Zámecké hotely: bydlete jako v pohádce

Středočeský kraj se může pyšnit nespočtem kouzelných hradů a zámků. Pokud máte pocit, že jste je už prochodili křížem krážem a toužíte po novém, opravdu pohádkovém zážitku, není nic lepšího, než si zarezervovat pokoj v některém zámeckém hotelu. Přinášíme vám několik tipů na opravdové šlechtické ubytování. 

img

Zdroj: Středočeská centrála cestovního ruchu

Zámek Liblice

img

Zdroj: Středočeská centrála cestovního ruchu

Zámek Libice je jednou z nejcelistvějších památek českého venkovského baroka. Jeho kořeny sahají hluboko do středověku, kdy se za zámeckými zdmi vystřídalo několik důležitých šlechtických rodů. V roce 2007 byla za přispění Evropské unie dokončena rozsáhlá rekonstrukce, která zámek proměnila v moderní konferenční a centrum s čtyřhvězdičkovým ubytováním. 

Zámek Libice je pro návštěvníky přístupný po celý rok a nabízí celou řadu volnočasových aktivit. Prohlídky interiéru se konají pravidelně každou neděli, francouzská zahrada, anglický park a přilehlá obora jsou dokonce bezplatné. Na zámku najdete k zapůjčení kola, na nichž můžete prozkoumat místní cyklostezky. Nejlépe se pak odměníte v zámecké restauraci a odpočinete si v zámeckém wellness a spa centru. 

Zámek Ratměřice 

img

Zdroj: Středočeská centrála cestovního ruchu

Ratměřický zámek byl postaven už v roce 1702, v 19. století jej však zachvátil požár a musel být přestavěn v pozdně klasicistním stylu. Tuto podobu si zachoval dodnes. V posledních desetiletích poskytoval zázemí ústavu pro postižené děti a nedávno se konečně dočkal velkolepé obnovy. Těšit se můžete na procházky krásným zámeckým parkem se vzácnými sekvojovci starými téměř 190 let.

Samotný zámek prošel rozsáhlou rekonstrukcí a byl přestavěn na hotel s restaurací. Vybavení hotelu uspokojí všechny, kdo přijeli za odpočinkem i sportem. Hotel nabízí moderně vybavené wellness centrum i multifunkční sportovní hřiště. Na své si tak přijdou fanoušci tenisu, nohejbalu, volejbalu, basketbalu či badmintonu. Od roku 2021 se v areálu staví minizoo.  

Zámek Mcely 

img

Zdroj: Středočeská centrála cestovního ruchu

Zámek Chateau Mcely je původně venkovská šlechtická usedlost, kterou až do roku 1947 obýval rod Thurn-Taxisů. Dnes slouží jako pětihvězdičkový ekologický hotel pyšnící se prestižním oceněním World Travel Awards a zároveň nejvyšší zelenou certifikací Evropské unie.

Designeři interiéru vybavili pokoje s maximální péčí a dbali na každý detail. Každé patro je zasvěcené jinému tématu - první patro je přehlídkou světadílů, zatímco druhé si pohrává s motivem času. Hotel nabízí také spa a přírodní fitness centrum. Zámecká restaurace Piano Nobile se pravidelně umisťuje ve výběru těch nejlepších restaurací v České republice. Menu se skládá ze sezónních surovin převážně od místních dodavatelů. Na baru si kromě nádherného výhledu můžete vychutnat netradiční koktejly s ingrediencemi nasbíranými v zámeckých zahradách.  

Více na: www.strednicechy.cz

Projekt Rozvoj produktu Střední Čechy královské byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

img

Zdroj: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.