Šaty jaro-léto 2011

Šaty patří mezi hlavní symboly ženskosti a jako takové by vám rozhodně neměly chybět v šatníku. Letošní nabídka trendy šatů je opravdu velice pestrá, a tak si v módním menu plném něžných snových šatiček, hippie rozevlátých maxi šatů nebo elegantních pouzdrových lady šatů určitě vyberete ty pravé pro vás.

img

Letošní nabídka šatů je velmi rozmanitá

Spanilost lesních víl

zoom Zvětšit

Šaty lehké jako vánek

Půvabné pohádkové obyvatelky zelených lesů a hájů protančily hlavami módních tvůrců a zanechaly v nich nápady plné něžných barev, průsvitných jemných materiálů a romantických volánků. 

O vílách se určitě zdálo návrhářům značek Alberta Ferreti, Dolce & Gabbana, Donna Karan a Kenzo. Svůdná víla v podání Blumarine, Burberry Prorsum nebo Hervé Léger obléká průsvitné, jemné materiály a něžné barvičky - jen v trochu inovovaných kratších střizích. 

Sexy divoženky nebo Amazonky byly inspirací pro jarní kolekci značky Roberto Cavalli, lesní žínku propašovala do současné doby návrhářka Vera Wang.



Ležérní 70tá léta

zoom Zvětšit

Retro inspirace

Posedlost 70tými léty návrháře jen tak neopustí, a tak si buďte jistá, že šaty v tomto stylu unosíte rozhodně i napřesrok nebo i později. 

Šaty inspirované tímto obdobím jsou buď projmuté v pase a zvýrazňují ženské křivky, nebo naopak mají volný tunikový tvar. K této slavné módní éře neodmyslitelně patří záplava barevných 

květinových potisků nebo folklórních vyšívaných motivů, které předvedly značky D&G a Emilio Pucci, výrazným barvám konkurují přírodní tóny v čele s barvou velbloudí srsti a metalické disco odstíny, z délek pak jednoznačně vedou mini, maxi nebo áčkové sukně pod kolena.


Půvabné krajkování

zoom Zvětšit

Krajka je stále trendy

Krajka může evokovat čistou nevinnost i smyslnou svůdnost, záleží na tom, jaké barvě dáte přednost. 

Loňský trend černé a tmavé krajky přetrvává i letos, jak jste mohly vidět třeba v kolekci značky Erdem, ale jemnější lehce rustikální vzhled v podobě bílé nebo tělové krajky se pro jarní a letní dny přeci jen hodí lépe. 

Něžná podoba světlé krajky si skvěle rozumí s metalickými doplňky, především ve zlatavých odlescích, inspirací může být třeba kolekce od Dolce & Gabbana. Žensky půvabná je však i kombinace velmi světlé až bílé krajky a přírodních odstínů od tmavě hnědé po béžovou.



Barevná džungle

zoom Zvětšit

Nebojte se barev

Do boje proti nadvládě bílé se vrhly všechny výrazné a veselé barvičky, které si jen umíte představit.

Ať už preferujete citronově žlutou, jahodově červenou nebo trávově zelenou, vyberte si šaty ve vaší oblíbené barvě a směle v nich vykročte do jarních ulic. 

Nebojte se ani spojit více výrazných barev najednou a na fialkové šaty klidně oblečte třeba žluté sáčko nebo kardigan. Papouškovské kombinace letos prostě frčí, a navíc jsou velmi slušivé, jak dokazují třeba značky DKNY, Fendi nebo Christian Dior.




Bílá jako padlý sníh

zoom Zvětšit

Módní je sněhově bílá

Zářivá bílá barva tuto sezónu téměř ovládla přehlídková mola a vyzdvihla tak nevinně sněhovou na přední příčku v paletě módních barev.

Nemusíte se bát, že byste v bílých šatech vypadala jako nevěsta, stačí správné doplňky v přírodních nebo i pestrých barvách, na bílém podkladu krásně vyniknou i metalické odstíny jako je zlatá, stříbrná či bronzová. 

Téměř panenského vzhledu spanilé pastýřky dosáhnete pomocí šatů, které kombinují bílou a krajku, jako to předvedla třeba návrhářská esa Alexander McQueen nebo Ralph Lauren.



Ležérní maxi šaty

zoom Zvětšit

Na léto si pořiďte maxi šaty

Šaty dlouhé tak, že zahalují i špičky u nohou, jsou v módě už několik posledních sezón, a ani letos je mnozí návrháři neopomněli nabídnout ve svých kolekcích. 

Univerzálnost, pohodlí a ženskost jsou hlavními přednostmi maxi šatů, které se letos nosí především ve stylu 70tých let. 

Poohlédněte se tedy nejlépe po velmi vzdušných jako vánek lehkých rozevlátých šatech s různými potisky nebo i jednobarevných, jaké nabízejí třeba značky D&G, Emilio Pucci, Blumarine, Etro a mnoho dalších špičkových světových návrhářů.



Šaty plné potisků

zoom Zvětšit

In jsou zajímavé potisky

Jednobarevné šaty lze samozřejmě snadněji dolaďovat, a měnit tak outfit pomocí doplňků. Šaty se zajímavým potiskem zase působí originálněji a mají tu výhodu, že vás v nich nikdo nepřehlédne. 

Mezi trendy potisky se stále ostrými zuby a drápy drží všemožné zvířecí potisky, kterých se nehodlaly vzdát ani značky Blumarine a Givenchy, o přední místo na potiskovém vrcholu s nimi však směle soupeří květiny - ať už v jemné podobě jako u značky DKNY nebo ve větších velikostech, které předvedly značky Erdem nebo Oscar de la Renta. 

In zůstává i námořnické pruhování a rozverné puntíky, trendy jsou rovněž etnické prvky.



Lady look a midi délka 

zoom Zvětšit

Klasický look a midi délka

Klasické elegantní pouzdrové šaty snad nikdy nevyjdou z módy a dokáží vykouzlit noblesní dámu z patnáctileté rozjívené dívenky i nespoutané rebelky. 

Jednoduché pouzdrové šaty obepínající siluetu letos kladou zvýšený důraz na ženské křivky, a tak se nosí především s páskem v pase. Inspirací mohou být šaty od značek Carolina Herrera nebo Oscar de la Renta. 

Ruku v ruce s elegantním lady stylem kráčí i letošní trend v podobě midi délek u sukní a šatů. Midi délka obvykle končí v půli lýtka a při správně doladěném outfitu určitě nevypadá usedle, jak dokazují tvůrci z módních domů Oscar de la Renta, Mulberry nebo Sonia Rykiel.


Fotogalerie

 

Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.