Nejlepší bylinky pro krásnou pleť

Bylinky se již celá tisíciletí využívají nejen pro zdraví našeho těla, ale také pro zkrášlování. Poradíme vám, které jsou nejúčinnější a jak je používat.

Heřmánek

Díky svým přirozeným antizánětlivým schopnostem je heřmánek skvělým bojovníkem proti zarudnutí pleti, svědivosti a otékání. Pokud chcete zklidnit svou pleť podrážděnou od kosmetických přípravků nebo znečištěného prostředí, jednoduše si uvařte heřmánkový čaj a poté vychladlý sáček nebo odličovací tamponky namočené v heřmánkovém čaji přikládejte na problematické oblasti.

Skořice

Toto aromatické koření má mocné protizánětlivé vlastnosti, ale není příliš vhodné pro citlivou pokožku. Skořici však nemusíte přikládat přímo na pleť. Ochucení pokrmu skořicí je skvělou volbou z vícero důvodů. Pomáhá snižovat špatný cholesterol a podporuje oběh krve, což je velmi důležité pro krásu pleti. Skořice se také hojně využívá jako přísada do peelingových prostředků.

Máta peprná

Na rozdíl od skořice, která zahřívá a prokrvuje pokožku, máta má opačný účinek, což z ní dělá jednu z nejlepších bylinek pro zklidnění pleti. Díky obsahu mentolu, máta pomáhá zklidňovat podrážděnou a zanícenou pokožku a může ulevit i od bolesti způsobené popálením od slunce. Můžete použít mátový olejíček pro vytvoření domácích pleťových masek nebo si pořídit kosmetický přípravek s obsahem máty. Máta také pomáhá regulovat produkci mazu u mastné pleti.

Kmín

Možná by vás nenapadlo využívat voňavý kmín jinde než v kuchyni, ale věřte, že toto v české kuchyni hojně využívané koření vám může pomoci s kožními problémy jako jsou různé ekzémy a vyrážky. Olej z kmínových semínek má výborné antimikrobiální vlastnosti a je velmi bohatý na vitamín E, který je velmi důležitý pro udržení zdravé a mladistvé pleti.

Levandule

Tato voňavá a krásná bylinka patří mezi nejpoužívanější bylinky v kosmetickém průmyslu. Levandulový olejíček pomáhá zklidnit podrážděnou pleť a snižuje zarudnutí pokožky, jelikož levandule má protizánětlivé vlastnosti. Kosmetické přípravky s obsahem levandule jsou proto ideálním pomocníkem v boji s akné, ale pomohou také zklidnit pleť při kousnutí hmyzem.

Citronová tráva

Díky svým stahujícím schopnostem je citronová tráva hojně využívanou složkou v pleťové kosmetice. Citronová tráva pomáhá omezovat produkci mazu, minimalizovat póry a nabízí i přechodné zpevňující účinky na pleť. Opomenout nemůžeme ani antibakteriální a antiplísňové vlastnosti citronové trávy.



Komentáře

sarlotka1
Hezký článek, ale co třeba takový měsíček nebo konopí?
maliis
Svatá pravda ! jen teda než čaje v sáčkách, určitě doporučuji použít sypaný čaj a například u heřmánku použít ty zmiňované tamponky, namočené v čaji ... V čajech sáčkových je minimum bylinek, jsou to spíše takové zbytečky .. takže nemá takový účinek
sarkahrava
taktez souhlasim se vsim, co se v clanku pise akorat teda ja k tomu vsemu pouzivam velice rada jeste konopnou kosmetiku.... ted uz mam nejakou dobu Cannaderm a od nich radu Aknea dlouho bojuju s akne po celem tele a bohuzel nekdy jsou i bylinky na tohle kratke
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?