5 způsobů, jak v zimě bojovat proti suché pleti

Zasněžená zima je krásné období, ale naše pokožka může v chladném počasí trpět. Poradíme vám, jak proti vysušené pleti a rozpraskaným rtům v zimě bojovat.

Pijte méně kofeinu

Možná si nedovedete představit ráno bez šálku silné kávy, ale ten vyprahlý pocit v krku a neustálé nucení na močení jsou příznaky dehydratace způsobené konzumací kofeinu. Zvláště v zimě mnoho lidí nedodržuje dostatečný pitný režim a myslí si, že ho nahradí třeba právě hrnkem horké kávy. Dehydratace, studený vzduch venku a teplý vzduch ve vytopené místnosti však pleť nadměrně vysušují.

Pořiďte si zvlhčovač vzduchu

Ať už doma topíte ústředním topením, krbem, kachlovými kamny nebo elektrickými přímotopy, jakýkoli umělý systém vytápění vysušuje vzduch v domácnosti. Suchý vzduch se negativně projeví i na pleti, která bude podrážděná a nadměrně vysušená. Investujte proto do zvlhčovače vzduchu, který umístěte nejlépe do místnosti, kde trávíte nejvíce času. Vaše pleť vám za to poděkuje.

Používejte olej na obličej

Možná vaše pokožka nemusí v létě dobře reagovat na těžké přírodní oleje, ale vyzkoušela jste je v zimě? Třeba vás překvapí, jak vaše pleť zvládne přijmout pleťový olej v zimních měsících. Nemusíte si na obličej a dekolt nanášet přímo olej, bohatě stačí přidat pár kapek přírodního oleje do vašeho běžného krému. Vyzkoušejte třeba arganový nebo mandlový a pocítíte ten rozdíl.

Pijte více vody

Jak už jsme zmínili výše, dostatečný pitný režim je v zimních měsících klíčový pro udržení zdravé a hezky vypadající pokožky. Pokuste se proto pít dostatek vody. Pokud vás sklenice studené vody v zimě odrazuje, můžete pít vodu vlažnou, ochucenou třeba plátkem citronu nebo okurky. Vhodné jsou bylinkové čaje, naopak se nedoporučuje pít nápoje s obsahem kofeinu, jako jsou káva a černý čaj.

Sprchujte se kratší dobu 

Většina z nás si v zimě ráda dopřeje horkou sprchu nebo delší koupel ve vaně. Jenže příliš teplá voda zbavuje naši pokožku přirozené ochranné vrstvy, která chráni kůži proti ztrátě vlhkosti. Pleť pak reaguje zarudnutím a vysušením. Vhodnější je proto sprchovat se kratší dobu teplou nikoli horkou vodou. Při koupeli ve vaně do vody přidejte několik kapek vonného oleje, který vaší pokožce dodá chybějící vláčnost.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?