arrow
profile_image
thesmile
od 18. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Ahojte, chtěla bych zkusit upéct lasagne, akorát nevím, jaké maso použít. Všude se píše mleté maso. Já si ho chci umlít sama. Používáte hovězí, vepřové nebo obojí? Popř. jaký druh? (plec atd..) Vůbec se v tom nevyznám

arrow
profile_image
Dominikka
od 31. 1. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já bych dala hovězí přední a vepřovou plec... a víc hovězího než vepřového

Cituji thesmile: Já si ho chci umlít sama.

Jakékoliv libové maso
Klidně můžeš použít i krůtí prsa.

arrow
profile_image
thesmile
od 18. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

holky a jaké koření na to maso používáte?

Já tam dávám sůl,pepř a většinou i trochu kořeni na mleté maso. Ke konci vaření té omáčky tam přidávám čerstvou bazalku a česnek.

URL internet je plný receptů jak na to.
Mně tedy lasagne přijdou nejedlé - kombinace mletého masa a rozblemcané těstoviny zapatlané ještě bešamelem se mi nelíbí ani na pohled tak uvaž zda to u vás někdo opravdu jí,aby to nebyla zbytečná práce.

arrow
profile_image
clearbook
od 7. 3. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Pokud nechceš, aby lasagně opravdu vypadaly fujtabl a rozblemcaně, upeč je dopředu a nechej trochu vychladnout. Pak ti budou nejen držet tvar, ale budou i hezky vypadat.

arrow
profile_image
Maika
od 14. 2. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na thesmile:
Používám hovězí maso. A maso si nemusíš mlít doma, vybraný kousek si nech umlít v prodejně.
Je lepší lasagne nepředvařovat, prostě je použij "syrové".

Cituji Maika: A maso si nemusíš mlít doma, vybraný kousek si nech umlít v prodejně.

V prodejně těžko maso někdo před strčením do mlýnku umyje

Cituji thesmile: Já si ho chci umlít sama.

arrow
profile_image
thesmile
od 18. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Laky: já lasagne právě miluju, ale zatím jsem je jedla jen v restauraci, tak doufám, že ty moje vlastní budou aspoň trochu jedlé

arrow
profile_image
im4fun
od 7. 4. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Laky: Mně tedy lasagne přijdou nejedlé - kombinace mletého masa a rozblemcané těstoviny zapatlané ještě bešamelem se mi nelíbí ani na pohled

Tak ale to nejsou origoš lasagne - to popisuješ českou verzi lasagní...To se ani nedivím, že ti takhle nechutnají Já jak lasagne miluju, tak ten způsob, co jsi popsala, dělají u nás v práci v jídelně, a je to humáč, to je fakt...
Jinak do lasagní (pravých) Italové vepřové nedávají, ale pokud ti vyloženě nezáleží na autentičnosti, klidně bych ho tam dala...

Cituji im4fun: to popisuješ českou verzi lasagní

To je dost dobře možné ale to mleté maso tam dávají i v Itálii a mně to připadá nevzhledné a ani chuťově nic extra.No ale to ani boloňské špagety,prostě to mleté ne.

arrow
profile_image
im4fun
od 7. 4. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Laky: jj, to mletý maso tam dávají, to je pravda Akorát že tady mají ve zvyku to podlívat olejem a dávat tam jenom to mletý maso a na to bešamel, no hrůza děs běs...
Ale když si doma děláme pravé lasagne (přítel je Ital, ten by se s našima nespokojil), to se mi dělají boule za ušima

arrow
profile_image
thesmile
od 18. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na im4fun: já našla recept na lasagne přímo od Itala, ale hodně surovin co on používá neznám, tak jsem si to trochu upravila podle sebe. Je tam boloňská omáčka a sýrová omáčka. V jedné pizzerce jsem měla boloňské se žampiony a byly taky moc dobré

arrow
profile_image
im4fun
od 7. 4. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na thesmile: jj, ono těch lasagní je víc variant, třeba lasagne se špenátem, gorgonzolové lasagne, houbové lasagne a tak, ale dělají je zvlášť, tzn. buď boloňské nebo žampionové. Jako samozřejmě, že se v pizzerkách dají najít i takové, co píšeš, sama jsem viděla pizzy s eidamem Jednou jsem jedla v jedné restauraci špenátové se slaninou a sýrem, a byly dobrý, ale Italům to nesmíš říkat, to by je až snad i urazilo
Ono proti tomu upravování nic nemám, sama bych si je dělala po česku nemít doma Itala...Ale to, co dělají u nás v jídelně, to je tedy humáč...Ono záleží spíš na tom postupu, a tady je vždycky mají tak rozblemcaný a lepkavý, že fakt nějak nechápu, jak to dělají...
Btw. se kterýma surovinama si nevíš rady?

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené