arrow
profile_image
gerus
od 2. 7. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Všechny Vás moc zdravím a rád bych se něco dozvěděl o Vašich zkušenostech s užíváním přípravků z hlívy ústřičné, případně o zkušenosti s užíváním extraktů na bázi beta-glukanu.

Beta Glukan zapouzdřil mému strýci nádor, přestal mu růst a nemusel na operaci. I lékaři nevěřili a informovali se o něm, že ho budou doporučovat. http://www.prozdravi.cz/beta-glukan-13-16-d-90-kap sli.html je to tento, není ale z hlívy. Nastartuje imunitní systém a tělo se začne samo bránit. Mám ho stále doma a bereme ho i v období chřipek atd.

arrow
profile_image
gerus
od 2. 7. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Děkuji za info, ale stále mám ten pocit, že hlíva je mi nějak bližší... Dle mého pátrání se zdá, že nejúčinnější budou extrakty.

Hledej dál, našla jsem o tom spoustu studií, je to úžasná věc. Hlavně to vynalezli čeští lékaři, ale testuje se to v Japonsku

arrow
profile_image
HappyHearts
od 28. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Hlíva je skvělá. Začala jsem ji pít a tak v pohodě zažívání jsem neměla už ani nepamatuju.

Cituji HappyHearts: Začala jsem ji pít

Jak pít? Já viděla zatím jen kapsle nebo čerstvou, ale nějak rozpustnou ne, a jak to chutná? Taky jí chci zkusit, protože zažívání je u mně problém, ale zatím beru chlorelu, acidophilus.

Mikyska
Doporučují ji i pro malé děti, které jsou pořád nemocné, v současné době testuji na svém dítěti. Hodně o tom píšou i maminy na netu. Tak na tom asi něco bude. Já si pro sebe koupila kapsle imunoglukan v lékárně, tak budu taky brát. Jsem zvědavá

Imunoglukan znám, ale betaglukanu obsahuje maličko, právě ten, co o něm píšu výše je super.

Cituji Mikyska: Imunoglukan znám, ale betaglukanu obsahuje maličko

Aha, no mně ho doporučili v lékárně Tak pro malé děti toho moc není, ale tak až doberu ten svůj, vyzkouším asi tedy ten, co píšeš. Spíš ho bereme, protože tento rok jsme dost marodili s chřipkama.

Vždycky když mi něco je, cokoli, tak po něm sahnu. Je to podpůrná léčba i při antibiotikách atd. Právě že se může ke každým lékům, i našim zvířecím mazlíkům pomáhá

arrow
profile_image
Gianni
od 14. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Užíval jsem jak hlívu, tak jiné preparáty s obsahem betaglukanu. Dříve jsem trpěl chronickými problémy s horními cestami dýchacími a vyzkoušel spoustu "osvědčených" prostředků jak se jich zbavit. Klasická antibiotika nezabírala a tak jsem začal brát věci z řad přírodních produktů a na konci této cesty pokus-omyl jsem narazil na extrakt z hlívy. Byl to skvělý pocit necítit bolest v krku po několika měsících. Teď beru extakt z Lesklokorky lesklé ( Ganoderma lucidum, japonsky Reishi ), kde je standardizované množství betaglukanu na 100mg. Beru jej preventivně, celoročně, protože stimuluje tvorbu buňek imunitního systému - makrofágů. Po vysazení se vrátí hladina makrofágů zhruba po 14 dnech na původní hodnoty. Betaglukan má celou řadu účinků, kromě stimulace imunitního systému která zvyšuje odolnost proti infekčním nemocem, likviduje rakovinné buňky, zlepšuje hojení ran a působí proti alergiím snižuje také hladinu cholesterolu ( LDL, VLDL ) a krevního cukru. Má antioxidační působení čímž zpomaluje stárnutí. Celkově zlepšuje fyzickou a psychickou kondici. Využití betaglukanu se datuje už od dob staré Číny, kde dávali císařům k léčebným účelům dřevokazné houby s obsahem glukanu. Závěrem nutno říci, že hlíva potažmo betaglukan není zázrak, ale prospěšný doplněk stravy, který může zvýšit komfort života zejména chronicky nemocných a starších lidí.

arrow
profile_image
HappyHearts
od 28. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

To máš normálně jakoby hřib, ten dáš do nějaké skleničky( třeba zavařovací), zaleješ mlékem a po 24hodinách se Ti tam udělá něco podobného, jako kefír, odleješ si to do skleničky, zamícháš, vypiješ A tu hlívu si zase dáš do té zavařovací sklenice, zaleješ mlékem......Ale pozor, té hlívy by ses neměla dotýkat ničím kovovým, takže třeba vytahovat ze zav. sklenice plastovou lžickou. Může to být normálně při pokojové teplotě, ale je lepší přikrýt to ještě nějakým tenkým ubrouskem a navrch gumičku. Nikdy ne normální víčko! Má to takovou kyselou chuť. není to úplně lahůdka, ale velice brzo si zvykneš. Já už to teď piju jak nic

arrow
profile_image
HappyHearts
od 28. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ale opravdu nevím, jestli se to dá sehnat někde např. ve zdravé výživě...To asi těžko. spíš se poptat. Já žiju na vesnici, takže to mám od babičky, ta zase od nějaké kamarádky.... Ono se to totiž časem může rozrůstat, takže místo jednoho hříbku ta máš potom třeba 3.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené