Péče o roztřepené konečky a lámavé vlasy

Ne nadarmo se říká, že vlasy jsou korunou krásy. Kvůli vnějším vlivům však mohou být vlasy vyčerpané, poškozené a mohou mít sklony k roztřepeným konečkům a lámat se. Jak tomu předcházet? Zaměřte se na prevenci pomocí speciálních vlasových přípravků.

Co způsobuje roztřepené konečky a lámavé vlasy?

Kromě počasí a životního prostředí, ve kterém žijeme, ovlivňuje kvalitu vlasů neprofesionální či časté barvení, fénování příliš horkým vzduchem, nešetrné zacházení s vlasy a nesprávná volba vlasových přípravků. V některých případech může být důvodem roztřepených konečků také dlouhodobý stres, chemické působení a v neposlední řadě špatná životospráva a nedostatek vitamínů a minerálů. Existuje na roztřepené konečky a lámavé vlasy účinný „lék“? Roztřepené konečky nelze zacelit, proto je okamžitým řešením jejich ustřihnutí, a to nejlépe u kadeřníka.

img

Řešením a prevencí jsou i speciální vlasové přípravky

Další z možností, jak účinně bojovat s roztřepenými konečky a lámáním vlasů, je použití přípravků, které dočasně „slepí“ konečky vlasů. Tento efekt ovšem vydrží pouze pár hodin, případně do dalšího umytí. Pokud tedy máte sklony k třepení konečků, je vhodné používat speciální přípravky na roztřepené konečky a lámavé vlasy preventivně. Pokud aplikujete tyto přípravky na už roztřepené konečky vlasů nebude to mít pravděpodobně dlouhodobý efekt. Z toho důvodu je mnohem snadnější a především účinnější problémům s roztřepenými konečky předcházet.

První pomoc poskytuje keratin na vlasy

První pomoc pro poškozené vlasy poskytuje keratin, který vlasům navrací lesk a zdraví. Naše vlasy jsou totiž z téměř z devadesáti procent složeny právě z keratinu. Jsou-li suché, křehké, snadno se odlomí a je viditelné jejich třepení, mají ho nedostatek. Keratin na vlasy je tak rychlou a přirozenou cestou, jak napravit poškozené vlasy. Jakmile vlasům s nedostatkem proteinu v kutikulách dodáte keratin ve formě kvalitního vlasového přípravku, vlasy na to okamžitě pozitivně zareagují. Vyplní se porézní části a zacelené vlasy následně vypadají zdravě a uhlazeně.

Brazilský keratin – pouhý trend nebo záchrana?

Brazilský keratin představuje revoluční hloubkovou regeneraci vlasů. Pravda, nebo lež? Brazilský keratin obsažený v kvalitních přípravcích má na vlasy skutečně blahodárný vliv. Pozitivní účinky brazilského keratinu byly prokázány u vlasů namáhaných barvením, nešetrným odbarvováním, melírováním či u vlasů namáhaných teplem, žehlením a kulmováním. Brazilský keratin ošetřuje vlasy na bázi přírodního keratinu a kolagenu, přičemž dochází nejen k uzdravení vlasů, ale i jejich tvarování, regeneraci a ochraně před škodlivými okolními vlivy. 

Co ještě pomáhá proti roztřepeným konečkům?

  • Fénování studeným vzduchem
  • Odstříhnutí polámaných konců
  • Používání speciálních přípravků
  • Kvalitní hřeben na lámavé vlasy



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?