Zdravé konjakové těstoviny, po kterých nepřiberete, ale naopak hubnete

Jsme národem, který miluje italskou a asijskou kuchyni. K těm neodmyslitelně patří nudle, rýže a veškeré těstoviny, upravené na tisíc způsobů. Jenže každý, kdo si hlídá váhu nebo drží dietu, ví, že ty klasické obsahují spoustu kalorií, sacharidů a ve většině případů i lepek. A tak je ze svého jídelníčku rovnou vyřadí. A co když vám řekneme, že to vůbec není nutné? 

Místo běžných příloh totiž můžete sáhnout po konjakových přílohách, které jsou pro snižování váhy nebo udržování štíhlé linie ideální. Chutnají skvěle a jsou také ideální pro všechny, kdo se potýkají s intolerancemi na potraviny.

Zázrak jménem konjak

zoom

Pokud byste vyrazili do Asie, na konjakové přílohy narazíte na každém kroku. Jedí se zde po staletí a místní si bez nich svůj život neumí představit. Rostlina konjak, z jejíž hlízy se tyto těstoviny vyrábějí, roste totiž právě zde. Konjak je bohatým zdrojem cenné vlákniny glukomannan, která má blahodárný vliv na celkové zdraví. Snižuje cholesterol a ovlivňuje vstřebávání tuků a cukrů v krvi, ale největší pozornost si získal jako doplněk na hubnutí. “Kalorická hodnota glukomannanu je pro organismus velmi nízká, proto je hojně využíván při redukčních dietách, nadváze a obezitě. U rozpustné vlákniny je běžné, že vstřebává vodu a zvětšuje svůj objem, ale glukomannan má tyto účinky extrémně silné. Je totiž schopen nabobtnat až na úctyhodný 50násobek své původní hmotnosti. Díky tomu vyvolává i přes zanedbatelný energetický obsah zřetelný pocit sytosti v žaludku a potlačuje hlad,” vysvětluje výživová poradkyně Monika Rychlovská Tělupilová

Konjak a hubnutí

Proč jsou konjakové přílohy tak skvělé a doporučujeme je jako potravinu vhodnou k hubnutí, odlehčení jídelníčku či jako skvělou potravinu pro všechny, kdo se potýkají s intolerancemi na potraviny? Obsahují pouhých 9 Kcal na 100 gramů, což je o 94 % méně kalorií oproti běžným přílohám. Jsou veganské, bezlepkové, zcela bez sacharidů, tuků, cukru a soli. Nenajdete v nich ani laktózu či přidaná barviva a opravdu zasytí. Proto jsou vynikající volbou pro vegany, vegetariány, celiaky, diabetiky a pro ty, kdo mají intolerance na laktózu nebo trpí obezitou. Jedná se prakticky pouze o zdravou vlákninu, která organismem projde a zároveň vám vyčistí střeva. Pozor ale, i u konjakových těstovin najdete rozdíly. Hledejte ty, které mají označení BIO – jen u těch budete mít jistotu, že byl konjak na jejich výrobu pěstován v lokalitách mimo civilizaci a není tak toxikován nebezpečnými látkami. 

Právě takové najdete na www.slimpasta.cz, kde je můžete rovnou koupit a vyzkoušet.

img

Konkrétně konjakové přílohy Slim Pasta se nemusí vařit, což vám ušetří čas při přípravě jídel. V nabídce naleznete nudle, špagety, fettuccine, penne, ale i tolik oblíbenou rýži. Představte si to nepřeberné množství variant receptů, které se dají z takového výběru těstovin připravit. Po jejich konzumaci budete mít jistotu, že jste tělu dodali zdravou potravinu bez zbytečných kalorií, lepku, přidaných glutamátů, chemických látek a sacharidů. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?