Fitness trendy – Piloxing, Aerial létací jóga, Yogalates, Cy-Yo, Gyrokinesis

Dvě nejpopulárnější protahovací a meditativní cvičení současnosti - jóga a pilates - jsou stále bezednou inspirací pro vznik nových cvičebních metod. Pojďme si představit ty nejnovější.

img

Na základě pilates a jógy vznikají nové cvičební trendy

zoom Zvětšit

Mind and body je velmi populární

V současné době je mezi odborníky na cvičení a fitness trenéry velmi populární mixování klasických cvičebních stylů s nesourodou disciplínou a spojování takzvaných "mind and body" tělesných aktivit s aerobním cvičením. Výborným a ověřeným základem pro vznik nové cvičební metody jsou nejčastěji jóga a pilates.



Piloxing 

zoom

Pilates a box jdou překvapivě dobře dohromady.


Nový cvičební hit nejen hollywoodských celebrit vyvinula švédská tanečnice Viveca Jensen. Tato úspěšná trenérka hvězd propojila zdánlivě neslučitelné: relaxační a protahovací pilates se silovým a hbitým sportem – boxem. Vše je navíc okořeněné sexy tanečními pohyby a provázené rytmickou hudbou. Cvičení nazvané piloxing velmi účinně pomáhá k rychlejšímu spalování tuků a formování postavy. Ke cvičení se používají rukavice se zátěží, které pomáhají rychleji vytvarovat paže a zvyšují účinek na kardiovaskulární systém.



Aerial létací jóga 

zoom

Vyzkoušejte netradiční létací jógu.

Pokud vás obyčejná jóga nudí, a přesto byste rádi získali všechny tělesné i duševní výhody, které tato starobylá technika nabízí, vyzkoušejte létací jógu. Nemáte ponětí, co si pod tím představit? Aerial jóga se cvičí ve speciální houpací síti ukotvené ke stropu a vy tak vlastně cvičíte ve vzduchu. Létací jóga má stejné pozitivní účinky jako klasická jóga, jako jsou zvýšení flexibility, redukce váhy, vyrýsování postavy a uvolnění psychického napětí. Díky cvičení v síti je však aerial jóga na rozdíl od běžné jógy také zábavná, protože se vlastně houpete a létáte. Komu by se to nelíbilo? 


Jogalates 

zoom

Jogalatas v sobě spojuje výhody jógy a pilates.

Jogalates (nebo i yogalates) v sobě, jak už název jasně napovídá, spojuje prvky pilates a jógy. Některé cviky jogalates vycházejí z Pilatesovy sestavy, jiné jsou zase podobné jogínským pózám a rehabilitačním cvikům. Jogalates se cvičí vleže, vsedě i ve stoje. Cviky jsou spíše protahovacího a výdržového rázu a přispívají ke zlepšení celkové kondice, zpevnění postavy a také k psychické relaxaci.





Spinlates a cy-yo 

zoom Zvětšit

Spinning a pilates jdou skvěle dohromady.

I zde název hodně napoví. Spinlates je kruhový trénink, který v sobě spojuje populární a účinné kardio cvičení spinning a pilates. V praxi to vypadá tak, že si dáte svižných 25 minut spinningu na spálení kalorií a poté následuje půlhodinka pilates, při kterém si svaly protáhnete a zároveň posílíte. Prakticky to samé, jen pod jiným názvem, najdete u metody cy-yo (cycle-yoga), která je kombinací jízdy na rotopedu (indoor cycling) a oblíbené jógy. Konkrétně se jedná o 10 minut jógy zaměřené na protažení svalů a 40 minut jízdy na rotopedu, následované opět deseti minutami jógy na zklidnění a koncentraci mysli. Cy-yo vás tedy uspokojí jak po fyzické, tak i duševní stránce a propojení západního fitness s východními praktikami se jeví jako velmi účinné. 


Gyrokinesis

zoom

Gyrokinesis už není jen pro tanečníky.

Původně jóga pro tanečníky vás krásně protáhne a posílí svalstvo celého těla. Cvičí se na velkém gymnastickém míči, stoličkách i na podložce a velmi důležité je pravidelné dýchaní. Gyrokinesis je vlastně jemné procvičování svalů a kloubů skrze rytmická a vlnivá cvičení. Gyrokinesis, které v sobě kombinuje principy jógy, tanec, gymnastiku, ale také tai-chi, není žádnou novinkou. Tato cvičební metoda byla vyvinuta již v 80tých letech dvacátého století, ale teprve v poslední době se dostává do popředí zájmu široké veřejnosti. Cvičení nepřetěžuje klouby, stimuluje vnitřní orgány a nervový systém a pomáhá k vyloučení toxinů z těla. Po cvičení se budete cítit vyrovnaní a plni energie. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?