Letní dovolená u moře? Kdepak! Poznejte nejkrásnější písečné pláže v Česku

Horko a voda šplouchající o břehy romantických písečných pláží – nějak tak byste si asi vybavili ideální dovolenou u moře. Pokud jste ale zůstali raději doma a upřednostnili dovolenou v Čechách, nezoufejte. Překrásné písečné pláže najdete i tady.

img

Zdroj: Unsplash

Písečnou pláž najdete hned na pravém břehu Vltavy v hlavním městě. V oblíbeném sportovně-relaxačním areálu Žluté lázně si zahrajete také plážový volejbal, mimo to zde najdete bistro, bary, koutek pro děti a tančírnu. Pokud budete chtít vyrazit mimo město, jen necelých 20 kilometrů za Prahou vás čeká obrovská vodní plocha jezera Lhota. Místo připomínající moře je oblíbeným výletním cílem i perfektní destinací pro dovolenou, perfektní zázemí vám zde nabídne řada hotelů ve Lhotě

Koupaliště se stylovými dřevěnými kabinkami vás uchvátí v Dachové, která leží severozápadně od Hradce Králové. Dno koupaliště je vytesané do pískovce, břehy tak tvoří příjemný jemný písek. Koupaliště je navíc napájeno lesním pramenem a nabízí tak přirozeně čistou vodu. Na své si přijdou děti, které si zde užijí vodní atrakce jako skokánky a tobogán, zahrát si tu budete moct také fotbal, volejbal či stolní tenis. Na severu Čech nabízí příjemné koupání i oblíbené Máchovo jezero, které skýtá hned čtyři písečné pláže se stánky s občerstvením a bohatou nabídku sportovních aktivit. Pláž Staré Splavy si svým aquaparkem získá především mladší návštěvníky. Mezi oběma lokalitami nabízí skvělé ubytování Český ráj

Chystáte-li se směrem na jih Čech, určitě vás nemine lipenská přehrada, vůbec největší vodní plocha na území České republiky. Lipno je významnou lokalitou pro rekreační pobyt u vody, kde si navíc vyzkoušíte řadu vodních sportů – nabízí se například jízda na kánoi, jachting, windsurfing, kiteboarding či paddleboarding, aktivně se zde provozuje také sportovní rybolov. Kolem nádrže byl vystavěn systém 5 navzájem propojených cyklotras. 

Jih Moravy vás zláká na pláž v Pasohlávkách u Novomlýnské nádrže, kde vám ke koupání vám poslouží dvě samostatně oddělené laguny. Vstup do obou lagun je pozvolný, koupání ve velké laguně je vhodnější pro rodiny s dětmi, menší laguna je určena nudistům. Naučíte se zde také windsurfingu a vodnímu lyžování, pokud si okolí budete chtít prohlédnout v klidu, ale přesto z vodní hladiny, zapůjčí vám zde šlapadlo. Samozřejmostí jsou stánky s občerstvením, koutek pro děti a sportovní hřiště. Ubytování v Pasohlávkách nabízí řada hotelů a penzionů. 

Velké přírodní koupaliště a pískovna Náklo se rozléhá u Lhoty nad Moravě, zhruba 10 kilometrů od Litovle. Koupaliště obkreslují travnato-písčité pláže, vstup do vody je ovšem strmý a hluboký, koupání tedy není vhodné přímo pro děti. Vodní plocha nabízí projížďky vodními skútry, nachází se zde také oblíbený wake park. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?