Módní trendy podzim-zima 2011/2012

I když už se s námi léto pomalu loučí, nemusíte smutnit. S koncem léta totiž přichází další sezóna a s ní i nové lákavé trendy. Letošní podzimně-zimní sezóna je plná úžasných barev, super kousků ve vintage stylu, huňatých kožešin i pánských prvků. Tak na co ještě čekáte? Pospěšte do obchodů, než vám ty nejlepší kousky vyfouknou před nosem.

img

Nová sezóna nabízí mix vintage stylů, pánské prvky i viktoriánskou upjatost

Hravý folklor a hřejivé kožíšky 

zoom Zvětšit

Letí kožíšky a inspirace folklorem

Lehce kontroverzní posedlost kožešinami zasáhla snad všechny návrháře. Naštěstí jen málokterý použil při svých výtvorech pravé kožešiny a většina huňatých kožíšků na předváděcích molech byla umělá. Hřejivý materiál byl použit nejen na kabátky, ale hojně se objevoval i v podobě mohutných šál či boa, zdobil rukávy, límce, boty i kabelky. Největším trendem je kožešina v nepřirozených barvách - temně zelená učarovala návrhářům Gucci, Louis Vuitton či Oscar de la Renta, nebesky modrá zase Emanuelovi Ungaro. Hitem jsou ale i kožichy v přírodních barvách, které hřály modelky na přehlídkách Anna Sui, Christian Dior nebo Jean Paul Gaultier. Ruku v ruce s kožešinovým trendem jdou i hravé a barevné folklorní motivy, inspirované především ruským, nordickým, indiánským a divoce tureckým venkovským stylem. Do tohoto stylu patří i mohutné pletené svetry a robustní materiály, které už od pohledu zahřejí. 


Pohoda 70tých let

zoom Zvětšit

70tá léta jsou tuto sezónu na vrcholu

pokračuje Také jste si toho všimly? Stačí projít pár obchodů a jako byste se ocitly zpátky v čase. Už loni se 70tá léta urputně drala mezi módní trendy a letos své tažení na plné čáře vyhrála. Hřejivé barvy v čele s hořčicovou, oranžovou, temně zelenou a vínovou doplňují zemité odstíny ve všech tónech hnědé. Horečku sobotní noci zastupují třpytivé metalické barvy, flitry a odlesky saténu. Šifonové blůzky s obřími mašlemi skvěle doplňují džíny či manšestráky do zvonu nebo se širokými nohavicemi, ale vždy s vysokým pasem. Nemůžeme zapomenout ani na pletené svetry s výraznými vzory, mix umělých kožešin, tvíd, samet a plisované sukně i šaty. Přehlídku výrazně inspirovanou 70tými léty měla značka Gucci, kde se modelky procházely v kabátech lemovaných kožešinou nebo v saténových elektricky modrých šatech zdobených boa ve stejném odstínu. Špičaté límečky u upnutých barevných košil nosily modelky u Chloe, lesklý zlatavý satén a tvídové kalhoty či pletené svetry k plisovaným sukním předvedla značka Marc by Marc Jacobs.


Svůdná viktoriánská upjatost

zoom Zvětšit

Sexy vzhled se mísí s viktoriánskou nevinností

Podbízivý a prvoplánový sexy vzhled se letos mísí s viktoriánskou cudností, a nabízí tak překvapivý neotřelý styl. Na fetišistické prvky a vzhled dominy vsadil Alexander McQueen a předvedl kožené pásky a přezky, bandáže a šněrování, vše samozřejmě v černé podobě. Černá krajka a průsvitné materiály také jednoznačně patří do lehce provokativního stylu, který vytvořili návrháři Blumarine, Emanuel Ungaro nebo Givenchy. Značka Louis Vuitton zašla ještě dále a poslala na molo modelky, které vypadaly jako luxusní dominy - jejich modely sestávaly především z kůže, latexu, PVC a průsvitných materiálů. Mnohem umírněnější, přesto velmi svůdné modely ve viktoriánském stylu byly k vidění na přehlídkách návrhářů Carolina Herrera a Georgio Armani. Cudná éra, pro kterou byly typické úzké dlouhé sukně, přiléhavé okázalé halenky s fiží či mašlemi upnuté až ke krku, krajky, sametové prvky nebo klasické korzety, zaujala i módní domy Ninna Ricci a Ralph Lauren. Sexy podtón vampýrismu byl zase zřetelný u Roberta Cavalli. 


