Nejlepší střih a úprava jemných vlasů

Nenechte se ovlivnit mýty o střihu jemných vlasů! Není pravda, že jemné vlasy musí být spíše kratší, nebo sestřiženy do jedné délky. Ani nemusí být postupně sestříhány, aby se „odlehčily“. Nezáleží ani tak na tom, že máte jemné vlasy, jako na tom, jaká je jejich kvalita. Stejně tak neplatí, že vytvořit z jemných vlasů krásný účes je věc nemožná, a že vůbec nejlepší je nosit mikádo. 

img

Neplatí, že vytvořit z jemných vlasů krásný účes je věc nemožná, a že vůbec nejlepší je nosit mikádo.

Dlouhé nebo krátké?

zoom

Jemné vlnky jsou pro jemné vlasy ideání, neb vypadají přirozeně.

I žena s jemnými vlasy může nosit vlasy dlouhé a volně rozpuštěné, aniž by vypadala jako vodník Česílko. Je ale třeba dodržet několik důležitých zásad. Především musí mít vlasy zdravé a pěstěné; vlasy sice po prsa, ale od uší roztřepené, suché či naopak mastné a pramínkovaté ten správný dojem nevytvoří.

Dlouhý střih není samozřejmě vhodný pro ženy s extrémně jemnými a málo hustými vlasy. Lépe jsou na tom ženy, jejichž jemné vlasy jsou kudrnaté či vlnité a vypadají proto objemněji.

Dlouhé vlasy znamenají větší manipulaci při úpravě účesu a také větší váhu, což vlasy zatěžuje; proto chcete-li pro své vlasy to nejlepší, raději se přece jen vyhněte velkým délkám - i vlasy po ramena jsou krásné. Máte-li souměrný a hezký obličej, nebojte se ani velmi krátkého účesu. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že je neuvěřitelně pohodlný, rychle schne a snadno se upravuje.

Nenechte se oškubat

zoom

Zkuste clip in příčesky. Taková Jessica Simpson bez nich nevyjde z domu. Skutečná kvalita jejích vlasů totiž není valná.

A jak je to s teorií o sestříhávání/prostříhávání vlasů? Máte-li šikovnou kadeřnici a vlasy sice jemné, ale husté, zkuste to, v nejhorším vám nechtěný výsledek časem zase odroste. Pokud budete mít vlasy sestřiženy ve vrstvách, počítejte s tím, že pro pěkný vzhled budou chtít mnohem více stylingové péče, než jste byly zvyklé, zejména foukání, a časté a pravidelné zastřihování, vrstvy totiž mají tendenci žít vlastním životem.

Pokud ale máte vlasy hodně jemné, nijak extra husté a plihnoucí či pramínkující, rozhodně se jak prostříhání, tak sestříhání vyhněte. Nedocílíte proklamovaného „odlehčení“, ale několika ucouraných cancourů. Dejte na rady zkušených kadeřníků, a zůstaňte u „tupého“ střihu. Takto sestřižené vlasy jsou i více chráněny proti mechanickému poškození.

Tupírování není vlasů vrah...

S jemnými vlasy je práce, zejména pokud jste se rozhodly pro delší střih. Upravit je tak, aby vydržely celý den objemné, lesklé a zdravě vypadající je skutečné umění. Jak na to? Oblíbeným prostředkem, jak vlasy zkrotit a dosáhnout objemu, je tupírování, o němž je ovšem známo, že je to vlasů nepřítel. Mají se mu ženy s jemnými vlasy vyhýbat jako čert kříži či ne? Autorka textu si už roky vlasy mohutně tupíruje, a zatím žádné nepěkné změny nepozoruje. Možná je klíčem dobrá péče a správný hřeben.

...ale je to věda

zoom

Máte-li hezký obličej, nebojte se krátkého střihu. Má šmrnc a vlasům se uleví.

Pro přirozený, lehce objemnější, trvanlivý účes na den zkuste nikoli klasický tupírovací hřebínek, ale víceřadý plochý kartáč, práce s ním jde rychleji od ruky. Pokud ale potřebujete skutečně mohutný objem či nezničitelný vrkoč, lepší službu vám prokáže klasický hřebínek „tupírák“ - na trhu jsou k dostání i v profi víceřadých provedeních. Netupírujte denně a tu a tam dejte vlasům alespoň týdenní oddech. Jak tupírovat co nejšetrněji? Nelakujte prameny před natupírováním, ale až po něm. Pokud lak použijete jako první, vlasy se budou více trhat. Hřebenem si pramen chaoticky “nedrbejte”, ale použijte jen pohyb shora dolů. Není třeba projet pramen už někde od poloviny délky - stačí tři čtyři pročísnutí jen kousek od hlavy, u kořínků, aby se vlasy hezky zvedly. Nakonec každý pramen přelakujte “zespod”, lak vytvoří oporu.

Styling

Investovaly jste do nádobek s pěnou či lakem fůru peněz a přesto nevidíte valný výsledek? Pravděpodobně jste sáhly vedle - jemné vlasy se vám totiž při volbě správného stylingu odmění objemem, a to dokonce i déletrvajícím. Rozhodně se vyhněte čemukoli gelovému či dokonce tuhému, tato konzistence vlasy jen lepí a zatěžuje (pokud jsou skutečně jemné). O mnoho lépe na tom není ani pěna. Ideální pro jemné vlasy je totiž stav tekutý. A vůbec nejlepší jsou prostředky, které je nutno zahřát (zpravidla teplým vzduchem při foukání), aby fungovaly, tzv. termoaktivní. Tento druh plní své poslání často i druhý den, přes noc vlasům nějaký objem zůstane a ráno stačí rychle natočit na pár velkých natáček a „přefouknout“ horkým vzduchem, aby se přípravek opět aktivoval. Nezapomeňte na LAK, neb umí zázraky.



Komentáře

babi52
A co takhle poradit jak upravit jemné řídnoucí vlasy pro ženy nad 65let
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.

DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?



NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.