Hollandia chutná jako domácí jogurt

Hollandia mění výrobní postup Selských jogurtů. Cílem je, aby byl jogurt přírodní, bez aromat a konzervantů.

Hollandia je přírodní

K tomu, aby byl ovocný jogurt přírodní, nestačí jen přidat více ovoce. Spočívá to i v tom, že ve výrobě jogurtů Hollandia nejsou použita žádná umělá zahušťovadla, želatina či modifikovaný škrob. Naopak. K ustálení jogurtu se používá přírodní složka pektin. Přirozeně se vyskytuje ve všech druzích ovoce, jehož je hlavní složkou vláknina. Množství pektinů se také liší v jednotlivých druzích ovoce, některé jej mají přirozeně více a jiná méně. Mezi ovoce s vysokým podílem pektinů patří citrusové plody, jablka a rybíz. Čistý pektin byl v poslední době „znovuobjeven“ jako nejpřírodnější látka pro zavařování. Nově ho tedy můžete ochutnat i v ovocných řadách Selských jogurtů Hollandia. Navíc jsou jogurty bez lepku a mohou je tak jíst i lidé s celiakií. 

Každý den se ve výrobně Hollandia v Krásném Údolí vyrobí jogurty přibližně z 80 000 litrů mléka výběrové kvality od vlastních krav či krav z blízkého okolí. Díky Pavlu Dostálovi, manažerovi kvality, se jogurty posunuly dál. „Dlouhé měsíce jsme zkoušeli různé postupy a intenzivně jsme pracovali s dodavateli, denně ochutnávali, aby výsledek byl dokonalý,“ říká Dostál. Selské jogurty Hollandia jsou nyní bez aromat, ovocnou chuť jím dává pouze zvýšený podíl ovoce v ovocné složce, což jogurty Hollandia řadí na špičku mezi ovocnými jogurty vůbec. Navíc řada Bio Selských jogurtů je vyráběna pouze z mléka od vlastních krav. 

Ovocná řada Selských jogurtů nabízí bohatý výběr. Ochutnat můžete nový přírodní Selský jogurt jahoda, borůvka, meruňka, malina, černý rybíz, mango, třešeň nebo ovocné kombinace. Mezi ty patří broskev-maracuja, višeň-vanilka nebo brusinka s hruškou. Vyzkoušet můžete i Selský jogurt s příchutí čokolády, toffee-karamelu a s irskou kávou. Samozřejmostí je i čistě přírodní – bílý. 

Výroba jogurtu je alchymie

Selské jogurty Hollandia se vyrábějí klasickou cestou, zráním jogurtu v obalu. Po mlékárenském ošetření – vyčištění a pasteraci se do mléka přidají miliardy živých jogurtových bakterií, které nastartují proces zrání. Tento proces probíhá v uzavřeném obalu, do kterého je v případě ovocného jogurtu na dno kelímku přidána ovocná složka. Takto jogurty zrají 6 hodin ve speciálních zracích boxech při 40°C. Následně se jogurt ještě chladí na 4°C a teprve potom může vyrazit na sklad a dále k zákazníkovi. 

Jogurty Hollandia jsou k dostání v běžné obchodní síti za průměrnou neakční cenu Jogurt Selský Bílý 500g 21,90 Kč a za 17,90 Kč jogurt Selský ochucený 200g. 

Více informací na www.hollandia.cz



Komentáře

magiesimkova
Jen tento jogurt si kupuji
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.