O čem sní kluci

Šipky už dávno nejsou jen hospodská zábava. Je to sport, který dokázal na světě pobláznit miliony fanoušků a šipkařské šampionáty patří k nejsledovanějším sportům v televizi žádnou zemi nevyjímaje.

img

unsplash.com

Že je to sport na okraji? Co vás nemá, v Nizozemsku, Anglii a Skotsku lidé šipky milují. Mistrovství světa v šipkách je událost, která v mnohém nemá mezi sporty konkurenci. Nabitá atmosféra praskajícího Alexandra Palace v Londýně, který je po střechu plný šílících fanoušků, kteří často nejdou pro drzý pokřik daleko. Když nastupují šampioni, kteří přicházejí na scénu za zvuků burácející oblíbené kapely, mávají a v ruce drží pouzdro na šipky, dav bouří. Energie této události je nepřenositelná. Je úplně jiného druhu než tenis a nálada na fotbale nebo hokeji se jí zdaleka nevyrovná.

Ikony tohoto sportu většinou nejsou svalnaté a atletické typy, mají podsaditou postavu a koketní bříško. I toto je na tomto sportu sympatické - hrát ho může skutečně každý, kdo má ruce. A opravdu - kdybychom si přečetli profily nejlepších hráčů světového žebříčku, téměř žádný nezačínal s tímto sportem tak brzy, jako je u většiny top sportovců pravidlem. Téměř všichni nastoupili do klasického zaměstnání a teprve díky nastupujícímu trendu hraní šipek po hospodách, někteří z nich zjistili, že je to baví a hlavně: Že dobře hází a trefují se!

Díky televizním přenosům ze světových soutěží v šipkách a hlavně proto, že šipky jsou dostupné každému, se jejich obliba rozšířila. Každý školou povinný kluk nebo dívka někdy hráli šipky. Často je terč na šipky součástí dětského pokoje. Dalším pozitivem šipek je, že je mohou hrát jak šestiletí, tak sedmdesátiletí. Proto i když vám je třicet a házíte jako Bůh, není třeba smutnit. V České republice je kolem 15 000 licencovaných hráčů šipek a ti nejlepší mají úspěch i na světové úrovni.

Ale co když vám je "náct" a hrát šipky jste si vyzkoušeli u kamaráda? Rodiče kroutí nesouhlasně hlavou při prosbě o terč a šipky. Pokud jste rodič, čtete tyto řádky a máte doma podobný problém, zamyslete se podruhé...

Jednou z výsostných předností pro rodiče je, že svého syna nemusí vozit na tréninky, které při závodní úrovni kteréhokoliv sportu jsou vícekrát týdně. Žádný trenér není potřeba, šipky mají jednoduchá pravidla a styl si najde každý sám takový, kterým mu vyhovuje a kterým se trefuje!  



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?