Make up trendy podzim-zima 2011/2012

Zajímají vás nejnovější trendy v líčení? Toužíte po změně vizáže po vzoru profesionálních make up artistů, kteří líčí topmodelky pro přehlídková mola nejlepších světových návrhářů? Pak si nemůžete nechat ujít následující článek, který vás provede nejžhavějšími trendy v líčení pro tuto sezónu.

img

Dopřejte si změnu vizáže podle posledních módních trendů

Kouřové oči s kapkou inovace

zoom Zvětšit

Vyzkoušejte barevné kouřové líčení

Svůdně nalíčené kouřové oči jen tak z módy nevyjdou a tuto sezónu patří mezi top make up trendy. Klasiku kouřových očí pomocí černého nebo šedého stínu však letos zkuste vyměnit za neobvyklou variaci kouřovek pomocí očních stínů nebo tužek různých barev. Můžete zvolit jen jednu oblíbenou barvu, nebo vyzkoušejte více různých odstínů. Tyrkysově zelené kouřové líčení slušelo modelkám na přehlídce 3.1 Phillip Lim, vínové stíny použili vizážisté u Marni, červenohnědé kouřové líčení jsme mohly vidět u Fendi. Jemně šedé a stříbřité kouřovky předvedly modelky u Chanel či Derek Lam, klasického sexy vzhledu pomocí těžkého černého stínování se drželi vizážisté u Roberto Cavalli nebo Vera Wang. 


Přirozený „nude look“

zoom Zvětšit

Přirozený vzhled sluší všem

Čistý, přirozený vzhled je stále dokonalou volbou pro mnoho předních vizážistů, kteří tak velí k návratu k přírodě. Nahé líčení je postaveno především na dokonalé zářivé pleti, klíčový je proto výběr make upu, který pleť sjednotí a zakryje případné nedostatky. Pak už stačí jen světlé neutrální oční stíny, trocha řasenky, dotek pudru a tvářenky a tělová rtěnka. Extrémně nahé líčení předvedly modelky u Alexander McQueen, mnohem přirozeněji pak působil nude make up na přehlídkách Burberry Prorsum či Calvin Klein. Svěží nahé líčení rozjasněné světle růžovou rtěnkou zdobilo modelky u Nina Ricci. 



Husté obočí 

zoom Zvětšit

Pinzetám odzvonilo, husté obočí je zpět

Všudypřítomný trend přirozeného vzhledu znamená konec vyčerpávajícího vytrhávání obočí do podoby tenkých čárek. Tuto sezónu hlásí návrat výrazné, husté, chlapecké obočí. A nebojte se, silné obočí ženám opravdu sluší, jak jsme mohly vidět na mnoha přehlídkách pro tuto sezónu. Nevytrhané silné obočí ještě zvýrazněné tmavou tužkou nešlo přehlédnout na tvářích modelek u Alexander Wang, Balmain nebo Dolce & Gabbana, velký důraz na obočí kladli make up artisté rovněž u Yves Saint Laurent nebo Jean Paul Gaultier. Výrazným obočím se pyšnily i topmodelky na molech značky Valentino. 



Oční linky a mrkací panenky

zoom Zvětšit

Retro vliv 60tých let přinesl zpět linky a husté řasy

Co vám momentálně nemůže chybět ve vaší kosmetické taštičce? Oční linky. Tuto sezónu si díky retro vlivu 60tých a 70tých let kreslení čárek na horním i dolním víčku užijete do sytosti. Dvojité linky zkrášlily oči modelek u Anna Sui, jemné linky na horním víčku použili vizážisté u Carolina Herrera a Stella McCartney. Oční víčka se téměř zavírala pod tíhou dramaticky silných linek ala 60tá léta u D&G, oči orámované kolem dokola zase byly k vidění u Georgio Armani. Trochu nezvyklé linkování předvedli vizážisté u Louis Vuitton. Retro inspirace přišla také v podobě dlouhatánských řas a očí nalíčených ve stylu Twiggy. Roztomilé mrkací panenky se tak procházely na molech u Gianfranco Ferré, Gucci a Valentino.


Výrazné rty

zoom Zvětšit

Osudové ženy nosí výrazné rtěnky

Retro elegance v podobě tmavě zbarvených rtů a čistých očí je tuto sezónu hlavním kontrastem k přirozenému nahému líčení. In jsou především matné odstíny rtěnek od vampýří bordó, přes rudou, červenou až k oranžové. Sytě barevné rty jsou výrazné již samy o sobě, proto by zbytek líčení měl být decentní - na denní nošení postačí řasenka, na večer lze výraznou rtěnku doplnit módní jednoduchou oční linkou. Modelky nalíčené v retro stylu se předvedly na přehlídce Diane von Furstenberg a Miu Miu, sytě vínové rtěnky použili make up artisté u Gucci nebo Missoni. Zářivě oranžovou rtěnkou rozsvítili podzimní šeď vizážisté u Jil Sander či Ralph Lauren, borůvkově fialové rty pak lehce šokovaly u Yves Saint Laurent. 


Oranžové mámení 

zoom Zvětšit

Oranžové líčení je trendy

Nelze přehlédnout nový trend, který jsme mohly vidět na mnoha přehlídkách pro tuto sezónu – široká oranžová paleta od teplých podzimních tónů přes sladce pomerančovou, růžovou, až po kysele oranžovou nahradila letní bronzové líčení. Letošní podzim a zima tak budou díky tomuto trendu v líčení alespoň o malinko teplejší. Bronzově oranžové teplé oční stíny předvedly modelky u Donna Karan nebo Dries Van Noten, zlatavé oči s oranžovým podtónem byly k vidění u Prada. Oranžovou rtěnku zvolili vizážisté pracující pro Ralph Lauren, extravagantním líčením kombinujícím žhavou oranžovou a sytě růžovou zaujali vizážisté u Thakoons.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak si vypěstovat návyk na pravidelný pohyb

Jak si vypěstovat návyk na pravidelný pohyb

Životní styl komerční článek

Tohle asi není text pro lidi, kteří nevydrží chvíli sedět, zkoumají své výsledky a snaží se dosahovat lepších a lepších výkonů. Tohle píšu pro ty z nás, kteří si uvědomují důležitost pohybu pro zdravé tělo i mysl, chtějí si ho pravidelně dopřávat, ale netouží vítězit v soutěžích. Nebo vypadat jako hvězda akčního filmu z osmdesátek.

DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.