Omlazující makeup triky

Nikdo sice nemůže zastavit přirozený proces stárnutí, ale existují vizážistické triky, které alespoň na pohled posunou hodinové ručičky zpět v čase.

img

Stárnutí nezastavíme, ale pomocí správného líčení můžeme vypadat mladší.

Vyhněte se pudru

zoom

Jane Fonda by bez nánosů pudru vypadala lépe.

"Pudry mají tendenci se usazovat do vrásek, které tak vypadají ještě hůře," říká lifestylová odbornice Rebekah George, která místo pudrů doporučuje spíše lehký matující makeup. "Krémové produkty pomáhají hydratovat a vyplňují vrásky," vysvětluje Rebekah. Abyste zabránily nechtěnému lesku, používejte během dne papírky pohlcující mastnotu.

Rozjasňujte s citem

Televizní vizážistka Joy Nichelle Randall, jejíž práce se objevuje v show Davida Lettermana a na MTV, říká, že zralejší ženy by se měly vyhnout očním stínům a tvářenkám se třpytkami. "Držte se matných přípravků," doporučuje Joy, která radí vybrat si raději lehce rozjasňující makeup, který plet prosvětlí, projasní a dodá jí mladistvější vzhled. Poohlédněte se po produktech, které obsahují slova jako “minerální” nebo “rozjasňující”.

Zvolte krémovou tvářenku

zoom

Krémové tvářenky odrážejí světlo.

Umělecká maskérka Kate McCarthy nedoporučuje na starší pleť používat běžnou pudrovou tvářenku, která se usazuje ve vráskách a zvýrazňuje je. "Používejte krémovou tvářenku, aby líčka vypadala hydratovaně a pozvednutě", říká Kate. Krémové tvářenky vypadají na tváři svěžeji, odrážejí světlo a pleť tak působí projasněným dojmem. Důležité je však tvářenku perfektně rozetřít do ztracena, abyste nepůsobila jako klaun.

Nenanášejte makeup na celý obličej

Makeup je skvělá věc a ani po padesátce není důvod ho vynechat. Při správném používání dokáže minimalizovat vzhled vrásek a zašedlost pleti, která přichází s věkem. Vizážistka Amanda Shackleton však nedoporučuje nanášet makeup na celý obličej. "Používejte makeup na silikonové bázi a naneste ho jen na střed obličeje," radí Amanda. "Toto je oblast, která potřebuje nejvíce krytí. Nezakrývejte makeupem celou tvář. Velké množství makeupu vás udělá starší a zatíží vaši pleť," uzavírá Amanda.

Opticky si přifoukněte rty 

zoom

Peeling rty prokrví a opticky zvětší.

Oceněná umělecká maskérka celebrit Vanessa Elese potvrzuje, že stárnutím rty ztrácejí na své plnosti, ale naštěstí existuje bezbolestná metoda, jak zvýraznit jejich tvar. Nejdříve je zapotřebí ze rtů peelingem odstranit všechny odumřelé částečky kůže a následně jemnou pokožku rtů řádně hydratovat. "Můžete použít domácí peeling v podobě hnědého cukru a medu k odstranění částeček odumřelé kůže a oživení vaší přirozené barvy rtů," vysvětluje Vanessa. Při nanášení rtěnky nejdříve orámujte rty tělovou tužkou na rty. Použijte korektor kolem úst a především na zarudlé koutky úst, tím také opticky zvětšíte rty. Nakonec naneste svěží lehce lesklou růžovou rtěnku, která rty ještě opticky nafoukne.

Dejte šanci podkladové bázi

Báze jsou tím nejlepším způsobem jak udržet make up na svém místě po dlouhou dobu, ale podle vizážistky Joy Nichelle Randall nabízejí i další kosmetické výhody. "Vyplní vrásky, zakryjí velké póry a vyhladí pleť," vyjmenovává Joy. Báze také drží lesk pleti pod kontrolou a některé obsahují SPF a chrání tak pleť před UV zářením a předčasným stárnutí pleti.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?