Péče o roztřepené konečky a lámavé vlasy

Ne nadarmo se říká, že vlasy jsou korunou krásy. Kvůli vnějším vlivům však mohou být vlasy vyčerpané, poškozené a mohou mít sklony k roztřepeným konečkům a lámat se. Jak tomu předcházet? Zaměřte se na prevenci pomocí speciálních vlasových přípravků.

Co způsobuje roztřepené konečky a lámavé vlasy?

Kromě počasí a životního prostředí, ve kterém žijeme, ovlivňuje kvalitu vlasů neprofesionální či časté barvení, fénování příliš horkým vzduchem, nešetrné zacházení s vlasy a nesprávná volba vlasových přípravků. V některých případech může být důvodem roztřepených konečků také dlouhodobý stres, chemické působení a v neposlední řadě špatná životospráva a nedostatek vitamínů a minerálů. Existuje na roztřepené konečky a lámavé vlasy účinný „lék“? Roztřepené konečky nelze zacelit, proto je okamžitým řešením jejich ustřihnutí, a to nejlépe u kadeřníka.

img

Řešením a prevencí jsou i speciální vlasové přípravky

Další z možností, jak účinně bojovat s roztřepenými konečky a lámáním vlasů, je použití přípravků, které dočasně „slepí“ konečky vlasů. Tento efekt ovšem vydrží pouze pár hodin, případně do dalšího umytí. Pokud tedy máte sklony k třepení konečků, je vhodné používat speciální přípravky na roztřepené konečky a lámavé vlasy preventivně. Pokud aplikujete tyto přípravky na už roztřepené konečky vlasů nebude to mít pravděpodobně dlouhodobý efekt. Z toho důvodu je mnohem snadnější a především účinnější problémům s roztřepenými konečky předcházet.

První pomoc poskytuje keratin na vlasy

První pomoc pro poškozené vlasy poskytuje keratin, který vlasům navrací lesk a zdraví. Naše vlasy jsou totiž z téměř z devadesáti procent složeny právě z keratinu. Jsou-li suché, křehké, snadno se odlomí a je viditelné jejich třepení, mají ho nedostatek. Keratin na vlasy je tak rychlou a přirozenou cestou, jak napravit poškozené vlasy. Jakmile vlasům s nedostatkem proteinu v kutikulách dodáte keratin ve formě kvalitního vlasového přípravku, vlasy na to okamžitě pozitivně zareagují. Vyplní se porézní části a zacelené vlasy následně vypadají zdravě a uhlazeně.

Brazilský keratin – pouhý trend nebo záchrana?

Brazilský keratin představuje revoluční hloubkovou regeneraci vlasů. Pravda, nebo lež? Brazilský keratin obsažený v kvalitních přípravcích má na vlasy skutečně blahodárný vliv. Pozitivní účinky brazilského keratinu byly prokázány u vlasů namáhaných barvením, nešetrným odbarvováním, melírováním či u vlasů namáhaných teplem, žehlením a kulmováním. Brazilský keratin ošetřuje vlasy na bázi přírodního keratinu a kolagenu, přičemž dochází nejen k uzdravení vlasů, ale i jejich tvarování, regeneraci a ochraně před škodlivými okolními vlivy. 

Co ještě pomáhá proti roztřepeným konečkům?

  • Fénování studeným vzduchem
  • Odstříhnutí polámaných konců
  • Používání speciálních přípravků
  • Kvalitní hřeben na lámavé vlasy



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!