Jak zhubnout? 5 jídel denně zdravě, chutně a rychle

I u hubnutí je potřeba jíst, dokonce se to musí! Hladovění je cesta do dietního pekla. Diety, které mají skutečné a zdravé výsledky, se naopak zakládají na pravidelném stravování. Důležité je co, kdy a v jaké kvalitě jíte. A samozřejmě, jestli máte pohyb. Jídlo je prý 80 % úspěchu, ale sport přidejte i pro své zdraví. Zkuste třeba cestou do práce a z práce vystoupit z MHD o zastávku dřív a dojít pěšky nebo zdolávejte schody po svých. Je to dobrý začátek.

Co si dát ke snídani? Začněte pořádně 

Ne nadarmo se o snídani mluví jako o nejdůležitějším jídle dne, takže zapomeňte na to, že ji vynecháte. Zkuste si naopak ukrojit kousek spánku a připravte si některou z osvědčených kombinací, kde nesmí chybět potřebné bílkoviny. Energie pak budete mít na rozdávání. 

  • Rýžovo-ovesná kaše se skořicí a „berries“, vlašskými ořechy, slunečnicovými a chia semínky 
  • Míchaná vajíčka s avokádem a semínky • Chia ovesná kaše s borůvkami a arašídovým máslem 
  • Vaječná omeleta se sýrem a jarní cibulkou 
  • Další úžasné inspirace najdete na fitness blozích 
Dopolední svačina? Nepodceňovat 

Pokud nejste zvyklí svačit, zkuste si svačinku připravit s láskou předem, abyste se na ni těšili. Opět by měla být o bílkovinách, můžete přidat taky ovoce, které je ideální konzumovat dopoledne, kdy máte celý den na čerpání sacharidů, které si z něj tělo vezme. Kombinujte tedy ideálně:

  •  ovoce nebo zeleninu 
  • a zdroj bílkovin jako jsou vejce, tvarůžky (pokud kolegové v práci zvládnou akceptovat jejich typické aroma) nebo jogurt, který si můžete připravit snadno i doma čerstvý a ze surovin, o kterých máte přehled. Jde to i bez jogurtovače, ale ten vám ušetří čas a práci. 
img

Zdroj: gorenje.cz

Jaký je ideální oběd? Takový, na kterém si pochutnáte 

Oblíbených jídel se nemusíte vzdávat, jen promyslete nebo vyhledejte jejich zdravější variantu. Svíčková je vlastně plná zeleniny a kvalitního masa, jen hold smetana a knedlíky volají to vynechání. Špagety mohou být celozrnné a s kvalitním olejem, zeleninou, masem. Bramborový salát můžete doplnit zeleninou a místo tatarky použít třeba zakysanou smetanu a koření. My milujeme letní grilování a s kontaktním grilem si můžete vychutnávat zdravé a voňavé jídlo celý rok. Stačit vám bude pár surovin 

img

Zdroj: gorenje.cz

  • libové maso, třeba kuřecí nebo krůtí 
  • zelenina a houby podle vašich chutí, na gril se výborně hodí cuketa, lilek, cibule, paprika, žampiony 
  • olej a koření na dochucení, zkuste třeba olivový olej, sůl, pepř a čerstvý rozmarýn

Odpolední svačina? Co třeba trochu zahřešit mlsáním ke kávě 

O prospěšných účincích kávy už existuje nemálo studií. Množství do 3 šálků denně nejen že povzbudí, ale pomáhá třeba jako prevence proti kardiovaskulárním chorobám a obecně prodlužuje život. No a co se hodí ke kávě? Něco sladkého a křupavého. Dobrá zpráva je, že jsou i zdravé možnosti. 

  • Například z ovesných vloček, 2 rozmačkaných zralých banánů a 2 nasekaných čtverečků vysokoprocentní čokolády si vytvoříte základ na pečení výborných sušenek. Pak už je jen stačí hodinku „sušit“ v troubě na 120 °C. 
img

Zdroj: blondabrunet.cz


Čas na večeři? Dopřejte si něco exotického 

Pokud máte trochu času, uvařte si a můžete mít i oběd na další den. Opět by měli hrát prim bílkoviny a zelenina, ale třeba rýže v malém množství je taky vhodnou přílohou. Večeře by vás měla zasytit na celou noc, ale obecně volte rozumné porce a jezte zhruba 3 hodiny přes spaním. 

img

Zdroj: ochutnejtesvet.cz

  • Oblíbenou „čínu“ na 100 způsobů zkuste tentokrát s mandlemi, které obsahují zdravé tuky, chilli a sojovou omáčkou. Námi vyzkoušený recept najdete na blogu Ochutnejte svět

 TIP: Budou se vám hodit kvalitní domácí pomocníci. Výrobci jako gorenje, kteří mají své showroomy, často vyprodávají vystavené spotřebiče se slevou 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?