Slevománie – aneb co si pořídit ve slevách

Skvělá zpráva pro všechny milovníky módy – velké letní výprodeje jsou v plném proudu. Obchody se pomalu připravují na podzimní kolekce, snaží se zbavit letních zásob a vy tak máte možnost pořídit si oblečení, boty a doplňky za velmi lákavé ceny. Poradíme vám jaké kousky si vybrat, abyste je využila i napřesrok.

img

Velké letní výprodeje jsou v plném proudu.

Velké slevy lákají k nezřízenému nakupování extravagantních kousků, které byste obvykle jen těžko oblékla. Právě tyto výstřednosti bývají nejčastěji k mání s největší slevou, protože za běžnou cenu si je málokdo pořídí. Důkladně si však rozmyslete, zda jste natolik odvážná, abyste v podobném modelu vyrazila do ulic. V období slev se rozhodně vyplatí navštívit značkové obchody, kterým se obvykle kvůli vysokým cenám vyhýbáte. Velmi kvalitní oblečení zde můžete nakoupit za překvapivě příznivé ceny. U značkové oblečení se zaměřte spíš na klasické kousky, které tolik nepodléhají módním trendům a vydrží vám i několik sezón.

Klasika je sázkou na jistotu

Bílá košile, černé kalhoty a sukně, jednoduché svetříky a skvěle padnoucí sáčko, kvalitní kabelka a lodičky, ale i perfektně sedící džíny rovného střihu – základ, který je třeba pravidelně obměňovat, lze ve slevách pořídit za směšné ceny. Mezi další základní kousky oblečení patří tzv. basic jednoduchá trička a trika ve vašich oblíbených barvách.

zoom

Leopardí potisk, krajka, khaki, květinový potisk

Trendy barvy a vzory

Kromě klasické černé a bílé se budou na podzim nosit především modrá od světlé barvy nebe přes námořnickou modř až po nejtmavší odstíny téměř k nerozeznání od černé.

Velkým hitem podzimu bude sytě oranžová, komu přijde moc divoká může zkusit teplé hořčicové odstíny a velmi módní a elegantní tón velbloudí srsti. Přírodní tělové, safari a khaki barvičky zůstanou in i příští rok, stejně jako leopardí a jiné zvířecí potisky.

Topy, trička a šaty ve stylu francouzské riviéry v podobě proužků a puntíků, stejně tak jako květinové potisky, které letos zahltily obchody, můžete nakoupit do zásoby, užijete je i další léto. Něžný efekt krajky zůstává hitem i na podzim.




Kalhoty a sukně

zoom Zvětšit

Skinny džíny, legíny, overal, minisukně s plísňovým efektem

Úzké skinny kalhoty a džíny neztrácejí ani po pěti letech na popularitě a hojně se objevovaly i na přehlídkách pro rok 2011. Pokud vám tento střih kalhot sedí, klidně si pořiďte další.

Naproti tomu turecké kalhoty, kalhoty se spadlým sedem a overaly dosáhly letos svého vrcholu trendovosti , ale jelikož jimi obchody letos přetékaly, nikdo se vám nebude divit, když v nich vyrazíte i napřesrok. Navíc jsou extrémně pohodlné a při správně doladěném outfitu i slušivé. Legíny se drží zuby nehty i když jim módní specialisté prorokovali jepičí život. Černé, hnědé nebo tmavě modré se ve vašem šatníku jistě neztratí, bláznivé barvy, lesklé materiály a výstřední průstřihy přenechejte raději školačkám.

Oblíbenost džínoviny na světových přehlídkách naznačuje, že byste si ve slevách měla zakoupit i další džínovou minisukni, nejlépe úzkou z elastického materiálu, šisovanou či plísňovou ve stylu 80tých let.

zoom

Módní topy

Trička a topy

Také ve slevách nejvíce utratíte za vršky jako jsou různá tílka, topy, trička a tuniky? Nepřeberné množství topíků poházených na módním pultech obchodů svádí k nekonečnému prohrabování a přetahování se o nejlepší kousky za super ceny. 

Příští sezónu uplatníte především volná čtvercová trička v délce nad pupík ve stylu Material girl od Madonny či delší volnější topy vhodné na vrstvení.

Tuniky se zužují a vyzdvihují ženskou siluetu, klasická trička a košile se prodlužují, nosit se stále budou i cípaté a nepravidelné střihy, ženskost zvýrazníte bolerky a korzetovými topy.



zoom Zvětšit

Spodní prádlo, pásky, výrazná bižuterie

Doplňky a spodní prádlo

V období slev se určitě vyplatí nakoupit si do zásoby spodní prádlo, pyžama a noční košile, nebo třeba ponožky.

Výrazná bižuterie se bude nosit i na podzim a dotek barvy v podobě přívěsku na krk nebo zajímavého náramku dokáže rozzářit každý outfit.

Nezapomeňte na pásky na přepásání šatů, tunik nebo prodloužených košil, obyčejnost prolomíte i zajímavým šátkem nebo šálkou.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?