Retro tipy pro krásu

Byly obdivovány nejen pro svůj herecký talent, ale především pro svou dokonalou krásu a sexappeal. Jaké bylo tajemství krásy slavných retro hvězd filmového plátna?

img

Retro tipy pro krásu fungují i dnes, vyzkoušejte je.

Sophia Loren 

zoom

Krásná herečka nedá dopustit na olivový olej.

Slavná italská herečka, která byla na vrcholu popularity v 60tých letech, si dodnes zachovala svůj ojedinělý půvab. Tajemství její krásy spočívá v olivovém oleji. Sophie celý život upřednostňuje středomořskou stravu, která zahrnuje nejméně dvě lžíce olivového oleje denně. Krásná herečka používá olivový olej i na pleť, aby si ji udržela hydratovanou a zářivou. Pár kapek olivového oleje si Sophia přidává i do koupele. 



Grace Kelly 

zoom

Monacká kněžna upřednostňovala jemné líčení.

Americká herečka a později monacká kněžna Grace Kelly byla proslulá svou klasickou vznešenou krásou. Svůj elegantní vzhled podporovala jemným líčením, namísto tvrdých očních linek a přemíry barviček dávala přednost neutrálních odstínům, které přirozeně podtrhovaly její půvabné rysy. Obočí lehce zvýrazňovala hnědým očním stínem a iluzi výrazných lícních kostí vytvořila pomocí dvou odstínů tvářenky – světlejší na lícní kost a tmavší v prohlubni pod ní. 



Marilyn Monroe

zoom

Sexsymbol dvacátého století se pyšnil zářivou pletí.

Nesmrtelný sexsymbol dvacátého století se pyšnil nádhernou zářivou pletí. Té dosahovala Marilyn vrstvením kosmetických přípravků. Nejprve na pleť nanesla vazelínu, pak hormonální krém, poté Niveu, lehkou vrstvu makeupu a zakončila pudrem. Díky hormonálnímu krému si vypěstovala poněkud chlupatý obličej, který si však odmítla holit, jelikož chloupky prý krásně odrážely světlo. Marilyn vždy spala v podprsence a pro vytvoření iluze plných rtů používala až 5 rtěnek najednou. 



Audrey Hepburn 

zoom

Výrazné oční linky a řasy byly poznávacím znamením této herečky.

Tato roztomilá hollywodská kráska zpopularizovala panenkovský vzhled, kterého dosáhla výraznými očními linkami a důkladnou vrstvou řasenky na horních řasách. Povídá se, že právě těch dokonalých dlouhých řas dosáhla tím, že každou řasu od sebe poctivě oddělila špendlíkem a poté nanesla další vrstvu řasenky.




Marlene Dietrich 

zoom

Německá herečka si vyhrála s konturováním obličeje.

Německá herečka, dodnes považovaná za jednu z vůbec nejlepších hereček, byla obdivována i pro svou sošnou krásu. Marlene svůj přirozený půvab podtrhovala stínováním a konturováním obličeje. Jedním z nejvýraznějších rysů však bylo její dokonale tvarované obočí. Ve 30tých letech bylo módní si obočí holit a dokreslit ho tužkou na oči. Herečka také nikdy nepoužívala řasenku na spodní řasy, jelikož věřila, že tím vytváří pod očima stín a vypadá tak unaveně. 






Joan Crawford 

zoom

Žvýkáním si k pevné pleti pomáhala Joan Crawford.

Americká herečka nepoužívala žádné luxusní produkty, aby si udržela svou slavnou tvář hladkou a pevnou. Jejím tajemstvím byly obyčejné žvýkačky. Joan věřila, že pravidelným žvýkáním si zpevní čelist a kontury obličeje a zároveň se tak zbaví toxinů z podbradku. Krásná herečka byla také proslulá svým důkladným režimem na očistu pleti. Po důsledném odlíčení si přesně 25x opláchla obličej ledově studenou vodou. 






Katharine Hepburn

zoom

Americká herečka nedala dopustit na důkladný peeling obličeje.

Minimalistický a lehce androgynní vzhled spolu s neopominutelným hereckým talentem pomohl proslavit americkou herečku Katharine Hepburn. Ta si zakládala především na bezchybné pleti a přirozeném líčení. Aby si herečka udržela svou pleť v perfektní kondici, pravidelně si dělala peeling ze směsi cukru, kapky horké vody a šťávy z citronu. Tuto směs vmasírovala do pokožky a posléze opláchla ledově studenou vodou.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.