Jak odstranit nevítané vady na kráse bez plastické chirurgie?

Některé z mnoha možností, jak nevítané vady na kráse odstranit, nám dnes představí MUDr. Iva Špaňárová z pražské kliniky estetické a korektivní dermatologie Mediestetik.

img

Klinika Mediestetik se specializuje na problémy, které běžně řeší plastická chirurgie.

Každou s nás to dříve či později potká

Obraz v zrcadle je nějaký nezvykle jiný, jakoby klamavý, snad možno říci míň sympatický….? Opakovaný pohled však přináší obraz skoro stejný – jen obličej na skle se tentokrát notně mračí…“Tak to je tedy bezva!“ To, co se do našich myšlenek tu a tam lehce vkrádalo a co jsme z nich usilovně vyháněly pryč, je tu. Viditelné, nekompromisní a nás pěkně míchající! Tu vráska, unaveně vyhlížející pleť, tu a tam rýha, co prostě nepřehlédneme, i když se fakt snažíme… „Až se zítra budeme na večírku fotit, musím si dát pozor, ať mi nevyleze druhá brada! A ty povislé koutky – vypadám, že jsem pořád naštvaná!“

Uf, zdravě jíme, v minutách a minutkách, které jen stěží během týdne naspoříme, běháme a cvičíme ve fitku. Dokonce jsme schopné trápit se v šatech o číslo menších, jen abychom, už tak ukázněné, nepolevily v našem úsilí…A stejně! Některé partie si, stůj co stůj, drží svoji tukovou zásobu a nepustí ji a nepustí!!!

„Co teď?!“ „To je s námi jako konec?“ „Omyl, dámy – jsme teprve na začátku!“ Ať se naše nespokojenost dostavila nedávno, či už nás trápí pohled do zrcadla o nějaký ten pátek déle, nemusíme ani v nejmenším zoufat! Pomoc je až překvapivě snadná, bezpečná a rychlá. Navíc si můžeme i vybírat…

Některé z mnoha možností, jak nevítané vady na kráse odstranit, nám dnes představí MUDr. Iva Špaňárová z pražské kliniky estetické a korektivní dermatologie Mediestetik.

Přestože o pleť důkladně a pravidelně pečuji a používám kvalitní kosmetiku, přesto mám pokožku suchou, místy i přesušenou. Působí povadle a přidávají se i vrásky….

zoom

Mezoterapie Eporex - ilustrační foto

Ani pravidelná a důsledná péče o pleť pomocí kosmetiky té nejvyšší kvality nedokáže odvrátit přirozený proces stárnutí pokožky. Kosmetická péče v podobě kvalitních pleťových přípravků je velice důležitá. Avšak látky v nich obsažené se dostávají pouze do nejsvrchnější vrstvy kůže. K dosažení pokožky dostatečně hydratované, vypnuté a viditelně omlazené je zapotřebí dodat jí potřebné látky a vitamíny do hlubších vrstev, konkrétně do střední vrstvy kůže. To nám umožňuje tzv. mezoterapie.

V jakých případech mezoterapii doporučujete?

Mezoterapie řeší hloubkovou hydrataci kůže, její vypnutí a vyrovnání některých vrásek – zejména povrchových.Užívá se pro omlazení a hydrataci obličeje, dekoltu, krku i hřbetu rukou. Výsledkem je také zlepšená cirkulace krve a lymfy a pokožka vyživená, bez pigmentace a jiných skvrn.

Jakým způsobem se dostanou potřebné látky do střední vrstvy kůže ?

zoom Zvětšit

Výplně a mezoterapie před a po

Léčivé koktejly se do střední vrstvy kůže – mezodermu aplikují buď pomocí mikroinjekcí nebo přístrojově. U nás na klinice jsou možné obě varianty takového ošetření.V prvním případě, klasické injekční mezoterapie, se jedná o minimálně invazivní postup, kdy se pomocí mikrojehly speciální léčivý roztok vpraví do odpovídající vrstvy kůže. Ošetření je ambulantní a po jeho absolvování může být pokožka zarudlá, mohou se vytvořit malé stroupky či modřinky. Návrat k normálnímu vzhledu pokožky trvá 3 – 5 dní. Ošetření mezoterapií můžeme provést též přístrojově a bez vpichů – pomocí iontoforézy přístrojem Eporex. Zde se jedná o cestu zcela neinvazivní a bezbolestnou. 

Co obsahují látky určené pro mezoterapii?

Základem léčivého koktejlu bývá většinou kyselina hyaluronová. Je to látka tělu vlastní a využívá se zde především její schopnosti vázat vodu. Dále jsou v koktejlu obsaženy vitamíny, stopové prvky a další látky pro pokožku prospěšné.

Kolikrát je třeba ošetření opakovat?

Při ošetření přístrojem Eporex je vhodné opakování první měsíc každý týden, poté je možné interval mezi ošetřeními prodloužit na 3 týdny, celkem 10x.

Jak dlouho efekt omlazení přetrvá?

Samozřejmě záleží na životním stylu, péči o pleť, výživě. Doporučuji 1x za rok mezoterapii opakovat.

