Neinvazivní liposukce - podvod nebo jen podvůdek?

Kavitace, neinvazivní liposukce, ultrazvuková liposukce. Rybí salát s jogurtem, křupky s biorýží, osmizrnná dětská kaše, baltické sardinky, mořská štika, holandský pstruh. Co má všechno toto společného? Přečtěte si plamenný článek z pera manažera Omlazení a dozvíte se to.

img

Kéž by šlo vše takto jednoduše rozříznout a podívat se dovnitř...

Už toho mám vážně dost. Myslím, že za pár (desítek?) let se o době, ve které žijeme, bude ve školách učit jako o druhé době temna. O době, kdy měla marketingová oddělení firem povoleno dělat z lidí naprosté blbce. 

Je polopravda podvod?

Určitě se s tím také setkáváte. Veškeré informace pro spotřebitele musí být uváděny pravdivě. Ty skutečně pravdivé jsou však psány tím nejmenším možným písmem (které ještě zvládnou tiskové stroje), a polopravdy a zavádějící bludy jsou psány písmem největším. Samozřejmě, že to prakticky nikdy nejsou z právního hlediska napadnutelné lži. To by nás ale nemělo uklidňovat, spíše naopak.

zoom

Neinvazivní kůň? Spíše představa mnoha firem o běžném spotřebiteli.

Osmizrnná dětská kaše skutečně obsahuje osm cereálií; problém je v tom, co spotřebitel na základě tohoto názvu očekává. Myslím, že neočekává 93% pšenice a po jednom procentu od ostatních sedmi obilovin, stejně jako zřejmě očekává, že rybí salát s jogurtem bude zásadně zdravější než ten s majonézou. To má ale smůlu, protože 15% jogurtu z nikoho Twiggy neudělá, zbylých 85% je zase (stará dobrá tučná) majonéza. A křupky s biorýží? Novinka od Hamé. Skočil jsem v DM po pytlíku s nadějí, jaké si doma udělám oko. Zdraví našeho ročního synka nade vše... Však ouha! 20% biorýže, zbytek normálkarýže.

Podobných polopravd a polopodvůdků jsou kolem nás mraky. Žijeme ve světě, kde neomezené volání je setsakra omezené. Už mě unavuje neustále jako detektiv studovat, jak to s daným výrobkem doopravdy je. Toto je opravdu z hlediska práv spotřebitele hluboký středověk.

Neinvazivní liposukce není vůbec liposukce

To je třeba vytknout před závorku. Neinvazivní liposukce prostě a jednoduše vůbec liposukce není. Při opravdové liposukci se odsává tuk. Ze slov "lipo" (související s tukem), ani "sukce" (sání, odsávání) se nikdo nevylže. Při takzvané (skoro se mi chce napsat "samozvané") neinvazivní liposukci se nic neodsává, “sukce” to tedy rozhodně není - a tím pádem ani liposukce. Nejčastěji se u takto označovaných metod jedná o lipolýzu, tedy proces, kdy se tuk (snad) rozloží a (snad) kamsi odplaví. (A dost možná, že po čase se do splasklé tukové buňky chuděrky zase poslušně vrátí.)

Podvůdek to tedy rozhodně je. Parazitování na dobré pověsti skutečné (a fungující) liposukce je evidentní. Otázkou tedy zůstává, zda se jedná i o Podvod s velký "P". Tedy o to, zda tato metoda přináší slíbený úbytek tukové tkáně a tím i centimetrů například v pase či nikoliv. Nevím. Tipnul bych si, že to je nejen podvůdek, ale i Podvod, jistě to ale nevím, a tak to nebudu tvrdit.

Myslím si, že ten, kdo se nebojí podvádět trochu, ten se nebojí podvádět i trochu víc. Tvrdit, že kdo lže, ten i krade, je asi přehnané, ale samotná skutečnost, že se jedná o podvůdek, mi vadí natolik, že nad těmito “procedurami” lámu veřejně a hřmotně hůl. Diskuzní témata o těchto metodách budeme studovat pod drobnohledem.

zoom Zvětšit

Kavitace není liposukce stejně jako stříbrnice není pstruh.

Ještě ty ryby

Abych nezapomněl. V Baltu žádné sardinky nežijí, mořská štika není vůbec štika, a holandský pstruh neviděl lososovitou rybu ani z rychlíku. Když si koupíte to první, dostanete šproty, když to druhé, tak tresku, a to třetí je cosi podobné koljušce a má to až děsivě velké vykulené oči. Stejně jako já, když náhodou na chalupě slyším, že na rádiu Kiss Jižní Čechy rozdávají jakousi "liposukci" jako výhru - a až za půl hodiny pochopím, o jakou že to "liposukci" vlastně jde.

O žádnou.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.