6 triků pro krásné vlasy

Klíčem k dokonalým vlasům nemusí být předražený kadeřnický salón. Prozradíme vám zaručené triky, jak docílit krásných zdravých vlasů.

Snižte používání fénů a žehliček na vlasy na minimum

Dnes se málokterá moderní žena bez fénu, kulmy nebo žehličky na vlasy obejde, ale důležité je to s těmito pomocníky na úpravu vlasů nepřehánět. Jestli zrovna plánujete odpočinkový den doma u televize nebo výlet do hor, jistě uznáte, že není zapotřebí si vlasy nijak zvlášt upravovat. Pokud už musíte použít fén nebo žehličku na vlasy, nezapomínejte používat ochranné vlasové spreje proti horku.

Spěte na hedvábí

To na čem spíte, může mít překvapivý vliv na kvalitu vlasů. Vyměňte běžný bavlněný povlak na polštář za hedvábný a vaše vlasy vám za to poděkují. Hladká textura hedvábného povlaku na polštář ochrání vlasy přes zacucháváním ve spánku, což se děje při spaní na bavlněném polštáři. Vlasy tak budou po ránu hezky hladké a rozčesané, jako byly před spaním.

Udržujte své vlasy čisté

Nejspíš jste již slyšely nebo vyzkoušely tazvanou "no-poo" metodu, kdy na vlasy nepoužíváte při mytí šampón, ale vlasoví experti doporučují naslouchat svým vlasům. Pokud zvolíte kvalitní šampón, vlasům jen prospějete, neboť jim dodáte vláhu a dokonale je zbavíte všech nečistot. Pokud žijete ve městě, měly byste si vlasy mýt každý den nebo obden, pokud na venkově, postačí jednou za pár dní.

Vybírejte si ty správné potraviny

To co jíte či nejíte, má velký vliv na stav vaší kštice, na jejím lesku, růstu a objemu. Strava bohatá na železo, zinek, omega-3 mastné kyseliny a bílkoviny podpoří růst vlasů. Pomoci si můžete i správným výběrem potravinových doplňků, které obsahují vhodné vitamíny, minerály, amino kyseliny a bylinky, které během několika měsíců pomohou změnit vaše zesláblé lokny v silné a lesklé vlasy.

Chraňte své vlasy před sluncem

Pleť poškozenou slunečními paprsky poznáte hned, ale na vlasech škodu způsobenou sluncem tak rychle neuvidíte. Abyste zamezily poškození vlasů sluncem především na letní dovolené, aplikujte na vlasy nesmývatelný kondicionér každý druhý den. To vlasy ochrání před poškozením nejen od slunce a nebezpečných UV paprsků, ale také před větrem a slanou vodou. Na přímém slunci si vlasy chraňte kloboukem nebo si je přestříkejte ochranným sprejem proti slunci.

Nemyjte si vlasy horkou vodou

Příliš horká voda při mytí vlasů odebere vlasům objem a vy tak skončíte se splihlými nehezky vyhlížejícími vlasy. Raději si myjte vlasy teplou až vlažnou vodou a na závěrečný oplach po kondicionéru či masce zvolte vodu studenou. Podle některých odborníků na vlasy studená voda uzavře ve vlasech živiny ze závěrečné péče a vlasy tak budou krásně lesklé a budou se snadno rozčesávat.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.