Pravda o liposukci očima odborníka

Liposukce je metoda, při které se odstraňují ložiska tukových buněk z problematických partií. Patří k nejoblíbenějším zákrokům plastické chirurgie vůbec, což ale neznamená, že je vhodná pro každého a pro všechny části lidského těla. Jaká je realita?

Kdo je vhodným kandidátem?

zoom Zvětšit

MUDr. Jiří Bayer

Před nedávnem vyšel na Omlazení článek o tom, že liposukce není pro lenochy. Rádi bychom dané téma ještě více rozvinuli, oslovili jsme proto s našimi dotazy přímo odborníka. Do své ordinace nás pozval atestovaný plastický chirurg MUDr. Jiří Bayer, který působí na Klinice GHC Praha. Naše první otázka zněla, pro koho je liposukce vhodná? „Liposukce není metoda řešení nadváhy. Ideálním kandidátem je člověk, kterému se již podařilo zhubnout nebo se snaží zhubnout pomocí cvičení a diety, ale něco se mu nedaří. Jde o tzv. lokalizované adipozity, například boky či stehna,“ upřesňuje MUDr. Bayer.

Abychom byli přesní, tak nejčastější lokality, kde se ve zvýšené míře ukládá podkožní tuk, bývají u žen zejména zevní a vnitřní valy stehen, boky, břicho, bederní krajiny, vnitřní plochy kolen, oblast kotníků, zadní strana paží a podbradek. U mužů jsou to především boky, oblast břicha, podbradek a prsní krajiny. „Nejčastěji ošetřovaná místa jsou břicho, boky, vnitřní a zevní stehna. Liposukcí se dají úspěšně korigovat i oblasti kolen, paží či podbradku,“ potvrzuje MUDr. Bayer.

Hlavní výhody liposukce

Liposukce je téměř bezbolestná, provádí se v lokální nebo celkové anestezii. „Menší oblasti se dají ošetřit v místním znecitlivění – ambulantně. Větší oblasti nebo více oblastí najednou pak většinou v celkovém znecitlivění s jednodenní hospitalizací na klinice,“ říká MUDr. Bayer. Efekt liposukce je rychlý, výrazný a zaručený. Za zmínku stojí rychlá rekonvalescence. „Liposukce je minimálně invazivní výkon, nezanechává prakticky žádné jizvy. Návrat do zaměstnání je možný do několika dnů (2–3), sportovní aktivity pak v několika týdnech (3–4),“ uklidňuje MUDr. Bayer. Po dobu 4–6 týdnů po výkonu klient nosí elastické prádlo.

Speciální květnová akce

Jestliže o liposukci uvažuje, potěší vás speciální akce kliniky GHC Praha na bezplatnou vstupní konzultaci s atestovaným plastickým chirurgem MUDr. Jiřím Bayerem. Schůzku s ním vám za redakci Omlazení doporučujeme. Pan doktor je odborník na slovo vzatý a navíc velký sympaťák! Při vstupní konzultaci posoudí, jaký zákrok je konkrétně pro vás nejvhodnější a pomůže najít řešení nejlépe vyhovující vašim představám. Možná vás překvapí i tím, že odsátý tuk můžete využít ke svým dalším potřebám. „Odsátý tuk se dá injekčně aplikovat do vybraných oblastí obličeje nebo ruky k jejich omlazení, případně i ke zvětšení prsou,“ dodává s úsměvem MUDr. Bayer.



Komentáře

Tchuminka
Souhlasím, že liposukce není pro lenochy! Je fajn, že to potvrzuje i odborník a klinika je solidní a zákrok doporučuje jen těm, kterým to k něčemu opravdu bude.
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?