Čtyři potraviny, které zpomalují stárnutí

Stárnutí je naprosto přirozený proces, kterému se nevyhne nikdo z nás. Některé příznaky stárnutí lze však trochu oddálit vhodně zvoleným jídelníčkem.

img

Zdravá strava je klíčem k mladistvému vzhledu.

Existuje velké množství takzvaných superpotravin, které prospívají našemu zdraví a mohou nám i pomoci prodloužit mládí. Dnes vám představujeme čtyři z nich.

Vejce 

zoom

Vejce jsou symbolem zdraví, plodnosti a síly.

Už naši předkové považovali vejce za symbol zdraví, plodnosti a síly. I když mnozí odborníci na výživu konzumaci vajec příliš nedoporučují, jisté je, že vejce patří mezi výborné zdroje plnohodnotné bílkoviny - jedno vejce obsahuje až 6 gramů bílkovin. Bílkoviny patří mezi základní živiny, které slouží pro stavbu a obnovu tkání, jsou tedy nezbytné pro udržení mladistvého vzhledu. Vejce jsou navíc plná vitamínů a minerálů a obsahují omega-3 mastné kyseliny, které podporují srdeční zdraví.



Listová zelenina

zoom

Listová zelenina bývá nazývána elixírem mládí.

Špenát, kapusta nebo salát se řadí mezi listovou zeleninu, jejíž přínos pro zdraví je nezměrný. Listová zelenina je velmi bohatá na vitamíny a minerály, které mají výrazné omlazující a protirakovinné účinky. Podle amerických odborníků může být dokonce listová zelenina nazývána „elixírem mládí“, jelikož řada prospěšných látek v listové zelenině zabraňuje stárnutí mozku. 



Brokolice

zoom

Brokolice podporuje látkovou výměnu.

Tato chutná zelenina je velmi cenná kvůli vysokému obsahu vitamínů, minerálů a vlákniny. Různé studie ukázaly, že konzumace brokolice může snižovat riziko cévních onemocnění, mrtvice a dokonce rakoviny. Známé jsou i její omlazující schopnosti, povzbuzuje látkovou výměnu ve všech buňkách a ochraňuje organismus před volnými radikály. Díky vysokému podílu vlákniny výrazně zlepšuje trávení. To už je dost důvodů, proč zařadit brokolici do svého jídelníčku. 



Borůvky

zoom

Antioxidanty v borůvkách bojují s volnými radikály.

Lahodné plody borůvek patří mezi nejzdravější ovoce vůbec a právem také mezi superpotraviny. Nejenže výborně chutnají, ale také jsou skvělým zdrojem důležitých živin. Borůvky jsou velmi bohaté na antioxidanty, které tělu pomáhají bojovat s volnými radikály, a tak chrání pleť proti předčasnému stárnutí. Plody a listy borůvek se používaly už od pradávna v lidovém léčitelství. V současné době mají své nezastupitelné místo i ve farmacii.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?