5 nejlepších nápadů na vánoční výzdobu: Co vám nesmí chybět?

Nejkrásnější období v roce se blíží a vy přemýšlíte, jak si zařídit svůj příbytek? Na výběr máte několik stylů a možností. Od jednoduchého minimalismu až po kombinovaný maximalismus. Vyberte si pomocí našich praktických rad to pravé pro sebe.

img

shutterstock.com

Klasika, která neomrzí

Kombinace červené, zelené a zlaté je sama o sobě výrazná a extravagantní. Dokáže přitáhnout pozornost a zaujmout i z dálky. Dekorovat jí umíte v interiéru i exteriéru. Nebojte se využít více odstínů červené a zelené. Využijte vrstvení a vše podpořte výrazným osvětlením.

Pokud se rozhodnete pro klasické Vánoce, vsaďte na maximalismus. Stromek i pokoje doplňte s vícero doplňky. Svátky jsou o hojnosti, proto se to nebojte mírně přehnat.

Z výzdob vypadají skvěle rolničky, vločky, Santa Claus i sobi. Doplňky umístěte do okna a zavěste na bránu a dveře.

Ke trojici barev červená, zelená a zlatá nepřidávejte již žádný odstín navíc. Celek by vypadal příliš kombinovaně a chaoticky. V obývacím pokoji nebo ložnici byste se nemuseli cítit dobře.

img

shutterstock.com

Bílé Vánoce

Chcete mít okouzlující extravagantní Vánoce plné sněhu, a to i tehdy, když nám ho příroda nenadělí? Vsaďte na bílou výzdobu. Pokud se vám bílé stromky nelíbí, zvolte klasické zelené. Dejte na ně ale bílé vánoční koule a girlandy. Světýlka vybírejte také v bledém provedení. Měkké žluté světlo by se mohlo s celkovou výzdobou bít.

Totéž se držte i při zdobení jiných částí domácnosti, například obývacího pokoje, kuchyně a ložnice. Na adventní věnec můžete nastříkat bílou barvu, abyste docílili přirozenějšího a lepšího efektu.

img

shutterstock.com

Metalické odstíny

Pravými extravagantními barvami na Vánoce jsou zlatá a stříbrná. Nejlíp uděláte, když je nebudete kombinovat navzájem. Vyberte si vždy jen jednu a přidejte k ní něco jemnějšího, například bílou, černou, zelenou, červenou nebo fialovou.

Metalické odstíny se na první pohled můžou zdát příliš kýčovité. Ve skutečnosti jsou na Vánoce jako stvořené a nemusíte se jich bát. Snažte se je vybírat v přiměřeném množství, minimálně ve stejném poměru jako jiné barvy.

Rada odborníka

Každé Vánoce mohou být jiné. Letos si vyberte jeden styl a druhý zase jiný. Nemusíte zůstat jen u jednoho. Takovýmto způsobem se můžete přizpůsobovat každý rok vždy novým trendům.

Monochromatické provedení

Nelíbí se vám dvou nebo tříbarevné Vánoce a chcete něco jednoduššího? Monochromatické, neboli jednobarevné provedení, je pro vás jednou z alternativ.Zelená vypadá skvěle, ale jednotlivé ozdoby mohou na stromku zaniknout. Zkuste proto spíše zlatou, stříbrnou nebo červenou.

V rámci extravagantních Vánoc využijte i úplně jiné barvy, které se se svátky nespojují. Může to být například růžová, modrá, šedá nebo hnědá.

img

shutterstock.com

Vlastnoručně vyrobené dekorace

Vánoce jsou svátky klidu a míru. Mají být o vašich blízkých, rodině a přátelích. Stravte s nimi více času a vytvořte si vlastní dekorace. Sedněte si ke krbu, zapněte vánoční písně a udělejte si příjemné odpoledne nebo večer.

Doma si můžete udělat vánoční koule, adventní věnec a kalendář, vonnou svíčku, girlandu či pěkné návleky na příbory a židle. Fantazii se meze nekladou. Najděte si jednoduchý návod na internetu a vyzkoušejte jej například se svými dětmi.

img

shutterstock.com

Vánoce, jak se patří

Vánoce jsou krásným svátkem v roce, které se pojí každému s něčím jiným. Připravte se na ně správně. Vyberte si jeden styl a zkombinujte do něj veškerou výzdobu. Kromě vánočních koulí nezapomeňte ani na pěkné nálepky do okna, svícny, svíčky, Santa Clausů a vločky. Nechte si poradit našimi tipy a užívejte si svátky naplno. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.