Jak vybrat stahovací prádlo - Druhy prádla a výběr velikosti

Sezóna odhalených tělesných partií je pomalu u konce a my můžeme své nedostatky před světem zase schovávat. Pokud ale i přesto přicházíte do situací, kdy byste některé tělesné partie ráda viděla o trošku menší, nemusíte kvůli tomu řešit jídelníček, ani cvičení, postačí vám stahovací prádlo, které problémové partie nepozorovaně zúží.

img

Při výběru vhodného stahovacího prádla je nutné zvážit, pro jaké aktivity si prádlo vybíráte. Odlišné kousky si budete jistě vybírat pro cvičení a jiné pro běžné nošení nebo společenské šaty, a to z toho důvodu, že při každé činnosti má stahovací prádlo jinou funkci; zatímco v jednom případě mírný diskomfort snesete, v jiném jde o maximální pohodlí a zpevnění potřebných partií (například většího poprsí při běhání). Ale podívejme se na jednotlivé situace odděleně a podrobněji.

Podprsenku vybírejte podle účelu

Při náročnějších aktivitách, jako je jízda na kole, bruslení, běhání nebo obyčejné chůzi můžete použít pevnější sportovní podprsenku nebo top. Díky pevné podprsence můžete předcházet bolesti, která bývá způsobena právě pohybem prsou nahoru a dolu. Při sportech, při nichž se poprsí pohybuje do všech stran, použijte stahovací podprsenku. Může jít o lyžování, tenis, aerobic a další podobné aktivity. Stahovací podprsenka sníží pohyb ňader až o 70 %. Správná podprsenka držící vaše ňadra “přilepená” k hrudi zabrání nejen bolestivým důsledkům cvičení, ale také deformaci prsou. Nejlepší volbou jsou podprsenky s přívlastkem “sportovní”, protože mají střih přizpůsobený správnému rozložení tkání. Na společenské události si pod šaty vezměte hladkou bezešvou podprsenku.

Ženy s větším poprsím ocení podprsenky, které mají širší ramínka, protože dodávají vaší hrudi i vašim zádům maximální možný komfort. Ramínka se pak nezařezávají a po celou dobu nošení se cítíte stále pohodlně.

Co jsou to stahovací kalhotky?

Stahovací kalhotky slouží ke stažení problémových partií a stejně jako podprsenky, i kalhotky v odlišných situacích volíte odlišně. Především jde o šaty, které si oblékáte. Primární je řídit se spodním dílem oblečení. Pokud je přiléhavější (úzké kalhoty nebo pouzdrová sukně) a vaší problémovou partií jsou stehna a hýždě, jděte do kalhotek s nohavičkou, které stáhnou obojí. Pro většinu žen je nejdůležitější partií ke stažení právě břicho. Stažení bříška vám někdy stačí, abyste dopnula své nejoblíbenější džíny.

Zvýšený pas kalhotek pro stažení bříška může končit až u spodního lemu podprsenky. Avšak i stahovací prádlo musí perfektně sednou a velikost musí odpovídat skutečným tělesným proporcím nositelky, jinak mohou špatně zvolené kalhotky vytvářet nepřirozené tvary.

Vybrat velikost není jednoduché

Stahovací podprsenka se měří trochu odlišně oproti standardnímu prádlu. Obvod hrudníku je uváděn s určitým rozpětím kvůli elasticitě materiálu. Při měření vezměte obvod přes prsa i pod prsy a srovnejte jej s tabulkou velikostí.

Stahovací kalhotky by se vám neměly zařezávat, ale ani shrnovat. Na těle by měly zůstat napnuté. Stahovací kalhotky se vyrábějí v několika variantách: s nohavičkou i bez ní, některé mají i vyšší pas. Čím více tělesné plochy zakrývají, tím větší je stahovací efekt. Takové kalhotky jsou vhodné pod šaty, pod sukni i do úzkých džínů. Zvláště zvolíte-li bezešvé prádlo, můžete si stahovací prádlo obléci i do obzvláště úzkého oblečení. Lemy jsou zakončeny speciální laserovou technikou. Technologie bezešvého prádla je založena na tkanině, která se nepáře a drží celistvá i bez olemování. Zvolit si můžete různé typy tvarujícího prádla, spodniček a další druhy.

Nejjednodušší řešení: stahovací body

Pokud se vám nechce řešit složitý výběr stahovacího prádla, zejména pokud potřebujete vytvarovat postavu pod společenské šaty, poohlédněte se po stahovacích body. To vytvaruje celou vaši siluetu, včetně prsou, pasu, břicha i zadečku. Body jsou nabízeny jak s patentky v rozkroku pro snadnější používání, tak ve variantě s nastavitelnými ramínky. Pokud body nejsou to pravé ořechové právě pro vás, ale stále toužíte po zpevnění celé postavy, nemusíte zoufat. Trh nabízí i stahovací košilky a spodničky. Ty mají pod šaty stejný účel jako body, ale manipuluje se s nimi značně lépe.  



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?