Objednejte se včas na vyšetření prsů s implantáty

Všechny ženy po augmentaci, modelaci či nebo zmenšovací operaci prsů, bez rozdílu věku, musí nejméně 1x ročně absolvovat kontrolní mammologické a sonografické vyšetření, případně podle věku a rodinné zátěže i vyšetření mammografické

img

Sonografické vyšetření prsů pomocí ultrazvukového přístroje představuje ambulantně dobře dostupnou a bezpečnou vyšetřovací metodu.

Proč musíme chodit na pravidelné kontroly?

Pravidelnou kontrolou zjistíme stav vložených implantátů a zároveň preventivně zkontrolujeme prsní žlázu a vyloučíme cystické nebo nádorové změny. Mladé ženy po augmentaci pravidelně absolvující preventivní prohlídky prsní žlázy dělají pro své zdraví maximum, protože zachycení malých, dosud nehmatných, ložisek jim může zachránit život.

Co mi hrozí, když na kontrolu nepůjdu?

Vystavujete se značnému riziku, neboť bez odborného vyšetření radiologem nezjistíte rupturu implantátu nebo nehmatné ložisko v prsu.

Jaké jsou nejčastější problémy, které se na vyšetření zjistí?

Při pravidelné kontrole zjistíme vyvíjející se fibrosní kapsu kolem implantátu, minimální únik gelu do okolí, často nacházíme drobné cysty, které jsou zdrojem bolestivosti prsů, která ženy v mladém věku obtěžuje.

Co je sonografické vyšetření?

zoom Zvětšit

Sonografické vyšetření je základním preventivním vyšetřením mladých žen a dívek.

Sonografické vyšetření prsů pomocí ultrazvukového přístroje představuje ambulantně dobře dostupnou a bezpečnou vyšetřovací metodu, která nezatěžuje organismus rentgenovým zářením a nevyžaduje zvláštní přípravu. V případě nutnosti lze vyšetření opakovat. Sonografické vyšetření je základním preventivním vyšetřením mladých žen a dívek, které na sobě nepozorovaly žádné projevy onemocnění prsu a nepatří do sledované rizikové skupiny. Toto vyšetření je doplňujícím vyšetřením k mammografii u bezpříznakových žen, které jsou ve screeningovém preventivním programu. Dále se sonografické vyšetření uplatňuje v mammologické diagnostice jako vyšetření pomocné a doplňkové u všech žen s příznaky onemocnění prsu. Rozliší pevné nádory od cystických změn, umožní průkaz a monitoring léčby nerakovinových nálezů, jako např. zánět prsu s abscesem, poúrazový hematom, podkožní tukové bulky. Umožňuje časnou detekci možných změn v již operovaném prsu v oblasti jizev, detekci různých změn u žen s prsními implantáty, hodnocení okrajů implantátů a jejich případné poúrazového poškození.

K čemu slouží vyšetřovací metoda: Barevné dopplerovské mapování?

Barevné dopplerovské mapování je speciální sonografická metoda k detekci patologických cévních průtoků kolem nejednoznačných ložiskových nálezů v prsu. Je možné ji použít v předoperačním i postoperačním období.

Další možnosti využití ultrazvukového přístroj

zoom Zvětšit

Na klinice Esthé používáme MYLAB 50

Na klinice Esthé používáme MYLAB 50: Sonograficky lze bezpečně bez předchozí speciální přípravy vyšetřit štítnou žlázu, krční, podpažní a inquinální lymfatické uzliny a hmatné nejednoznačné útvary v podkoží. Dále se používá i při vyšetřování jiných orgánů, a to k detekci krevních toků v žilách a tepnách s převahou končetinových. Nezastupitelnost má v diagnostice trombotických končetinových uzávěrů jako neinvazivní diagnostická metoda. Výhodou ultrasonografické vyšetřovací metody je zejména fakt, že nemá žádné vedlejší účinky na tělo pacienta.

Více na Klinika Esthé - Sonografické pracoviště.




Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.