arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

nemám tedy přímo recept, ale pro začátecnice doporučuju Kuchařku pro dceru! je to tam všecko fajně napsané, je i verze na vánoce, a zatím se mi všecko povedlo. taky máme doma Kuchařku pro začátečníky, kde jsou všechna taková ta typická jídla, ale je už hrozně stará (máma ji dostala snad k 18tinám ) a tu už asi neseženete

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já můžu jen a jen doporučit stránky od Ivanky EKUCHARKA.NET URL
Má tam videorecepty, takže nejen, že máte seznam a množství surovin, ale ještě přesně kouknete, jak se jídlo dělá. Pro začátečníky naprosto ideální! No, i když i zkušená kuchařka tady najde dost inspirací

http://www.kucharkaprodceru.cz/products-page

Myslím, že hodně pěkná je Kuchařka pro dceru

Jinak ale všude možně po netu jsou normální recepty, kde uvádí i množství, tak to nevím, co by ti na tom dělalo potíže? Jasně, jsou některé těžké věci (udělat čokoládovou pěnu už chce zkušenosti), ale když pomineme to..

arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Lisa:
myslím, že možná bajina myslela fakt, že málokde je např. napsáno "vmíchejte suroviny po částech", ač je to někdy zásadní, ale je tam "smíchejte suroviny v míse"...u některých receptů podtstaný rozdíl, ve svých kuchařských začátcích jsem na něj narazila :-/ a nikde mě nikdo nevaroval

Jo to máš pravdu

Cituji imoen: myslím, že možná bajina myslela fakt, že málokde je např. napsáno "vmíchejte suroviny po částech", ač je to někdy zásadní, ale je tam "smíchejte suroviny v míse"...u některých receptů podtstaný rozdíl, ve svých kuchařských začátcích jsem na něj narazila :-/ a nikde mě nikdo nevaroval

Přesně tak tohle jsem myslela !

Nejlepší stránky s video recepty nejen pro začátečníky:
http://ekucharka.net/

Reaguji na jaja55:
Mrknu na to, děkujii )

Ty joo takových odkazů, to budu kuchtit jedna báseň )

arrow
profile_image
Silvestra
od 20. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Bajino, na štrúdl těsto kupuju, zásadně ale "babiččino listové těsto". Je to na balíčku napsané. Ostatní těsta se mi zdají mazlavá. Těsto rozdělím na 2 díly, vyválím na tvar obdélníku na vále posypaném hladkou moukou. Uprostřed nasypu strouhané vlašské ořechy (pás) na ně dám nastrouhaná, ochucená jablka. Pokud nemám ořechy, posypu strouhankou, ale ořechy chuť vylepší. Dává se to tam proto, aby jablka těsto nepromáčela. Posypu umytými namočenými rozinkami. Podle toho, jak máš jablka velká, asi 2-3 na jednu nohu. Jablka ochutím lžičkou moučkového cukru, dám vanilkový cukr, asi 3/4 lžičky skořice, nastrouhanou kůru z půlky citronu. Volné strany přes sebe přehodíš, předpokládám, že víš, jak má noha štrúdlu vypadat, konce nohy uzavři - nějak to pomačkej, vlož je jakoby dospod a pomačkej i ten konec přehozeného vrchního dílu ke spodnímu. Dej do hodně vyhřáté trouby, mám elektrickou, dávám na 245 st. na 10-12 min., pak ztlumím teplotu na 180 st. - všude píší "středně vyhřátá trouba". Peč asi 20 minut, tedy celkem 1/2 hoďky. Vysoká teplota na začátku právě udělá to "lískování".

Občas dělám i s uzeným masem. Třeba uzený žebra nebo jiný kousek uzeného uvařím, pokrájím na malé kousky, mezitím si zpěním na sádle cibulku, smíchám s masem, trochu opepřím, podle potřeby přisolím. Nandám to na listové těsto stejně jako jablka, jen nedávám strouhanku ani ořechy. Je to výborné a syté.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji jaja55: Nejlepší stránky s video recepty nejen pro začátečníky:
http://ekucharka.net/

Souhlasím! Dávala jsem stejný odkaz pár příspěvků nahoře

Reaguji na Silvestra:
Jééé děkujii mooc, už mám těsto koupené sice né babiččino, ale zítra upeču štrůdlík Ještě jednou moc děkuji za tak podrobný receptík

K tomu pečení ryb: rybám stačí opravdu minimum, aby nebyly syrové a mají tu vlastnost, že po upečení ještě pár minut "docházejí", musí se tedy vyndat z trouby dřív, než jsou úplně hotové.
Já peču celého lososa (při vykostění rozkrojím podélně napůl a peču ty půlky vedle sebe) asi 18 minut, menším rybám stačí mnohem míň, pstruh tak 10 minut.
Jinak pokud si nevíte rady s dochucením, tak úplně univerzální je péct s kousky másla a servírovat se solí, citrónem a majonézou. Ryby mají totiž tak jemnou chuť, že je cokoliv výrazného přehluší, např. sýr nebo výrazné koření zabije jejich chuť.

A můj oblíbený recept z listového těsta:
1. vyválet, rozkrájet (jedno těsto na 8 kousků), vytvarovat do placatých koleček
2. potřít rozšlehaným vajíčkem
3. posypat balkánským sýrem (nakrájený na cca 1 cm kostky), nastrouhat na ně citrónovou kúru a nadrobno nakrájenou mátu
4. upéct - na 180 stupňů, cca 20 minut
Je to výborné a chutná to řecky

arrow
profile_image
Bjetushka
od 14. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na AdaZBrna:
Já dělám z listového těsta závin:
Těsto rozdělit na dvě části, vyválet na dva obdélníky. Potřít kečupem, poklást šunkou, salámem, sýrem, olivami, kolečky cibule, paprikou, prostě co je zrovna doma, zabalit jako závin, potřít rozšlehaným vejcem, posypat solí a kmínem a upéct

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené