Nutriční terapeut: cesta ke štíhlé postavě

Jako každý rok i letos jste si dala předsevzetí, že zhubnete do plavek, ale zatím stále marně bojujete s chutí k jídlu a nadbytečnými kilogramy? Přestaňte hladovět a  obraťte se na nutričního terapeuta.

img

Změnit stravovací návyky, naučit se jíst zdravě a pravidelně, může být tvrdý oříšek

Zdravé hubnutí je spojeno se změnou stravování a zařazením pohybových aktivit. Jít si zaběhat do parku, zajít dvakrát v týdnu na bazén a zařadit do svého programu posilovnu, dokážete s největší pravděpodobností bez cizí pomoci. Nicméně změnit své stravovací návyky, naučit se jíst zdravě a pravidelně může být tvrdší oříšek. 

zoom

Kouzelné tabletky na hubnutí neexistují. Nenechte se ošálit

Výběr nutričního terapeuta

Pokud se rozhodnete požádat o pomoc nutričního terapeuta, budete si muset ze všeho nejdříve nějakého vybrat. Terapeut vám musí sednout a zároveň musí být zaměřený podobně jako vy. Zajímejte se o to, jaké metody poradce využívá, jaké má vzdělání, životní filozofii a jaké používá diagnostické testy. Svou pozornost zaměřte také na reference, ze kterých se toho můžete o daném poradci dozvědět prakticky nejvíc.

Zbystřete, pokud narazíte na někoho, kdo vám bude slibovat rychle viditelné výsledky bez námahy, či kdo vám bude nutit „kouzelné“ potravinové doplňky na hubnutí, za které byste musela utratit minimálně jednu celou výplatu.

Jak vypadá kvalitní poradce

Kvalitní a zkušený poradce vám nebude nabízet rychlé a snadné řešení. Bude pracovat komplexněji a nebude se zdráhat říct vám pravdu. Jakou pravdu? Abyste dosáhla kýžených výsledků, musíte změnit svůj životní styl a stravovací návyky, což je pouze ve vaši režii. Výživový poradce vám na této cestě může pomoct, ale změnit svůj život musíte vy sama.

Poradce vám sestaví jídelníček na míru s ohledem na váš metabolismus, typ a životní biorytmy. Jeho cílem bude naučit vás pravidelnosti, která je při hubnutí nezbytná. 

zoom Zvětšit

Líbilo by se vám mít vypracované bříško?

Zdravé hubnutí

Jídelníček sestavený odborníkem je natolik kvalitní, že se díky něho můžete zbavit celé řady problémů (migrény, únavy, deprese, hněvu, špatné nálady apod.). Dobrý nutriční poradce zná zásady správného vaření, dokáže vám poradit s výběrem potravin a doplňků (vitamíny, vitamínové doplňky) a vyzná se v aktuálních trendech týkající se potravin, takže vám spousta starostí odpadne. Stačí dávat pozor, učit se a nové poznatky aplikovat do praxe.

Kolik za služby nutričního poradce zaplatíte? Ceníky se různí, ale obecně platí, že výrazně nízká cena je podezřelá. Jakmile se s cenou dostanete pod 700 korun, zpozorněte a raději si ještě jednou ověřte jeho odbornost a projděte si reference.

Náš tip: Sestavení jídelníčku včetně tréninkového plánu nabízí také celá řada zkušených fitness trenérů. Nechcete vypadat jako Rambo? Nemějte obavy. Trenéři vám sestaví jídelníček na míru, díky kterému se zbavíte nadbytečného tuku a navíc můžete svou postavu hezky vyrýsovat. Kulturistka se z vás opravdu nestane.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?