Tajemství krásy žen královského rodu

Byly chytré, mocné a měly své triky, jak se udržet krásné. Některé z triků byly zdraví nebezpečné, jiné můžete směle vyzkoušet i dnes.

Marie Antoinetta 

Rakouská arcivévodkyně se narodila roku 1755 ve Vídni, ve čtrnácti letech byla poslána na francouzský královský dvůr a v necelých dvaceti letech se provdala za krále Ludvíka XVI. Stala se tak královnou francouzskou a navarskou. Marie Antoinetta byla známá svou rozmařilostí, měla dokonce svou vlastní pleťovou masku, která byla tak populární, že ještě dnes ji Francouzky používají. Masku si můžete vyrobit i doma. Stačí smíchat dvě lžičky francouzského koňaku, 1/3 šálku sušeného mléka, jeden vaječný bílek a šťávu z jednoho citronu. Koňak stimuluje krevní oběh a stahuje póry, vejce pomáhají opravit kožní tkáň. Kyselina mléčná rozpouští kožní maz, ve kterém se drží odumřelé kožní buňky a kyselina citronová tyto odumřelé buňky odstraňuje z povrchu pokožky.

Královna Alžběta I. 

Královna Anglie a Irska vládla své zemi dlouhých 45 let. Narodila se do královské rodiny v září 1533, byla dcerou Jindřicha VIII. a jeho druhé ženy Anny Boleynové. Alžběta I. byla pátou a poslední panovnicí z rodu Tudorovců. V Alžbětinské éře kosmetické produkty nebyly příliš oblíbené a ženy se jim vyhýbaly, jelikož věřily, že blokují dobrou energii. Jenže tehdy byla velmi moderní přehnaně bledá pokožka, a tak si k ní bohaté ženy a královna dopomáhaly olovem a arzénem. Sama královna Alžběta byla proslulá pravidelným nanášením porcelánově bílého make-upu, aby dostála své image "panenské královny." Nejpopulárnějším kosmetickým přípravkem té doby byla běloba, které se vyráběla z bílého olova a octa. Hitem bylo také vysoké ušlechtilé čelo. Šlechta včetně královny si vytrhávala vlasy nad čelem, aby si čelo zvětšila.

Královna Viktorie 

Vláda královny Viktorie bývá označováno jako viktoriánské období a za zmínku stojí, že to byla velmi dlouhá éra. Královna Viktorie a první císařovna Indie seděla na svém trůnu neuvěřitelných 63 let a 7 měsíců, což je nejdelší období vlády jednoho panovníka. Současná britská královna Alžběta II. je Viktoriina prapravnučka. Viktoriánské období je známé svým důrazem na vysokou morálku a řádné dekorum. Viktorie byla také neobyčejně plodná panovnice a pro svých 9 dětí a 42 vnoučat dohodla manželství po celé Evropě. Bývala pak trefně nazývána evropskou babičkou. Tato britská královna měla jeden trik na odražení nepříjemných pachů té doby. Pravidelně nosila rukavice parfémované růžovým olejem.

Královna Alžběta II. 

Nejpopulárnější panovnice současnosti se narodila 21. dubna 1926 v Londýně, byla pokřtěná jako Alžběta Alexandra Marie a na britský trůn usedla jako Alžběta II., když zemřel král Jiří VII. Britská královna má 4 potomky, tři syny a jednu dceru. V roce 2002 oslavila padesát let své vlády a momentálně je třetím nejdéle vládnoucím monarchou světa po thajském králi a monackém knížeti. Alžběta si potrpí na dokonale upravený vzhled a své rty si pravidelně líčí rtěnkou, přičemž preferuje značku Clarins. Dokonce tuto kosmetickou společnost pověřila, aby ku příležitosti její korunovace v roce 1952 vyrobila její vlastní odstín. Jemný červený odstín s modrým podtónem byl pojmenován "The Balmoral Lipstick".

Kněžna Grace Kelly 

Krásné americké herečce v žilách nekolovala modrá krev, přesto se stala monackou kněžnou. Grace se narodila roku 1982 ve Philadelphii v Pensylvánii a jako herečka byla oceněná cenou filmové akademie. V roce 1956 se vdala za monackého knížete Rainiera III. a získala titul Její Knížecí Jasnost Kněžna Monacká, zkráceně kněžna Grace. Grace knížeti porodila 3 děti. Pohádkový příběh skončil v jejích 52 letech, kdy zemřela na následky tragické autonehody. Grace patřila mezi velké milovnice šperků a luxusu a dopřávala si pravidelnou luxusní kosmetickou péči. Grace se neobešla bez krému na ruce, neustále si ruce promazávala a říkala, že ruce jsou to první, co o člověku prozradí jeho věk.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.