Pánský styl se vším všudy

zoom Zvětšit

Inspiraci hledejte v pánském šatníku

Tuto sezónu nejde jen o inspiraci pánským stylem, ale o přesné napodobování pánského šatníku. A to především toho formálního a klasického. Tradiční pánské smokingy a obleky ve střízlivých odstínech šedé oblékly modelky na přehlídkách Tommy Hilfiger, androgynní vzhled s prvky dandy stylu manekýnám propůjčily hravé modely na molech Dolce & Gabbana a Chanel. Maskulinní kousky v podobě prodloužených sak a barevných kravat se hojně objevily i v kolekci značky L.A.M.B. Klasické smokingy doplněné motýlkem upravil pro ženy návrhář Ralph Lauren a předvedl velmi svůdnou kolekci plnou projmutých úzkých sak, lesklých materiálů a hebkého sametu. Jak byste asi vypadala v saku svého partnera, to předvedla návrhářka Stella McCartney, která na molo vypustila modelky v sakách nadměrných velikostí. Rošťácké obleky inspirované pánským stylem předvedly i modelky na přehlídce rebelské návrhářky Vivienne Westwood. Tak co, nemáte chuť vyzkoušet si sako, kravatu či košili vašeho partnera i vy?


Vintage 40tých a 60tých let 

zoom Zvětšit

In je retro styl 40tých a 60tých let


Pokud se jedná o inspiraci retro stylem, platí, že nikdy v dané sezóně neletí jen jedna éra. I když v obchodech nyní vládnou pevnou rukou bohémská léta sedmdesátá, nešlo přehlédnout, že mnozí špičkový návrháři čerpali nápady pro své nové kolekce z bohaté módní studnice nostalgických let čtyřicátých a hravých šedesátých. Pro představu 60tých let si stačí vybavit film Rebelové, který je plný veselých barev, přiléhavých siluet a všudypřítomných puntíků a kulatých vzorů. Značka Blumarine se inspirovala bohatou paletou barev a jednobarevné modely zářily banánově žlutou, smaragdově zelenou nebo ledově modrou. Siluety typické pro tuto éru předvedla značka Bottega Veneta, Jil Sander, Marni a Prada. Glamour styl 40tých let představují dlouhé elegantní rukavice, kožešinová boa, třpytivá bolerka, perly a přiléhavé pouzdrové sukně v konzervativní, ale přesto přitažlivé délce po kolena či v midi délce. Do tohoto období spadají i roztomilé kloboučky a blůzky s mašlemi. Přísná elegance 40tých let se odrazila i v kolekci značek Gucci nebo John Galliano. 


Barevné mámení a trendy vzory

zoom Zvětšit

Podzim hýří barvami a retro potisky

Barevné šílenství pokračuje i v podzimní a zimní sezóně, nosí se všechny barvy, žádné nejsou out, čím výraznější a zářivější barevné kombinace tím lépe. Popularita stylu „colour blocking“ stále trvá, jak dokazují třeba módní esa Alberta Ferreti, Matthew Williamson nebo Chanel. Zářivě barevnou podzimní kolekci předvedla i značka Blumarine. Trend 70tých let sebou přináší příjemné podzimní barvy v čele se zrzavou, vínovou, tmavě zelenou nebo žlutou ve všech odstínech. Z potisků vedou na plné čáře malé i velké puntíky a kolečka, kterými své modely ozdobily módní značky Stella McCartney, Marc Jacobs nebo Gucci. Žhavým hitem ve vzorech jsou také hvězdy a hvězdičky různých velikostí a barev, kostky a kárování ve všech možných podobách. Ty byly k vidění u Anny Sui, Burberry Prorsum, Jean Paul Gaultier, Missoni nebo Vivienne Westwood. Nepřehlédnutelné grafické vzory zase ve svých kolekcích použily Balenciaga, D&G či Jean Paul Gaultier.

Zdroje fotografií - style.com, topshop.com, misselfridge.co.uk, dorothyperkins.co.uk., monsoon.co.uk


Fotogalerie

 

Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?