Plná energie po pár hodinách spánku

Nemůžete si z jakéhokoliv důvodu dopřát více než pět hodin spánku? Máme pro vás návod, díky kterému budete dokonale fungovat i přesto, že v posteli strávíte méně času.

Podle výzkumů nezáleží na tom, kolik hodin spíte, ale jak kvalitní je váš spánek. Pokud se budete řídit návodem, který byl vypracován odborníky studující optimalizaci spánku, bude vám stačit pět nebo šest hodin a po probuzení se budete cítit skvěle.

  • Před spaním si dejte koupel. Ideální je rychlá koupel ve studené až ledové vodě, jestli to nezvládnete, dejte si horkou koupel. V obou případech dojde k poklesu a stoupnutí (nebo naopak) tělesné teploty. Tento teplotní propad pomůže k lepšímu spánku.
  • Vyhýbejte se modrému světlu. Před spaním odložte chytrý telefon i tablet nebo si alespoň nainstalujte f.lux filtrující modré světlo. Zajímavé řešení najdete na Amazonu, kde jsou k sehnání speciální brýle blokující modré světlo.
  • Pořiďte si balvněné prostěradlo s vodivými stříbrnými vlákny (Earthing Sheets). Po zapojení do zásuvky odvádí prostěradlo negativní ionty, čímž se zvyšuje účinek spánku. Zdá se vám to jako nesmysl? Účinek Earthing Sheets potvrdily výzkumy.
zoom Zvětšit

Sleep Cycle: aplikace pro chytré telefony

  • Instalujte si do mobilu svůj spící cyklus. Do chytrých telefonů a tabletů jde nainstalovat aplikace (Sleep Time, Sleep Cycle aj.), která prostřednictvím pohybových senzorů pozná, v jaké fázi spánku se zrovna nacházíte. Vzbudí vás ve fázi lehkého spánku.
  • Dejte si svačinku bohatou na protein. Jídlo před spaním bohaté na protein zkvalitňuje spánek. Doporučujeme například noční proteinové koktejly nebo nízkotučný tvaroh. Bude se vám nejen lépe spát, ale také zatočíte s nechtěnými kily a ráno nebudete hladová.
  • Jezte hořčík. Pokud se během noci často budíte, může to být způsobeno nízkou hladinou horčíku v těle. Zvyšte jeho příjem v potravinách (datle, banán, ananas, meruňky, maliny) nebo si pořiďte doplňky stravy (tablety Magnesium).
  • Spěte v naprosté tmě. Spousta lidí podceňuje zatemnění ložnice, přitom se jedná o jeden z nejdůležitějších faktorů ovlivňující kvalitní spánek. Pokud máte správně zatemnělý pokoj, nepoznáte, kde končí závěsy a začíná okno. 
  • Na nic nemyslete. Hluboký a osvěžující spánek zažívají pouze lidé, kteří dokážou vše vypustit z hlavy. Zkuste být v klidu a nemyslet na starosti všedního dne alespoň v posteli aneb jděte do postele s klidem v duši.
  • Dejte si dvacet. Cítíte přes den únavu? Bez výčitek se na dvacet minut natáhněte a odpočívejte. Krátký odpolední spánek (ne delší než 20 minut!) je velice účinný a dokonale vám dobije baterky.


Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.