5 zastaralých mýtů o kráse

Je pravda, že některé zkrášlující triky našich maminek či babiček, fungují, my vám však dnes prozradíme, které to rozhodně nejsou.

Mýtus – vazelína zabraňuje tvorbě vrásek

Podle výzkumu publikovaném v roce 2012 v The Journal of Clinical Investigation vazelína sice má hydratační účinky na pokožku a pomáhá s odličováním, a hydratační přípravky vskutku pomáhají snižovat viditelnost jemných vrásek, nicméně autor výše zmíněné studie upozornil, že v boji proti vráskám existují mnohem účinnější výrobky s obsahem retinolu, kterým se vazelína nemůže vyrovnat.

Mýtus – holením chloupky zesilují 

Vaše maminka či babička vás nejspíš strašila tím, že holení způsobí rychlejší růst silnějších a tmavších chloupků, než byly ty původní. Tento hojně rozšířený mýtus se v roce 2007 rozhodli prozkoumat vědečtí pracovníci a své výsledky zveřejnili v British Medical Journal. Překvapivě jejich bádaní nepřineslo žádné vědecké důkazy o tom, že by holení mělo nějaký vliv na rychlost růstu, tloušťku či zabarvení chloupků.

Mýtus – kakaové máslo zabraňuje tvorbě strií

Tento velmi známý mýtus moc dobře znají především budoucí maminky, které si ve snaze předejít nehezkému popraskanému bříšku a stehnům pečlivě natírají pokožku právě kakaovým máslem. Bohužel kromě zvýšené hebkosti pokožky je to k ničemu. Studie z roku 2015 publikovaná v British Journal of Dermatology totiž ukázala, že kakaové máslo nijak nezabraňuje striím ani nezlepšuje jejich vzhled.

Mýtus – pasta na zuby zničí pupínky na obličeji

Radili vám doma používat zubní pastu na akné? A zkoušely jste to? Pak jistě víte, že zubní pasta sice pupínky a pokožku okolo nich dokonale vysuší, nebo spíše přesuší, ale způsobí také další podráždění pokožky a zarudnutí pupínků. Kosmetičtí poradci rozhodně nedoporučují používat zubní pastu při léčbě akné, mnohem vhodnější jsou přípravky vytvořené speciálně pro boj s pupínky, které obsahují kyselinu salicylovou nebo benzoyl peroxid.

Mýtus – prenatální vitamíny urychlí růst vlasů

Mnoho žen zažije rychlejší růst vlasů a jejich zvýšenou hustotu během těhotenství. Nicméně není to kvůli vitamínům určených pro budoucí maminky, které užívají, ale díky kolísání hladin hormonů. I když je pravda, že nedostatek některých důležitých živin může vést k vypadávání vlasů a některé doplňky stravy mohou zabraňovat deficitu živin, zpráva z Kliniky Mayo ukázala, že užívání prenatálních vitamínů nemá na podporu růstu vlasů vliv.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!