Operace nosu na klinice LAUREA vám vrátí sebevědomí a úsměv na rtech

Zlomené kůstky, orlí nos, skoba. Téměř každý z nás má větší či menší nepravidelnosti tvaru nebo velikosti nosu. Tam, kde nepravidelný tvar, výskyt hrbu, příliš dlouhý nebo příliš široký nos vytváří estetickou poruchu, umí kosmetická chirurgie pomoci...

img

Estetický efekt operace nosu bývá značný a velmi výrazný bývá také dopad na psychiku pacienta.

zoom Zvětšit

Na fotografii Doc. MUDr. Jan Válka, plastický chirurg, operatér kliniky LAUREA

Zlomené kůstky, orlí nos, skoba. Téměř každý z nás má větší či menší nepravidelnosti tvaru nebo velikosti nosu. Tam, kde nepravidelný tvar, výskyt hrbu, příliš dlouhý nebo příliš široký nos vytváří estetickou poruchu, umí kosmetická chirurgie pomoci. Vaše dlouhodobé mindráky i problémy s asymetriemi nosu pomůže vyřešit brněnská Klinika plastické a estetické chirurgie LAUREA sídlící na ulici Bulharské.

Co všechno byste mělo o rhinoplastice, tedy operaci nosu, vědět?

Operací nosu korigují pracovníci Kliniky plastické a estetické chirurgie LAUREA tvar nosu, přičemž vyrovnávají různé osové odchylky. Nejde jen o estetický efekt, který však bývá značný, ale také o psychickou stránku pacienta, která se po absolvování operace výrazně zlepší. Vítaným vedlejším efektem operace navíc často bývá snadnější a průchodnější dýchání.

Pokud se trápíte nedokonalostmi nosu, obraťte se na odborníky kliniky LAUREA. Zde se rhinoplastikám věnuje především Doc. MUDr. Jan Válka, autor odborné publikace na toto téma a velkého množství odborných článků. Mezinárodně uznávaný operatér, rhinoplastik. Doc. MUDr. Válka, operuje na klinice LAUREA dlouhou řadu let a je vyhledáván především zahraniční, ale i domácí klientelou. Zkušenost a estetické cítění jsou kromě operatérské erudice u Doc. MUDr. Války velikou výhodou a zásadním předpokladem mnoha zdařených operací.

zoom Zvětšit

Operace nosu - rhinoplastika

Co je potřeba absolvovat před samotnou procedurou?

Operaci musí předcházet důkladná konzultace s plastickým chirurgem, musí být jasné důvody k operaci i očekávaný efekt. Před zákrokem je potřebné předoperační laboratorní vyšetření, které zajistí pracovníci kliniky Laurea, případně váš praktický lékař. Zajímá vás, jak celý zákrok probíhá? Operace se provádí v celkové narkóze, přičemž na zvláštní přání klienta ji lze provést také v místním znecitlivění. Vlastní provedení operace spočívá v uvolnění měkkých tkání, uvolnění chrupavčitých a kostěných struktur a jejich přetvarování tak, aby původní deformita byla odstraněna. Výkon trvá jednu až dvě hodiny v závislosti na rozsahu modelace. Menší výkon představuje pouze modelaci měkkých částí nosu bez zásahu do kostí, přičemž časově je tento druh rhinoplastiky méně náročný.

A výsledek?

Samotná operace, stejně jako následný pooperační stav, bývají bezbolestivé. Po výkonu je vhodné setrvat na klinice do následujícího dne. Buďte připraveni, že po operaci musí být nos po dobu tři až pěti dní zatamponován, stejně jako fixován sádrovou dlahou na čtrnáctidenní období. Po sejmutí dlahy je nutná zvýšená opatrnost až do úplného přihojení kostí, tedy po dobu šesti až osmi týdnů. Po sejmutí dlahy přetrvává ještě několik týdnů mírný otok. Můžete být však klidní, plastika nosu nezanechává zevní viditelné jizvy, neboť operační přístup ke tkáním vychází z nosních dírek.

Během prvních týdnů po operaci je potřeba provádět speciální tlakové masáže, které mají nemalý význam pro konečnou podobu tvaru nosu. Tvar nosu po operaci může být považován za konečný až po uplynutí nejméně šesti, spíše však dvanácti měsíců. Výsledný efekt je trvalý a vrátí vám ztracené sebevědomí i úsměv na rty. 

Více informací a fotografií na www.laurea.cz


Fotogalerie

 

Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?