Trendy kabáty podzim-zima 2011-2012

Jaký kousek oblečení v zimě nejvíce užijete? Pokud odpovíte jako většina žen kabát, pak vás jistě zajímá, jaké jsou nejnovější trendy a s čím letos vyrukovali uznávaní světoví návrháři. A výběr je tuto zimní sezónu opravdu pestrý, tak se nechte inspirovat a vyberte si ten nejlepší kabát podle vašeho vkusu.

img

Z pestré nabídky hřejivých svrchníků si jistě vyberete.

Pánský

zoom

Kabáty v pánském stylu jsou letos velmi trendy

Šatník vašeho partnera může ukrývat zajímavou módní inspiraci, zvláště pokud si váš muž potrpí na kabáty. 

Jednoduchý minimalistický střih kabátu napodobující pánské svrchníky se objevil na mnoha přehlídkách včetně Celine, DKNY, Dolce & Gabbana či Miu Miu.

Velkým hitem jsou letos maxi kabáty v pánském stylu v délce nejlépe až na zem, jaké jsme mohly vidět u Ralph Lauren, Celine, Christian Dior a Missoni. 

Podle vzoru módní návrhářky Stelly McCartney si ale opravdu můžete vypůjčit kabát vašeho partnera, letí totiž kabáty, které vypadají o několik čísel větší, než byste potřebovala. 



Retro

zoom

Slušely vašim babičkám, budou slušet i vám

Veselé „šedesátky“, hippie a sofistikované „sedmdesátky“, ale i upjatý viktoriánský styl – to jsou období, která letos učarovala mnoha módním tvůrcům a inspirovala je k vytvoření zajímavých retro modelů. 

Kabáty ve vintage stylu upoutají především svými výraznými detaily, jako jsou nápadné knoflíky, velké límce, manžety, našité kapsy, nebo tříčtvrteční či zvonové rukávy. 

Retro styl je také snadno rozpoznatelný díky střihům, letí zejména áčkový, takzvaný „kokon“ nebo peleríny. 

Úchvatné retro kabáty byly k vidění třeba u Loewe, Nina Ricci, Valentino, Bottega Veneta, Burberry Prorsum či Giorgio Armani. 



Barevný 

zoom

Zima nemusí být jen šedivá

Šedivou a posmutnělou zimní sezónu se letos návrháři snažili rozsvítit výraznými barvami na kabátech. 

Sytě červená, nebesky modrá nebo křiklavě oranžová - tyto a mnohé další veselé barvy se letošní zimní sezónu objevily na pestrobarevné paletě módních tvůrců a dodaly tak klasickým a elegantním kabátům úplně nový rozměr. 

Barevné kabáty zářily na přehlídkách špičkových módních domů, jako jsou Alberta Ferreti, Burberry Prorsum, Emanuel Ungaro, Jil Sander nebo Versace. 

Tak zkuste i vy letos vystoupit ze šedého zimního davu, třeba svým barevným kabátkem někomu rozsvítíte pochmurný den. 




S kožíškem

zoom

Huňatý kožíšek zahřeje už od pohledu

Huňaté a hřejivé kožešiny a kožíšky se tuto sezónu objevují na všem – kabáty samozřejmě nevyjímaje - od oblečení, přes obuv, doplňky až po kabelky. 

I když se zvířecí srst stala ústředním motivem při navrhování kabátů, neznamená to, že si slušivý kožíšek nemůžete z finančních důvodů dovolit. 

Vždyť převážná většina kožešin použitých v módních kolekcích je umělá. 

Chlupaté kožíšky v přírodních barvách hřály modelky u Fendi, Donna Karan, Just Cavalli, Michael Korrs, nebo Balmain, hitem pro odvážnější jsou však kožíšky barevné jako u Gucci, Sonia Rykiel nebo Christian Dior. 



Vojenský

zoom

Klasická elegance s nádechem army stylu

Army styl, to zdaleka nejsou jen maskáče, khaki barva a neslušivé unisex oblečení. 

Současné pojetí vojenského trendu je více elegantní a maximálně ženské. 

Čerpá především z vojenských dob dávno minulých, nikoli ze současného amerického army stylu. 

Typické vojenské prvky, jako jsou například nárameníky, výrazné knoflíky a klopy, spolu s přísnými klasickými střihy dodávají ženským kabátům na serióznosti ochucené jistou dávkou hravosti. 

Šik vojenské kabáty jsme mohly obdivovat třeba na přehlídkách značek Moschino, Prada, Viktor & Rolf nebo Burberry Prorsum.           



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.