5 aplikací, které usnadní rodičům život

Zabavit děti telefonem je snadné, ale jako rodič jistě chcete mít kontrolu nad tím, čím se vaše ratolest baví. Vyzkoušeli jsme za vás 5 aplikací, které děti zabaví nebo které nabízejí rodičovskou kontrolu na internetu.

img

Dnešní děti ve znalosti technologií často předčí své rodiče. To ale neznamená, že byste na rodičovskou roli měli zcela rezignovat. Děti samy neznají rizika. Stejně jako na dětském hřišti i prohlížení internetu by mělo mít svá pravidla. 

Tato pravidla vám umožní nastavit aplikace pro rodiče. Umí například omezit čas na hraní her, zakázat stahování aplikací nebo prohlížení stránek pro dospělé. Vybrali jsme pro vás několik bezpečnostních i zábavných aplikací pro operační systém Android. 

Rodičovské aplikace na hlídání dětí 

Tyhle aplikace umožní nastavit, jaké weby si dítě samo smí prohlížet, co a jak smí stahovat. Aplikace jsou určené především pro malé děti. S těmi staršími se na pravidlech domluvte, aby nevnímali rodičovskou kontrolu jako zásah do svého soukromí. 

ESET Parental Control 

O něco komplexnější aplikace pro hlídání chování dětí je Parental Control pro Android. Stejně jako Family Link umí omezit čas na prohlížení webů, ale sama umí také filtrovat nevhodný obsah. Filtr obsahu si volíte podle věkové kategorie. Starší děti tak nemusejí mít pocit, že jim dovolíte videa jen pro mrňata. 

Parental Control také umožňuje omezit instalaci dalších aplikací. V ovládacím rozhraní vám dítě vždy může poslat žádost pro instalaci aplikace či zpřístupnění konkrétního obsahu. Vy tak na dálku můžete udělovat výjimky. 

Stačí instalovat aplikaci do zařízení dítěte, samotné nastavení pravidel nebo kontrolu provádí ze svého účtu online. 

Základní verze je zdarma. Pokročilá verze, která umí například reportovat chování nebo lokalizovat zařízení, vyjde na 549 Kč ročně. 

Zábavné aplikace pro děti 

Hraje si vaše dítko odmalička s tabletem nebo vaším telefonem? Pak tyhle aplikace oceníte, když potřebujete dítě zabavit při cestě autem nebo jen v klidu uvařit. 

YouTube Kids 

Klasický YouTube zná každý, najdete na něm i celou řadu dětský pořadů. Jenomže snadno se od příběhů Prasátka Pepiny dostanete třeba i filmovým ukázkám na nejnovější horory. Google tak připravil dětskou verzi aplikace. 

V aplikace najdete pohádky, vzdělávací pořady, které jim pomáhají trénovat barvy, nebo populární písničky Štístka a Poupěnky. Určitě oceníte, že dětem se nezobrazují reklamy. 

Aplikace funguje v České republice teprve od února, stáhnout si můžete verzi pro Android i iOS.

Pohádky 

Podobnou funkci má i aplikace Pohádky, skvěle zaměstná malé děti při dlouhé cestě autem na dovolenou. Najdete v ní večerníčkové příběhy, které jste zbožňovali i vy. Společně tak můžete sledovat Krtečka, Pata a Mata nebo Ferdu Mravence. Bonusem jsou i vzdělávací pořady nebo ukolébavky. 

Výhodou aplikace je, že si videa můžete stáhnout a přehrávat přímo z paměti telefonu (vy si tak nemusíte plýtvat data). Aplikaci vytvořil portál Seznam.cz pro Android. Najdete ji přímo v obchodě Google Play. 

HopSkoč 

Tuhle aplikaci ocení hlavně rodiče větších dětí, kterým už Ferda nestačí. V aplikaci najdete typy na dětské hry, které můžete hrát společně na procházce, při čekání na vlak nebo jen tak. 

Cílem aplikace je ukázat dětem i zábavnější možnosti, jak trávit čas, než jen u displeje a zároveň nabídnout nám dospělým nějakou inspiraci na nekonvenční hry. 

Tvůrci aplikace jsou skauti, takže celá řada her je naučná nebo trénuje dovednosti jako paměť či představivost. U každé hry najdete informaci, kde se dá hrát a kolik času zabere. Aplikace je pro iOS i Android, odkazy ke stažení najdete zde

Vzdělávací aplikace 

Aplikace nemusejí být jen na hraní. Existuje pestrá nabídka aplikací na trénování barev, zvířátek, písmen i logiky. Mezi nimi nás zaujala aplikace pro výuku moderní Hejného matematiky. 

Matemág 

Aplikace je určena dětem od 1. do 3. třídy, zkusit ji mohou i mladší s pomocí rodičů. Hra je založena na metodě výuky profesora Hejného. Jde proti proudu tradičních počtů, protože se snaží dětem ukázat cesty, aby principy matematiky samy pochopily. Krom počtů tedy trénuje i logické a abstraktní myšlení. 

Hra sleduje cestu dvou dětí do čarodějné země. Je úžasně graficky zpracovaná, což dětem pomáhá si principy zapamatovat. Aplikaci pro tablety si lze stáhnout na matemag.cz.  



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.