V souvislosti s vráskami se také často hovoří o botulotoxinu či botoxu…

zoom

Aplikace botulotoxinu - ilustrační foto

Aplikace botulotoxinu je vhodná pro ošetření např. vějířků kolem očí, odstranění mimických vrásek v obličeji, vrásek mezi obočím a na čele. Touto cestou se též řeší nadměrné pocení.

Jaký efekt přináší aplikace botoxu?

Aplikací botulotoxinu je zabráněno svalu ve smršťování. Sval poté není schopen vytvořit vrásku. Pleť je v důsledku toho vypnutá. Efekt nastupuje zhruba po 1 -2 týdnech aplikace a přetrvá 3 – 6 měsíců. Poté je dobré aplikaci opakovat. Pakliže se aplikace opakují, prodlužuje se i obobí mezi ošetřeními.

Lze po aplikaci botulotoxinu absolvovat i jiné typy ošetření?

V den ošetření botulotoxinem je možné absolvovat vyplnění statických vrásek zejména v dolní polovině obličeje výplněmi s čistou kys. hyaluronovou.

Mnoho z nás trápí pokožka s výraznými stopami po akné či akné samotné…

Pro řešení tohoto problému u nás existuje více možností. Dle zvážení stavu pokožky pacienta se společně rozhodujeme, které zvolit. Jedním z nich je ošetření frakčním ablačním laserem CO2. Jedná se o invazivní ošetření, kdy je svrchní vrstva pokožky laserem narušena drobnými průchody, kůže se hojí nejdříve mokváním, poté stroupky. Ošetřením CO2 laserem lze úspěšně omladit i pokožku výrazně zvrásněnou.Dále je velmi úspěšné při léčbě postaknózní a aknózní pokožky.Po ošetření CO2 laserem je pokožka zbavena též nežádoucích pigmentací – je barevně sjednocená.

Jak dlouhá je rekonvalescence po ošetření?

zoom

Nosoretní výplně - ilustrační foto

Rekonvalescence trvá zhruba jeden až dva týdny.

S čím je po ošetření třeba počítat?

Klidový pobyt nejlépe v domácím prostředí, obkladovat obličej /např. Jarischův roztok, jakmile se tvoří stroupky, mazat nejlépe Bepanthenem pro urychlení hojení/.

Jaké možnosti existují pro odstranění přebytečných tukových polštářků a modelaci postavy?

Možností je opět více. Poměrně známá je klasická injekční lipolýza, kdy se pomocí jehly aplikuje speciální roztok přímo do problematické lokality. Tuk se působením látky postupně rozpouští a pomocí lymfatického systému je odváděn z organismu. Efekt je pozorovatelný zhruba za 4 týdny.

Kolikrát je třeba injekční lipolýzu opakovat?

Ošetření se opakuje 2-4x v rozmezí 6-8 týdnů. Výsledek je trvalý při zachování stejné hmotnosti pacienta.

Chtěla jste zmínit ještě další způsob, jak se vypořádat s nechtěnými tukovými buňkami….?

Ano. Je to ošetření naprosto neinvazivní. Jedná se o hloubkové zmražení tukových buněk, tzv. kryolipolýzu.

Kryolipolýza je v poslední době velmi populární. Výběr je asi hodně široký…

zoom Zvětšit

Zeltiq kryolipolýza před a 3 měsíce po

Souhlasím s tím, že nabízených ošetření kryolipolýzou je značné množství. My však pracujeme s přístrojem, který má, jako jediný na světě, certifikaci pro dané ošetření FDA - je to Zeltiq. Zde bych ráda upozornila na důležitost patentované technologie – certifikaci zmíněným úřadem FDA podloženou klinicky potvrzenými výsledky a roky výzkumů.Zeltiq je lékařský přístroj a pracuje s ním u nás zásadně zdravotnický personál. Nabádám tak pacienty k zodpovědnosti vůči vlastnímu organismu i jejich peněženkám.

Jak kryolipolýza Zeltiq probíhá?

Na ošetřovanou oblast se přiloží speciální aplikační hlavice která nejprve nasaje ošetřovanou lokalitu a poté kontrolovaně ochlazuje tukové buňky, aniž by došlo k poškození ostatních struktur pokožky.Tukové buňky tak odumřou a z těla jsou odvedené lymfatickými cestami.

Obnáší kryolipolýza nějaká omezení pro pacienta?

V porovnání s klasickou (injekční) lipolýzou není tato metoda nijak bolestivá. Pacient si během ošetření, které trvá cca 1 hodinu, může číst, vyřizovat telefonáty či klidně pracovat na notebooku.

Jaké jsou výsledky ošetření kryolipolýzou?

První výsledky ošetření se dostavují během 3-4 týdnů a dále pak narůstají. Maximálního efektu je dosaženo po třech měsících od ošetření. Jedním ošetřením se dosáhne zhruba 20-30% úbytku tukových buněk. Ošetření je možné opakovat.


Na otázky odpovídala MUDr. Iva Špaňárová z pražské kliniky estetické a korektivní dermatologie Mediestetik.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?