arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na moniiik: to je úplná škoda vařit luštěniny s masoxem, tím úplně zabiješ jejich chuť a jze zdravého jídla z toho děláš dost nezdravé... k tomu dlouhému vaření, namočím si to večer než jdu spát a pak se doba vaření výrazně snižuje

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na sartre: jinak já luštěniny moc ráda, polévku z červené čočky, i z hrachu, hrachovou kaši, cizrnový guláš, cizrnovou pomazánku, čočku, fazole...

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na Lucrezia:

Já se řídila podle receptu. Myslím, že chuť jsem nezabila, protže to chutnalo stejně skvěle. A masox i bujóny občas používám. Asi to není nejlepší volba, ale zase nepotřebuji mít všechno úplně na 100% zdravé

Cituji sartre: Vy tady nikdo nevaříte z luštěnin

Já bych chtěla častěji, ale když mě strašně nadýmají. Stejně tak jako brokolice a květák... ikdyž je mám moc ráda, tak musím přemýšlet, kdy si je dát, protože jsem pak jak balon
Nejlepší z luštěnin je pro mě cirzna a ta se prodává i v plechovce, takže není třeba nijak upravovat - na saláty ideál...

Něco málo přidám.
1. šmakoun s kari s hráškovou rýží (indiánská rýže smíchaná se steril.hráškem)
2. zapečená ovesná kaše - a tohle určitě vyzkoušejte, už o ní tady byla řeč. Je to fakt úžasná věc. Dělala jsem podle receptu tady http://drobecky.blogspot.com/2012/02/pecena-ovesna -kase.html
Jako vždy jsem to trochu upravila dle sebe, hlavní změna asi byla že jsem použila lžičku kokosového oleje a místo jablečného pyré nastrouhanou hrušku. Ještě jsem tam přisypala pšeničné klíčky, slunečnicová semínka, prostě co dům dá. Nevydržela jsem a hned ještě večer kus snědla. Ráno na snídani jsem ji ohřála a se lžičkou jogurtu. Ale to je fakt jedna z největších dobrůtek. Už se těším na ráno, bude zase.

1.

kae

kae s jogurtem

Ještě jsem našla fotku ze snídaně. Slunečnicový chléb namazaný slabou vrstvou lučiny, s krůtí šunkou (96% masa) a posypaný naklíčenými fazolemi mungo. Mungo je fakt úžasně chutné, pak ještě mohu doporučit naklíčenou čočku. Obsahují spoustu minerálů a vitamínů. S množstvím opatrně, denně sníst max. jednu hrst klíčků. Ale nevím proč.

chleba.jpg

Reaguji na moniiik: Ahoj, někde jsi psala, že v Americe prodávají samotné bílky v krabici. Přemýšlela jsem, co pak děláš s těmi žloutky. Vyhazovat mi je připadá škoda. Nemám ráda vyhazování jídla. Tak jsem našla, že se i u nás dají sehnat samotné bílky.
http://www.fitnessmuscle.eu/specialni-nabidka/1004 -tekute-vajecne-bilky-1000ml.html
nebo
http://www.kosherfoodonline.cz/produkt.php?p=cerst ve-pasterizovane-vajecne-bilky&ids=75&idp=1069

arrow
profile_image
Lauritta
od 18. 7. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Losos se zeleninovým kuskusem

losos

arrow
profile_image
Metinka1
od 29. 4. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na sartre:
Sepur blog )

arrow
profile_image
fitturtle
od 22. 5. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Ahojky všichni pokud hledáte inspiraci na zdravé a hlavně dobré recepty můžete kouknout na můj blog http://fitturtle.blogspot.com/ Jsem s ním teprve v začátcích ale doufám že se mi podaří ho rozšířit nejen o recepty ale taky o to jak spárvně a zdravě žít a třeba i nějaké ty postřehy z života

Zase něco málo přidám. Většinou to zapomenu vyfotit.

1. celozrnné těstoviny s kuřecím masem, sušenými rajčaty, bazalkou a posypané parmezánem. Omastila jsem to olejem z těch sušených rajčat. Moc jsem si pochutnala.

2. makové mufiny ze špaldové mouky, bez přidaného tuku. Posypané mandlemi a ovesnými vločkami.

obd

mufinky

Já si dělala pohankový rizoto. Dala sem 1 díl pohanky, 2 díly vody a počkala až to začne mírně vřít. Pak vypla, schovala pod pokličku a nechala půl hodiny stát a pohanka se krásně dodělala (dělam tak i kaši, jen počkam než mlíko zpění, pohanka by se neměla vařit, už takhle to neni asi zrovna lege artis)...pak sem si vedle na pánvi opráskla kousky krůtího prsa (sůl, pepř) a mrkev a smíchala s pohankou...no nejdřív mi to nechutnalo, ale snědla sem to...když sem si druhej den dávala zbytek, zjistila sem, že sem to zapomněla osolit (můj věčnej problém) a najednou mi to strašně chutnalo Bohužel fotku nemam Sypala sem si to ještě 16% sýrem

Tak dneska padla volba na zapečenou cuketu od A. Mačingové...trošičička úprav a dopadlo to takhle. Recept u mě na blogu

DSCN1594.JPG

arrow
profile_image
Niiiiiikkyy275
od 7. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na sartre:
Ty mufinky jsou nádherné, klobouk dolů! Můžu poprosit o receptík ?

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené