Fitness trendy 2013 – Powerhoop, Fiveriders, Nia a Sh´bam

V posledním článku o novinkách ve fitness se dozvíte více informací o nových cvičebních pomůckách a tanečních stylech, které vám dopomohou k vytoužené postavě.

img

Nové trendy ve fitness nabízejí zábavné formy cvičení

Powerhoop 

zoom

Zavzpomínejte na dětství s obručí Powerhoop.

Většina z nás si z dětství pamatuje zábavné cvičení s tzv. hula hop obručí. Její vylepšená a vyspělejší verze nese název Powerhoop. Není jen vylepšená, slibuje také lepší výsledky. Powerhoop je větší než tradiční obruč, takže je podstatně jednodušší s ní točit kolem těla. Díky zatížení obruče a masážnímu vzoru zesiluje srdeční tep a pomáhá vytvarovat problémové partie. Cvičení s Powerhoop je zábavné, zvláště když si k němu pustíte svou oblíbenou taneční hudbu. Princip cvičení je stejný jako u tradičních obručí a spočívá ve snaze točit kruhem v oblasti pasu tak, aby nespadl na zem. Můžete ho používat jako samostatnou aktivitu nebo ho zahrnout do jiných cvičebních lekcí, jako je aerobic či zumba. Powerhoop je k dostání v různých velikostech a váhách, proto je vhodný pro všechny věkové kategorie, děti nevyjímaje. 


Fiveriders 

zoom

Fiveriders je šetrný ke kloubům.

Novinka mezi stroji na cvičení důkladně procvičí všechny partie, i ty, o kterých možná ani nevíte, že je máte. Jedná se o svaly hlubokého stabilizačního systému páteře. Fiveriders nabízí velmi účinné spojení aktivního pohybu a posilování zároveň. Díky příjemnému houpání na vás čeká i záplava uvolnění. Po cvičení tak můžete pocítit příliv hormonů štěstí – endorfinů, které vás nabíjí energií ještě dlouho po cvičení na Fiveriders. Velkou předností tohoto stroje je také skutečnost, že nenamáhá kloubní systém. Na Fiveriders můžete cvičit sama nebo ve skupince, třeba za doprovodu taneční hudby. Přístroj si také můžete pořídit do soukromí domova, není náročný na údržbu a nespotřebovává elektrickou energii. Cvičení na stroji Fiveriders je přirozené, jednoduché, účinné a bude vás bavit. 


Tanec duše neboli Nia

zoom

Nia zahrnuje prvky bojových umění i jógy.

Pod poetickým názvem Nia se skrývá poněkud složitější slovní spojení Neuromuskular Integrative Action. Co si pod tím představit? Zjednodušeně je NIA spojení mysli, duše a těla, proto se tomuto cvičení říká také “tanec duše”. Zahrnuje v sobě dynamické prvky z bojových umění, klidové tai-chi, jogínské pozice, ale i moderní či etnické taneční prvky. Cvičení kombinuje svižný pohyb s relaxačními a klidovými částmi za doprovodu různých hudebních stylů. Cvičí se naboso, v ohebných cvičkách (“piškotech”) nebo také v protiskluzových ponožkách. Nia je určena pro všechny věkové i váhové kategorie, každý cvičí ve vlastním tempu a každá hodina Nia je jiná. Při tomto cvičení se nejen zapotíte a protáhnete, ale také si psychicky odpočinete. Nia byla založena dvěma odborníky na fitness, Debbie a Carlosem Rosas, kteří se zabývají studiem tance, bojového umění, hudby, terapií, energií a léčitelstvím.


Sh'bam

zoom

Roztančete se v rytmu hip-hopu

Patříte mezi nadšené příznivce zumby, ale rádi byste zkusili něco nového? Pak rozhodně vyzkoušejte Sh´bam, cvičení, které podobně jako právě zumba spočívá v jednoduchých, ale velmi účinných, zábavných a sexy tanečních pohybech. Na rozdíl od zumby, která je inspirována pohyby ze salsy, je cvičení Sh´bam založené na latinských hip-hopových rytmech. Sh´bam slibuje maximální vylepšení vaší kondice při cvičení, které vás navíc bude bavit a také vás naučí sebevědomě se pohybovat na tanečním parketu. Cvičení je doprovázeno tanečními hity ze současné klubové scény i hudbou v latinském rytmu.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.