Nejhorší rady pro krásu

Odvěká touha po zkrášlování mnohdy vede ženy k vyzkoušení někdy až bizarních metod. Představujeme vám některé z nich.

img

Nekonečné rozčesávání vlasům příliš neprospívá.

Moč na zesvětlení vlasů

Moč se používá jako bělící prostředek už po staletí díky obsahu čpavku. Ale nejsme ve středověku a nemáme zapotřebí potírat si vlasy páchnoucí močí, abychom dosáhly požadovaného zesvětlení. Není jednodušší a estetičtější se prostě svěřit profesionálům nebo si v drogérii pořídit barvu na vlasy?

Aviváž místo kondicionéru

Pokud vám dojde kondicionér, použijte místo něj na vlasy aviváž - s touto podivnou radou se kupodivu setkáte i v kadeřnických salónech. Silně parfémované chemické aviváže však opravdu nejsou určeny k péči o tělo nebo o vlasy, navíc mohou způsobit alergickou reakci.

Lak na vlasy jako fixátor make upu

Jedovaté výpary přímo do tváře? Kupodivu tento kosmetický trik používají i někteří vizážisté jako levnější alternativu fixačního spreje. Můžete samy vyzkoušet, jak funguje nastříkání lepivého laku na vlasy na obličej. Ale tento pokus můžete také odnést nepříjemnou alergickou reakcí a vysušenou tváří.

Majonéza jako maska na vlasy

zoom

Není lepší kvalitní maska než majonéza?

Tato babská rada má dodat extra výživu vysušeným vlasům a podle mnohých opravdu funguje. Ovšem obtížné odstraňování majonézy a nepříjemného zápachu z vlasů většinu lidí od této metody spolehlivě odradí. Vlasy po majonézové masce navíc mohou působit splihle a mastně a málokterá z nás si přeje vonět jako bramborový salát. 

Pálivá omáčka na růst vlasů

Tato metoda je založena na domněnce, že kajenský pepř pomáhá zlepšovat cirkulaci krve ve vlasové pokožce - ať už přímou konzumací nebo vtíráním do vlasových kořínků. “Alternativci” doporučují pro zrychlení růstu vlasů nanést pálivou omáčku po celé hlavě. Kromě toho, že neexistuje žádný důkaz, že by tato metoda fungovala, to můžete odnést i pořádným podrážděním pokožky hlavy.

Zubní pasta na akné

zoom

Zubní pasta pokožku podráždí.

Abrazivní složky v pastách na zuby jako kalcium karbonát pupínky opravdu vysuší, takže vypadají lépe. Ale zubní pasta rozhodně nepomůže zbavit se bakterií a navíc čistící složky a příchutě v pastě mohou ještě více podráždit pokožku a způsobit začervenání a odlupování.

Krém na mokrou pokožku

Těžko říci, kde se vzala tato jasně nesmyslná rada, nejspíš má svůj původ v ošetření pokožky různými oleji, kdy je opravdu lepší nejdříve pleť namočit a poté nanést olej. Hydratační krém nanesený na mokrou pokožku však vytvoří podivně klouzavý povrch a skvrny. Nanesení make upu na takový základ je už pak prakticky nemožné.

Češte si vlasy stokrát denně 

zoom Zvětšit

Intenzivní česání vlasům spíše škodí.

Některé rady našich babiček samozřejmě měly něco do sebe, ale nekonečné rozčesávání vlasů za účelem zvýšení lesku a extra jemnosti vlasů vede spíše ke škodě než užitku. Příliš intenzivní česání ve skutečnosti jen oslabuje vlasové folikuly, což vede ke zvýšené lámavosti vlasů, roztřepeným konečkům a rozlétaným vlasům.

Znáte ještě nějaké další bizarní rady pro krásu, které se vám moc neosvědčily?



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.