerském vztahu, je ideální podstoupit vaginální mapování společně s partnerem.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?